Vroči ICO-ti
Nisem zastopu tisto ko piše za prve vlagatelje POWER HOUR 40 % bonus, da so tokensi zaklenjeni 12 mesecev. Lahko prosim razložite kaj točno pomeni.
[/quote]
Sem vprašal na telegramu in dobil tak odgovor:
keep your rank under 1000 to receive a special address into the dashboard to join the power hour without gas war on Feb 28th 12 PM UTC
the tokens purchased during power hour have a bonus of 40% and are locked for 12 months, with a release of 1/12 per month
Imajo tudi napisano:
💥What does it mean locked tokens?💥
Joining the power hour you will receive all your tokens immediately, but they are unlocked gradually: 1/12 every month.
After 1 month you will be able to sell 1/12 of the tokens, after 6 months 50% of them, after 12 months all of them.
If you’re interested in selling soon after the ico you have to join from the second hour.
Potrebno bo spremljati na telegramu, ker lahko še kaj spremenijo. Kot razumem, če dosežemo 1000 točk lahko paticipiramo že 3 dni prej ali 1. marca prvo uro in dobimo 40 % bonus.
To da zaklenejo za določeno obdobje žetone za npr. za lastnike, svetovalce, velike vlagatelje… je pogosta praksa, da se izogneju strmoglavljenja takoj ko pridejo na borzo. Odklepali jih bodo vsak mesec po 1/12. Če participirate po prvi uri, dobite 20 % bonusa in nimate omejitev.
Pravilno ste razumeli.
HAVVEN je Avstralski ICO. Narediti nameravajo neke vrste plačilni sistem. Zakaj je tako dober ne vem. Hvali ga Ian Balina in na Telegramu imajo že 85.000 sledilcev. Airdrop že poteka, sale bo 28.2.2018.
Povezava: https://airdrop.havven.io?kid=M0VK1
Kripto borz je cca. 700. Ustanavljajo se nove. Tradershub je borza, za katero preko ICO zbirajo sredstva. Prednost je, da je Slovenska in upam, da bo tudi uspešna:
https://tradershub.io/register/?rf=589f502967
ROBOTINA: Potencialno upešen Slovenski ICO. Planirajo konkreten produkt, platformo, podprt z umetno inteligenco (pametne hiše, pametna mesta…), ki naj bi zmanjšal strokše za elektriko za 30 %. Predprodaja se začne 21.2.2018. Ni še veliko oglaševano, tako da je ta informacija priložnost:
https://www.robotinaico.com
Seveda sem dal referenčni link. Preko referenčnega linka, je varno pred prevarami in če mi dajo zaradi tega kak bonus ni čisto nič narobe. Vse inforemacije so brezplačne. Tradershub bo najnaprednejša borza kar jih obstaja: https://tradershub.io/register/?rf=589f502967
ELIGMA. Prihaja nov Slovenski projekt: Spletna trgovina, ki bo omogočala nakup v kriptovalutah.
Posredniška aplikacija s pomočjo umetne inteligence, ki bo izbrala najcenejše ponudbe katere bo nato možno plačati s kriptožetoni. Glede na imena v ekipi in svetovalce zna biti to še ena slovenska uspešna kripto zgodba.
Whitelist bo odprt 5.3.2018
Še kratek članek v dnevniku: https://www.dnevnik.si/1042801233
Zanimiv whitepaper – mi pa fali ena pomembna informacija. Kako se bo platforma financirala? In kje je garancija, da bodo spletne trgovine sploh dovolile, kaj šele spodbujale tak “vmesnik”? Zakaj bi gigant, kot je Amazon, dovolil, da kupci kupujejo pri njih prek Eligme? V čem je prednost zanj?
Če se bo platforma financirala z uporabniki, bo tak nakup dražji, ne cenejši, ker je strani, ki ti že danes poiščejo najcenejši izdelek zastonj, dovolj. Upravljanje z vsem, kar imamo doma, je pa hudo invazivno za moje pojme – jaz osebno ne bi želela, da neko podjetje ve za vse, kar kupim. Pa vem, da se ti podatki že zdaj zbirajo, ampak to ne pomeni, da jih moramo predajat tudi prostovoljno. Da ni to celo stranski cilj? Zbiranje podatkov o kupcih in prodaja naprej. Že zaradi tega je zadeva zame no-go.
O tej zadevi imam enako mnenje kot o Insurepal – preveč utopično, da bi zaživelo.
Vprašanja so na mestu in jih je potrebno postaviti njim. Odgovoril bom kot jaz to razumem in ni nujno da imam prav. Platforma naj bi se financirala s priovizijami (fee). Ni garancije, da bo Amazon to dovolil. Lahko sprogramirajo na tak način da Amazon niti ne ve, da je vmes še nek posrednik. Prednost za Amazon je, da dobi nove kupce, ki sedaj ne kupujejo pri Amazonu. Plaforma bo iskala konkurenčne enake artikle in lahko kupimo najcenejšega, kjub proviziji. Spletne strani kot je ceneje.si iščenjo samo pri slovenskih spletnih prodajalnah. Na platformo daš samo tiste artikle, katere sam želiš in naj bilo anonimno. Je res zastavljeno zelo napredno, posebej za slovenske razmere. Za marsikje drugje je aktualnejše. Jaz bom uporabljal, če bom imel od take platforme koristi, npr. mi najde najcenejši artikel kjerkoli na svetu, ki ga iščem in alternative. Če bo to zaživelo bo pa pokazal čas.
“Lahko sprogramirajo na tak način da Amazon niti ne ve, da je vmes še nek posrednik. “
Od srca sem se nasmejala. 🙂
Seveda nisem mislila ceneje.si, ki je brezvezna stran. Idealo pa recimo odlično deluje. In nekdo, ki zna najti idealo, zna zadevo tudi kupit brez posrednikov in provizij. Pa še brezplačen je. Da ne govorim, da Amazon in eBay že sama ponujata funkcijo najcenejšega izdelka. In je provizija že v tej ceni.
Ja, prednost bi bila, da bi se dalo plačevati s kriptovalutami. Ampak ko to uvede še Amazon, je projekt mrtev. Ker ne prinaša nobene dodane vrednosti za potrošnika. Razen kar sem že omenila – tisto, kar si potrošnik najmanj želi – veliko podatkov o njem v rokah enega podjetja.
In še za konec – podjetij in ICO-jev, ki obljubljajo, da bodo novi Amazon ali nova spletna stran za nakupe s kriptovalutami je kot listja in trave.
ogifdps, lepo bi bilo, da objavite kak ICO, ki se vam zdi perspektiven. Vsako (tudi pozitivno) mnenje je dobrodošlo.
Sem jih prosil za odgovore, so mi jih poslali in jih za naš MON forum posredujem. Povdarjam, da ne sodelujem z nikomur in nikogar ne vabim da kamorkoli investira ali donira svoj denar. Vsak si mora ustvariti svoje mnenje in vsak je odgovoren za svoja dejanja. Moja vloga je, da zbiram različne informacije. Kripto projekti so visoko rizični in nihče za nič ne jamči. Nekateri so uspešni, nekateri žal ne. Zlato pravilo v kripto svetu je, da vloži toliko, kolikor si pripravljen izgubiti. Žal še ni jasnih pravnih pravil, zato pravne varnosti za tistega ki paticipira oz. kupi žetone ni.
Pozdravljeni, hvala za vaša vprašanja. Vam odgovarjamo kar po vprašalnih sklopih:
Zanimiv whitepaper – mi pa fali ena pomembna informacija. Kako se bo platforma financirala?
Virov financiranja platforme je več. Na začetku bo to že ustaljen vir financiranja, ki ga prakticirajo vse “resnejše” spletne trgovine, to je t.i. affiliate sistem. Pomeni, da ko nekdo “pripelje” uporabnika na njihovo stran, le-temu pripada t.i. affiliate fee.
V drugi fazi bo to prešlo v t.i. commission based sistem, katerega prav tako že uporabljajo spletni trgovci. Spletni trgovci tovrstni fee tretirajo kot marketing/advertising strošek in je za njih najbolj ugodni način oglaševanja, ker rezultira v direktni prodaji.
Naslednj vir prihodkov je seveda oglaševanje na naši platformi, o katerem verjamem da ni potrebno napisati več. Oglaševanje je glavni vir financiranja večine spletnih platform.
Dodatni vir financiranja pa bodo tudi določene funkcionalnosti, ki bodo plačljive:
– Escrow – zavarovanje prodajalca in kupca pri “second-hand” prodaji
– Plačilni sistemi za sprejemanje plačil v kriptovalutah na fizičnih prodajnih mestih
– Iskalnik produktov skozi čas – Eligma bo za uporabnika poiskala ponudbo, ki jo bo uporabnik sam specificiral (primer: najnižja tržna cena produkta je trenutno 500€, uporabnik ne želi plačati več kot 400€; Eligma obvesti uporabnika, ko najde ponudbo, ki ustreza zahtevani specifikaciji)
Bo pa večina the dodatnih funkcionalnosti plačljivih v ELI žetonih. To je pomembno zato, ker bodo uporabniki na platformi za določene aktivnosti nagrajeni v obliki ELI žetonov. Prav tako bo v ELI žetonih nagrajen s strain trgovcev povezanih v loyalty sistem.
V prihodnosti pa bosta predvsem dva velika dohodkovna vira:
– Omogočanje integracije naših podatkov v “third-party” rešitve drugih podjetij.
– Licenciranje in integracija naše AI tehnologije v produkte drugih podjetij.
In kje je garancija, da bodo spletne trgovine sploh dovolile, kaj šele spodbujale tak “vmesnik”? Zakaj bi gigant, kot je Amazon, dovolil, da kupci kupujejo pri njih prek Eligme? V čem je prednost zanj?
Spletnemu trgovcu, kot je denimo Amazon platforma Eligma ni konkurenca, temveč dodatni pripomoček za izpostavitev in povečanje prodaje. Amazon in drugi “giganti”, kot jih poimenujete, so zelo samozavestni, da lahko ponudijo najboljšo ponudbo za kupca (v večini primerov je temu res tako), zato se ne bojijo “head-to-head” konkurence. Dokaz temu so že spletni portal kot je na primer idealo.de, kateri prikazuje tudi produkte z Amazona. Za dodatno potrditev, pa smo imeli že sestanke s predstavniki obeh največjih trgovcev (Alibaba in Amazon) in idejo prej pozdravljajo kot pa se je bojijo.
S tem namenom, ima Amazon že razvite odprte API povezave za iskanje produktov iz njihove baze, dodatno pa ponujajo tudi partnerske programme, kjer te API povezave še dodatno podprejo z razširjenimi informacijami. Amazon bo preko Eligme tudi lahko testiral delovanje plačil s kriptovalutami, o katerih že dolgo časa resno razmišljajo, a se po drugi strani tega lotevajo zelo previdno. Že iz pogovorov z njihovimi predstavniki pa vemo, da jih zelo zanima C2C trg in jim je tovrstni model zelo zanimiv, še posebej zato, ker bo Eligma omogočala enostavni “listing” za produkte iz uporabnikovega inventarja, kar pomeni da bo preko Eligme Amazon (in ostali ponudniki rabljenih produktov) pridobivalatudi dodatno ponudbo na segmentu rabljenih produktov.
Potrebno se je zavedati tudi nečesa, česar marsikateri uporabnik ne ve. Na svetu je registriranih okoli 10 mio spletnih trgovin. Če prvih 5 “gigantov” odstopi od platforme (v kar ne verjamemo, da bi se zgodilo), še vedno ostane veliko manjših trgovcev, ki se vedno borijo za svoj delež na trgu. V določenih primerih imajo ti trgovci boljšo ceno, daljšo garancijo, hitrejšo dostavo,… Tovrstnim trgovcem bomo mi omogočili direkten “priklop” na našo platformo preko API povezav. S tem jim omogočimo dodatno izpostavitev in posledično možnost konkuriranja velikim trgovcem na specifičnih, nišnih ponudbah.
Če se bo platforma financirala z uporabniki, bo tak nakup dražji, ne cenejši, ker je strani, ki ti že danes poiščejo najcenejši izdelek zastonj, dovolj.
Kot že navedeno pri virih financiranja, je očitno, da bo glavni vir financiranja prihajal s strani trgovca in ne uporabnika. Se je pa potrebno zavedati, da že danes trgovci vse svoje stroške tako ali tako na koncu prenesejo na kupce, le da so ti “zapakirani” v ceno produkta. Ravno s transparentnostjo, ki jo želimo doseči, bomo uporabniku približali produkte, kjer ne plačujejo nepotrebnih marž (brand izdelka, neoptimizirane logistične stroške,…). “Discovery” del bo popolnoma financiran s strani trgovcev.
Potem je seveda tukaj naslednji segment, t.i. “inventory”. Ta del bo za Eligmo ustvaril vir prihodkov šele v trenutku, ko bodo uporabniki želeli svoje produkte prodajati na C2C trgu. V tem primeru bo uporabnik, ki bo prodajalec tisti, Kateri bo v zameno za enostavnejšo in hitrejšo prodajo plačeval določene “service fee-je”, ker mu bo to tudi v interesu.
Upravljanje z vsem, kar imamo doma, je pa hudo invazivno za moje pojme – jaz osebno ne bi želela, da neko podjetje ve za vse, kar kupim. Pa vem, da se ti podatki že zdaj zbirajo, ampak to ne pomeni, da jih moramo predajat tudi prostovoljno. Da ni to celo stranski cilj? Zbiranje podatkov o kupcih in prodaja naprej. Že zaradi tega je zadeva zame no-go.
Vse te informacije ne bodo vsiljene, temveč le na željo uporabnika za lažji pregled nad svojo lastnino. Vsi ti podatki bodo zasebni in jih Eligma ne bo delila z nikomer. Podatek o lastništvu nad produktom bo postal javen šele in izključno v trenutku, ko bo želel uporabnik določen produkt prodati. V tem trenutku je seveda tudi v interesu uporabnika, da čim več potencialnih kupcev ta produkt tudi vidi.
Glavni namen funkcije inventar je, da ima posameznik pregled nad svojo lastnino in da ve koliko je njegova lastnina vredna in kako se bo ta vrednost gibala v prihodnosti ter posledično enostavno (z enim klikom) objavi produkt za prodajo na izbranih “second-hand” spletnih platformah, ko vidi da je najbolj optimalni čas za prodajo.
Eligma je platforma, ki ima v osrednjem fokusu uporabnika. Z uporabo Eligme bodo vsi uporabnikovi podatki hranjeni izključno na enem mestu vse do trenutka, ko se uporabnik odloči za končni nakup oz. prodajo produkta.
Torej če povzamem v enem stavku zbiranje podatkov: Odločitev katere informacije uporabnik želi deliti z Eligmo je vedno povsem in izključno na uporabnikovi strani.
Upam, da smo vam s tem odgovorili na vaša vprašanja. Seveda smo vam na voljo v primeru dodatnih podvprašanj, hkrati pa pozdravljamo iniciativo medovernet, da se dotika tudi tovrstne tematike.
Hvala in lep pozdrav vaši skupnosti,
Ekipa Eligma
ABYSS (DAICO). Obetaven ICO. Platforma za računalniške video igrice, katerih plačilni sistem in sistem nagrad bo potekalo s kripto žetoni. Velik reiting ima že samo zato, ker jo je predlagal Vitalik Buterin, ustanovitelj Etheriuma. TRegistracija poteka lahko tudi preko mojega napotitvenega linka:
http://www.theabyss.com/invite/fv7vtt
TRADERSHUB. Najnapednejša kripto borza do sedaj. Primerjal boš lahko ceno kripto valut z vsemi ostalimi menjalnicami in vedno dobil po najboljši ceni. ICO hvali tudi McAfee na Twiterju.
To je moj referenčni link: https://tradershub.io/register/?rf=589f502967
[/quote]
Pa da se vrneva k temi. Koliko je cena IPL-ja danes? Očitno je bila previsoka, ker še pada in je že pod ceno ICO-ja. Zadnje čase ni žetona, ki ne bi bil pri ICO-ju preplačan in na borzi potonil. Tako da vztrajam pri tistem, kar sem napisala. Danes sodelovanje v ICO-jih nima nobenega smisla. Bolje je počakat, da žeton pride na borzo in ga na najnižji točki kupit. Te cene so bile določene v bikovskem trendu.
Janez, zanimive ICO-te podajate. Ene sicer že poznam, za druge sem prvič slišal.
Zanima me, kaj si kaj mislite o straneh kot so:
– https://www.ico-list.com
– https://icotracker.net
– https://www.icoalert.com
Sicer imamo tukaj – http://bit.ly/2G9UdVK – še 7 drugih strani, za rangiranje ICO-tov – se da po vašem mnenju sploh kateri zaupati glede njihovih ocen?
Lp
Pa da se vrneva k temi. Koliko je cena IPL-ja danes? Očitno je bila previsoka, ker še pada in je že pod ceno ICO-ja. Zadnje čase ni žetona, ki ne bi bil pri ICO-ju preplačan in na borzi potonil. Tako da vztrajam pri tistem, kar sem napisala. Danes sodelovanje v ICO-jih nima nobenega smisla. Bolje je počakat, da žeton pride na borzo in ga na najnižji točki kupit. Te cene so bile določene v bikovskem trendu.
[/quote]
Ko je IPL prišel na borzo sem ga dve tretini prodal. Naredil mi je skoraJ trikratnik vložka. ICO projekti, kot je IPL, ko zberejo sredstva in pridejo na borzo, nimajo prektično še nič. Produkt je potrebno še tehnično narediti in postaviti na trg. To pa traja od pol do dveh ali več let. Trakrat se bo pokazala njegova realna dolgoročna vrednost. Ali jim ga bo uspelo uspešno plasirati na trg in ali ga bo trg sprejel se bo šele pokazalo.
https://www.concertvr.io/?ref=6098
ConcertVR. Ta ICO projekt se mi zdi zanimiv. So iz Nemčije. Zamislili so si, da preko virtualnih očal spremljamo koncerte, kjerkoli na svetu se odvijajo. Doživimo koncert, kot da smo v živo tam. Tako bodo finančno dostopni praktično vsakemu (ni potnih stroškov). Če bo to tudi zaživelo v praksi bo pokazal čas.
Vplačila malo z zamudo že lahko potekajo: https://www.theabyss.com/invite/fv7vtt
Pozdravljeni. Mogoče tema ni za ta forum, ampak vseeno bi, če koga zanima, povabila na poslušanje webinarja 18.7.2018 ob 21h.
Podjetje COOINX gre na trg z binarnim programom, (katero podjetje, kako),…bo vse prikazano na webinarju.
Za vstop na webinar, pa vam moram poslati vabilo na mail. Če koga zanima sama informacija, je dobrodošel. Maile lahko posredujete tudi na zs.
Pozdravljeni gospod Tomc,
kaksno je vase mnenje danes o projektu podjetja Eligma oziroma njihovem Token-u ELI?
Danes je bil objavljen en clanek na sil.net, da bo njihov kriptozeton kmalu prodajal bitcoin.com.
Kaj se vam zdi, je v tem kriptozetonu priloznost za kaksen zasluzek?
Hcala za odgovor in lep pozdrav
H.M.