Vrhunska kozmetika
Živjo vsem!
Ko smo že pri kozmetiki…, kaj je za vas vrhunska kozmetika, res tista najboljša?
Je to povezano s ceno, kakovostnimi sestavinami, recepturami…je to Shiseido, Matis, Revlon,… Je to kozmetika, ki je tako univerzalna, da ustreza vsaki, še tako občutljivi ali zahtevni koži.. Kakšen domet (pa ne cenovno, ali pa tudi) ima?
Pozdravljena!
Vrhunska kozmetika…, ja, to je približno tako kot z modnimi kreatorji oz. z njihovimi oblekami. So te res najlepše? Mislim, da ne. Ravno tako je s kozmetiko. Ustvarili so si ime in zdaj lahko proizvode prodajajo po zelo visokih cenah. Saj ne da je to slaba kozmetika, vendar tudi čudežev ne dela. Glej, nekomu bo krema za 900 sit odgovarjala, nekomu pa ne bo odgovarjala niti tista za 12.000 sit. Žal pa je tako, da potrošniki “padamo” na reklame, embalaže in seveda imena. In prav fino se ti zdi , da imaš en kos recimo od Chanela ali Diorja, kaj ni tako?
No, to je moje mnenje. Zanima pa me kaj menijo druge forumovke.
Lep pozdrav!
ne vem, na kaj meriš. Zadnjič sem si v Mullerju v LJ spodaj desno zbrala neko kremico za pod oči, nisem nič gledala na ceno in ko sem prišla do blagajne je stala 17.000 sit. Sem jo lepo nazaj vrnila. Mislim , da me bo prišlo ceneje, če ta denar dajem na kup, bom hitro imela dovolj za lifting (to je hec!)…. V glavnem cenovno si mislim , da bi to moralo biti vrhunsko, čeprav je verjetno še to daleč od tega.
hm, po moje je tko da tud najdrazje stvari niso vse vredne svojga denarja in so tudi cenejsi produkti cisto u redu. glede krem nimam izkusenj z visokim cenovnim razredom, ker trenutno niti nimam sredstev da bi jih pognala za celotno negovalno in dekorativno linijo. zame je trenutno dovolj vrhunska zadeva vichy , edino pri maskarah dam raje malo vec denarja, npr. helena rubinstein.
morda bi o vrhunskosti vedel kaj vec povedati gospod, ki je zadnjic pred mano na blagajni u millerju pustil 90. 000 sit:)
LP
Po mojem mnenju razlika je – sama njavečjo razliko občutim pri dekorativni kozmetiki – maskarah, šminkah, lakih, pudrih in podobno.
Ravno tako je razlika pri šamponih in lotionih/mleku za telo.
Ne gre za to, da bi se hotela postavljati ali dokazovati, da imam toliko keša, da si lahko to privoščim. Glede na to, da sem študentka, si to lahko privoščim ravno tako težko kot ostali, vendar pa mora reči, da mi ni problema, če vidim, da moja koža po uporabi ne trpi (imam namreč občutljivo kožo), poleg tega pa mi ustreza tudi, če vidim, da je izdelek obstojen (ličila) in mi make-upa ni potrebno popravljati vsake 2 uri.
To je le moje mnenje.
Vrhunska kozmetika mora za večino od nas žensk biti draga, ker imamo le tako občutek, da je “vrhunska”. Ni toliko pomembno “da deluje”, ampak da se dobro počutimo v njej. Da dobro diši, da se dobro vpije, da je lepa embalaža, da ima dobro reklamo, ki nam daje zaupanje v to znamko, da prijateljice veliko govorijo o tej kozmetiki …
Predstavljajte si, da bi bile postavljene pred polico, kjer bi v povsem enakih enoličnih belih posodicah bile kreme za obraz. Katera od nas bi lahko določila “vrhunsko” kremo?
Še sama vem, da sem se pred nedavnim odločila, da preizkusim popolnoma novo znamko kozmetike (v Sloveniji). Stopila sem v trgovino in prvo, kar me je premamilo, da sem kupila prvi izdelek je bila trgovina sama. Bila je prijazna, naravna in topla. Pa še prodajalke. Malce preveč prijazne. 🙂
Prvo, kar me je odvrnilo, je bila cena teh izdelkov. Vendar sem si že takoj začela govoriti, da je verjetno za tem kvaliteta. In sem kupila. Svoj prvi izdelek pri tej znamki. Navdušila me je že embalaža. Naravna. Tudi sestava teh izdelkov je bila naravna. In dišali so po afriških rožah. Eksotično. Občutek narave na moji koži. In balzam za dušo.
“Naravno” pa je nekaj, kar vedno bolj pogrešamo. Naravno naj bi bilo tudi zdravo za človeka in okolju prijazno. To se meni zdi vrhunsko. In tega ne moremo preplačati.
To je moje mnenje.
Martina