Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Vrelec mladosti

Vrelec mladosti

Pozdrav!
Prebrala sem knjigo Vrelec mladosti in me je zelo prevzela. Zanima me, če je kdo te vaje, opisane v knjigi, izvajal in kakšne izkušnje imate.

LP

Anja,
odvisno je od tega, koliko si stara. Jaz sem pred desetimi leti zacela izvajati te vaje. V zacetku se je treba res “silti”, pozneje ti pa manjka, če jih ne delaš kakšen dan. Bojim se le, da bi jih kdaj zaradi kaksne bolezni ne mogla vec delat.
Le korajžno, pa lep pozdrav.

Pozdravljena Eliza!

Zanima me, ali se te vaje dela samo enkrat na dan in to trikrat, petkrat… zaporedoma, ali s premori. Najhujša mi je prva vaja – vrtenje. Ali vedno prej delaš ogrevalne vaje? Koliko časa ti vzame vseh 21 ponovitev? Stara sem 31 let. Hvala za odgovore.

Anja.

Živjo!
Jaz sem jih začela delati lani v jeseni in prvi teden je bil nekaj najboljšega,kar se mi je zgodilo v življenju,saj sem hodla pol metra od tal od viška energije,ki mi je sicer primanjkuje.Poskusila sem se držati pravila,da to delaš vsak dan,ampak sem kak dan tudi prešpricala.Ampak ti to vse skup zleze pod kožo in kar nekam samoumevno je,da opraviš vaje.
Jaz sem pri sedmih ponovitvah in mislim,da dlje od deset ne bom šla,saj mi to zadostuje.Važno je,da ima zadeva učinek in da se ti dobro počutiš,zato se ne obremenjuj z tisto enaindvajsetico,saj ni smisel v tem,da delaš to,kar piše v knjigi.Saj boš sama čutila,koliko in kdaj.
Veliko uspeha ti želim,pa poročaj kako ti gre!
Ponyta

ANJA,
pri tvojih rosnih 31 letih se ti vsekakor ne mudi izvajati vrelec mladosti. Ali pa vsaj delaj vaje zelo postopoma, kakor piše v knjigi, sprva po 3 x, 5 x in tako naprej. Jaz se izkopljem iz rjuh zjutraj 1/2 ure prej in vadim samo zjutraj. Kot sem že povedala, se kar slabo pocutim, če pride, da jih ne morem izvesti in če ne gre drugače, se samo vrtim. Opravim vseh pet vaj po 21 krat in dodam še moje namenske vaje za hrbtenico po 7 krat, na koncu se zahvalim Prasili za zdravje. Zaključim obvezno z obrednim umivanjem, kakor je navedeno v knjigi. Za vse to porabim 20 do 25 minut. Da bi me od energije ravno razganjalo, ne morem trditi,
se pa gotovo pozna na celotnem organizmu.Ttreba je navodila v knjigi upoštevati, pravilno dihati med izvajanjem vaj itn..
Pa fajn se imej !

Anja,
jaz vaje delam skoraj leto in pol. Začela sem jih postopoma, najprej po 3 ponovitve, nato pa postopoma dodajala po dve ponovitvi vsak teden. Pri vrtenju sem imela malo vrtoglavice le na začetku, potem se pa navadiš . Sedaj si dam včasih duška in se zavrtim na vso moč :-). Je s fulom dober občutek veš…
Mi je pa več težav delala tretja vaja (vrtoglavica), no sedaj je pa tudi ta OK. Mislim, da predvsem zaradi dihanja, ker prej nisem nikoli dihala skozi nos, še manj globoko. V bistvu sem imela največ težav pri uskladitvi dihanja in gibanja.

Odkar sem začela delat vaje nisem še nikoli spustila vaje, čeprav priznam, da se mi marsikdaj ni dalo, še posebno, kadar sem se slabo počutila. Ne vem sicer, če ima to kakšno povezavo z vajami, ampak od takrat še nisem imela zamašenega nosa, ker ti ga to dihanje skozi nos dobro očisti. Tudi zelo ugodno vplivajo na heksenšus, veliko hitreje mine, vendar je treba delat takrat vaje zelo počasi in z blažjimi upogibanji…

Jaz vaje delam zvečer, ker mi tako bolj odgovarja.

ne razumem v čem je hec da delaš nekaj, po čemer imaš vrtoglavico. Jaz sem poskusila in mi je bilo slabo in sem s tem zaključila. Ali sem se za kaj prikrajšala? Za slabost vsekakor.
Lp vsem

Pozdrav!

Včeraj popoldne sem naredila tri ponovitve vaj tako kot je treba. Ko sem končala mi je delalo slabo in glava me je malo bolela. Ponoči sem se zbudila in sem mislila, da mi bo glavo razneslo. Še nikoli me ni tako bolela (me zelo poredko). A mislite, da je to reakcija? Bojim se nadaljevati z vajami. Kaj mi svetujete?

vrtoglavica mine, jaz je nimam več, ker sem se navadila dihat skozi nos in delat gibe. Sedaj se po vajah dobro počutim. Je pa tako, da vsakemu vse ne ustreza. Je pa na srečo veliko drugih vaj in se za vsakega nekaj najde.

pri kateri zalozbi je izsla ta knjiga?

Izšla je pri založbi Vale Novak.

Tibetanske vaje delam že veliko let… ne vem natančno… ker sem vmes kdaj nehala… pa namesto tega delala druge vaje (Thai chi, magične kretnje, borilne kate…)… Se pa vedno vrnem k tem vajam… To že veliko pove o njih…

Poznam še nekaj drugih… ki jih delajo že 20 let… Jaz sem sredi štiridesetih… in sem med temi najmlajša… Prav vsi pa smo morali skozi take in drugačne boleče in neprijetne odzive telesa na te vaje… .

Zdaj lahko rečem… da bi bilo čudno… če jih ne bi bilo… ali pa jih delamo nepravilno… če se telo na nikakršen način ne odzove… Ker so močne vaje… je pričakovati močno reakcijo telesa… Kar smo izvajalci ugotovili skozi izkušnjo je… da je morda za naša trda telesa in prepričanja tempo dodajanja novih ponovitev malo prehud… je pa dobro imeti cilj doseči 21 ponovitev… vendar v daljšem času… odvisno od vsakega posebej od kakšne začetne pozicije pač štarta z njimi…

Vrtoglavica… slabost… mrtvičenje udov… špikanja po raznih delih telesa… mravljinčenje… niso nič drugega kot odziv telesa na zdraženje zaspanih in nikoli prej dotaknjenih točk… Če se prestrašiš…. telo to občuti kot napad in se zakrči… V tem primeru je bolje da z vajami prenehaš… dokler nisi docela prepričana… da je strah plod tvojega nepoznavanja zadeve in ne grožnja od zunaj… Porem ko veš kar si ravno izvedela… se lahko ponovno lotiš izvajanja vaj vedoč… da učinki bodo…. Če je v tebi veliko nepotrebnega… bo pot očiščevanja pač daljša…

Ponovno… niso vaje tiste ki ti povzročajo slabost… glavobol… ali kaj drugega… To vse je že v tebi… vaje ti vse to le sprostijo… V takih dneh ni dobro biti ambiciozen po veliko ponovitvah… dovolj je le… da z njimi ne prekineš… Telo ti pove… koliko je dovolj… Nauči se ga poslušati in ubogati… To je skrito darilo Tibetanskih vaj… Notranja tišina in intuitivnost… ki ni drugega kot čista in nemotena povezanost s telesom… njegovimi zaznavami in sporočili….

Na Vrhniki se je ta ponedeljek 5.okt. 2015 ravno začela nova začetna skupina izvajalcev teh vaj… vključno s šesto vajo… Dobivamo se vsak dan od ponedeljka do četrtka ob 7:00 zjutraj v prenovljenem Cankarjevem domu na Vrhniki… Dobrodošla… (Marjeta 031 481 014)

Srečno

New Report

Close