vroča tema : kubanski komunizem good by forewer !
pridružujem se veselju milijona kubancev na floridi in mislim da bo zadeva rešena v nekaj tednih.
končno !
demokracija prihaja na kubo !
v nekaj letih bdo plače šle z 50več kot 500 evrov.
vsaka komunistična država se prej kot slej sesuje.
raul se že nekaj dni ni oglasil
castro je zgodovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dolžan sem pojasnilo. nekateri še vedno ne razumete daje bistvo problema kume beda in revščina , in če zanemarimo da tam demokracije ni , je težko razumeti da jaz osebno zaslužim v nekaj dneh toliko kolikor najboljše plačani kubanci za cel mesec. bi delali vi za 50 evrov na mesec ?
čudi apatičnost kubalcev , saj bi se že zdavnaj lahko rešili starega in z nekaj diverzijami prepričali ostarele komuniste da je čas za spremembe. za demokracijo , več strankarski sistem , svobodne volitve , coca colo in prijateljstvo do amerike. je v tem kaj slabega.
kubanci se mi smilijo , z nobenim privatnim poslom ne zberejo niti za hladilnik , saj je tam cena hladilnika v evrih nekajkrat več od normale. ne morejo legalno iz države , ali kakor mi je rekla KUBANSKA TURISTKA Z ŠPANSKIM POTNIM LISTOM :
UPAM DA BO KMALU REVOLUCIJA NA KUBI !
PRIDRUŽUJEM SE VESELJU MILOJONA KUBANCEV NA FLORIDI , GOOD BLESS FREEDOM KUBA
NO MORE COMUNIZEM !
se strinjam. kuba ni primerlija z irakom. za časa batiste niso zapirali političnih oporečnikov. kuba je bila skorumpirana , plače pa skoraj ameriške. kubanci niso bežali. samo leta 1961 je ta otoški raj zapustilo brez da bi za to vprašali starega 130000 kubancev
kubanci so katoliki – stari pa še religije ne pusti !
če so kubanski komunisti toliko proti ameriki , zakaj pa ne dopustijo več stranskarskega sistema. v tem primeru bi ostali neodvisni , amerika bi preklicala enbargo. plače bi postale večje in turisti zadovoljnejši. česa se kubalski komunizem boji , če bi šel na svobodne volitve ga ne bi volil nihče. to je to. saj smo tudi pri nas to imeli

Kaj ni malo morbidno priti s šopi evrov in se it turista v državi, ki je eno samo koncentracijsko taborišče. Narava ni opravičilo, da bi pa s svojo navzočnostjo lahko komu pomagal, pa niti misliti ni. To velikokrat slišim, zdaj je treba dol, pol bo pa konec, to ne bo več “prava” Kuba. Samo vprašam se, ali je sploh mogoče razmišljati na ta način?

vojc je povedal bistvo , moja oboževalka flims pa tudi , sicer še nisem prebral , a ponovno :
kuba je koncentracijskoje se ne upirajo zato ker jih takoj prepričajo ve se z čim.
turisti uživajo , uživajo tudi v mojem kraju , pa nihče ne pokaže usmiljenja ko sem zvečer sesut in moram še rože in vrt zalivat , in sem lahko zelo vesel če se ob 8 usedem pred tv.
živite na kube kot domačin en teden in vse bo jasno.
edino kar je pri kubi dobro je odhod
nič ni narobe z kubansko revolucijo, narobe je z tem da je to diktatura , slabša od batistove , ki je dovolila demokracijo in več stranskarski sistem in kapitalizem. kaj pomaga vreči batisto , če se nobi naslednika, ki je veliko slabši , pa še slišati noče o vsaj navidezni demokraciji in možnosti kolikor tolko svobodnih volitev a la belorusija. taj je lukašenko , a se ne pritožuje nad več stranskarskim sistemov in več strankami v parlamentu. plače v belorusiji niso evropske , a tudi kubanske ne. ljudje lahko preživijo.
kako gre kubi na bolje pa ste se lahko prepričali v nedelu – in vselje turistov nad poceni hopa cupa in teženjem domačinov in lepo naravo izgine ko se vrnejo domov. sicer pa ni razlike med turisti v evropi in na kubi – računaj čim več ker razen denarja od njih ni nič razen smeti , hruma in evforije.
lepo je biti turist a z evri podpirat diktaturo hlala lepa