Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Vrnitev vozniškega dovoljenja

Vrnitev vozniškega dovoljenja

Zdravo,

zanima me sledeče – zaradi prekomerne vsebnosti alkohola v krvi (0,64), mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zaslišanje na sodišču sem že opravil, ravno tako sem domov že dobil sodbo z denarno kaznijo. V pravnem pouku sodbe piše, da naj bi naknadno dobil še sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja – torej predvidevam, da ta sklep pride posebej? Kdaj približno ga lahko pričakujem (minila sta skoraj 2 tedna od prejetja sodbe z denarno kaznijo)?

Poleg tega, pa sem ravno danes opravil zdravniški pregled, v upanju, da obstaja možnost odloga odvzema v. d.. Vendar predvidevam, da dokler ne prejmem sklep o prenehanju veljavnosti v. d., da nima smisla, da izvide kamorkoli pošiljam?

Problem je tudi sledeč – v. d. nujno rabim, tako za dokončanje študija, kot tudi za iskanje zaposlitve. Ni pa bilo to prvič, da so me ustavili v prometu in da sem vozil pod vplivom. Poleg opisanega dogodka, sem napako naredil že 2x prej, takrat pa količina alkohola v krvi, ni bila dovolj visoka, za trajni odvzem v. d.. Skrbi me, ker je moje skupno število KT 18 + 2 x 8 (za prejšnja 2 prekrška, torej vse skupaj 34). Kakšne so moje možnosti za odlog odvzema v. d.?

Kot zadnje, pa me zanima, kje lahko dobim vzorec ali pa vsaj približna navodila, kako napisati predlog za odlog odvzema v. d.?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, vzorca predloga ne morem posredovati. V predlogu, ki ga lahko oddate v roku 15 dni od pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti v.d., je potrebno navesti tehtne razloge zakaj potrebujete v.d. itd. Glede na št. točk ni tako grozno, ni pa najbolje. Vsak, ki doseže 18 točk, izgubi izpit. Torej sklep boste dobili po pravnomočni sodbi posebaj in pred pravnomočnostjo ne morete pošiljati predloga za t.i. pogojno obdržanje v.d., ker bo zavržen kot preuranjen. Kdaj boste dobili sklep je odvisno do zasedenosti sodišča. Ponavadi v roku 2 mesecev, lahko prej, lahko kasneje. Možnosti za ugoditev predloga so odvisne od razlogov in sestave predloga ter zdr. pregleda. Ker jih ne poznam, težko napišem kakšne so. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close