Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine vrnitev are

vrnitev are

Pozdravljeni,

dne 18.4.2012 sem podpisala prodajno predpogodbo za nakup nepremičnine, na podlagi katere sem kupcu izročila prvi del kupnine, kar je predstavljalo znesek are. Preostanek kupnine bi morala poravnati do 30.06.2012. Prav tako piše, da v primeru zamude z kupnino za več kot 15 dni od dogovorjenega roka, lahko prodajalec enostransko odstopi od prodajne pogodbe s pisno izjavo poslano na naslov kupca, pri čemer lahko obdrži znesek are. Stanovanje sem kupovala preko agencije. Ker pač začasno nisem mogla najeti kredita so mi v pomoč priskočili starši. S prodajalcem smo imeli ustni dogovor, da me je pripravljen počakati v kolikor bo dobil od banke potrdilo, da se kredit realizira. Potrdilo je bilo poslano, ampak žal je prišlo do napake pri pošiljanju preko emaila s strani uslužbenke na banki in tako agencija ni dobila tega potrdila. Ker pa sta gospa na banki in istočasno gospod iz agencije odšla na dopust (5.7.2012)-sem v dobri veri mislila da je to vse urejeno. Prav tako sem dne 5.7.2012 poslala sporočila nepremičninskemu posredniku, da naj me nujno kontaktira. Žal se na to ni odzval. Dne 23.7.2012 pokličem posrednika kako in kaj in mi pove, da je ta nepremičnina prodana drugi stranki. Prodajalec, niti agencija me niso obvestili pisno niti kakorkoli drugače, da prodajalec odstopa od pogodbe. Ker napaka ni bila moja-napačen email, in da me tudi niso obvestili od odstopa pogodbe menim, da bi mi prodajalec moral vrniti aro.

Lep pozdrav!

Po pogodbi in po pravnih zadevah ti are ne rabi vrnit.

če je pošten ti jo bo drugače ne dobiš nič.

z tožbo tu nemoreš doseč nič…

lp,

Kakšna pa je pogodba z agencijo? Jo imaš? Poglej tudi v njihove pogoje. Če prav razumem, je tukaj napaka na njihovi strani, oni niso opravili svojega dela.

Res pa si tudi ti čakala dolgo (od 5. do 23. julija?), da si sploh ugotovila, kako stvari stojijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close