vroča čokolada
Katero mi priporočate za doma pripravit? Kupila sem si eno SantMartin al SantAnton v Leclerku pa mi ni vsec. Se grudice naredijo in je pfuj. Pa tud zlo gosta ni.
Meni je všeč od ljubljanskih mlekarn
V Hipermarketu prodajajo Ciobar, se mi zdi da je Nestle! Je v majhnih zavojčkih, za enkrat pripravit in stane cca 70 sit. Probaj, ne bo ti žal!
Naettka!
Naj ti izdam eno majhno skrivnost, ki sem jo odkrila v kafiču poleg naše firme. V gostilnah, kjer ti pripravijo krasno vročo čokolado uporabljajo čokoladni puding. Za cca. 2dl mleka vsujejo eno veliko žlico tega čokoladnega pudinga in to dobro zmešajo v mleko, potem pa pod paro to najprej počasi segrevajo in potem še na “full”, da se malo zgosti. Tisti pritisk pod paro, tudi razbije grudice, ampak tudi to moraš znati. Iz tega lahko potegneš nasvet, kako narediti vročo čokolado doma. Jaz bi naredila tako, kot da kuham puding, vendar doooosti več mleka. Poizkusi! In seveda poročaj!
Če se ti naredijo grudice in imaš palični mešalnik le na plan z njim. Jaz uporabljam palični mešalnik tudi za pripravo bešamel omake, pa tudi ko kuham puding, ga zmešam kar z njim.
Drugače imam pa tudi jaz najraje tega od Ljubljanskih mlekarn. Pripravim si ga pa tudi iz pudinga (meni pomaga pri bolečih menstruacijah)
Bi poskusila potem tudi jaz tisto od Ljubljanskih mlekarn. Kje pa se jo da dobit? Da ni to ze kaksen napol pripravljen izdelek – kot npr. ledena kava?
Ne vem, ali gledam narobe (na napacni polici) al pa je v Leclerku ponudba slaba. Pudinga pa ne maram – no ja vrocega se, ko je pa hladen pa mi je pfuj:)
Lep pozdrav in srecnga in zdravga!
Tudi jaz jo delam s pudingom. Sem probala s cokoladnim, pa mi je prevec cokoladno (nisem prevec cokoladni manijak) 🙂 Naredim jo pa tako:
zlico ali dve pudinga + nekaj kakava +malo mleka (kot za puding)->samo, da se tisto zmesa. Nato zagrejem mleko (cca 2dcl) in ko je vroce vlijem notri tisto zmes….mesam na vrocem ognju, da se zgosti…to je to
Aja…glede tega, da nimas rada pudinga…sej vroco cokolado pojes/popijes vroco 🙂
P.s. Lahko pa naredite s cok. pudingom + kakav…ce imate radi bolj ‘cokoladen’ okus 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.