vrocina-nujno
Drage punce!
Vem, da je bilo kar nekaj postov o tem, vse sem prebrala in nekaj sem tudi upostevala. Namrec najin soncek od vceraj zvecer ima vrocino, 38.8°C, po noci sem dajala mlacne obkladke in na koncu se svecko paracetamola, ker ni mogel zaspati. Danes je nekaj podobnega, vrocina je od 37.7 do 38°C. Nadaljevala sem z obkladki, ampak mislim, da bomo imeli spet “ponovitev” prejsnje noci. Zanima me, kaj lahko se naredim in kdaj naj ga peljem k zdravniku? Naj pocakam se en dan???
Hvala!
Tamy
Hojla!
Pozabila si napisat starost sončka.
Če je samo povišana temperatura počakaj še en dan in nadaljuj z obhkladki. Lahko ga tudi stuširaš.
Ne pozabi na velikooo tekočine, vlažilce na radijatorjih in zračenje sobe…
Lahko tudi pokličeš pediatra in ti bo najbrž sestra svetovala kako in kaj..
Lep pozdrav in veliko zdravja,
Kaja
Jaz bi danes še počakala, če nima nobenih drugih znakov (driska, bruhanje, hud kašelj,) in se obnaša normalno. Majhni otroci imajo hitro visoko vročino, tako da se ni treba prehudo ustrašit. Lahko so zobki, lahko se kuha kaj drugega, načeloma svetujejo, da se počaka 3 dni. Glede na to, da gredo noter prazniki, bi jaz vseeno jutri šla do pediatra, če vročina ne bo padla, saj je najbolj zoprno iskat zdravnike med prazniki.
Moja pediatrinja pravi, da se lahko, če je samo vročina in ni drugih znakov in je otrok kolikor toliko živahen, ko pade vročina, počaka 3 dni. Če pa po treh dneh ni nič boljše, je pa treba poiskati razlog, ker viroza mora iti na bolje. Jaz našega poleg svečk (sirupa) tudi tuširam oz. kopam v 35°C vodi.
Z 9 mesečnikom bi pa verjetno se šla že prej pokazati. Saj te samo pomiri, ko pogleda grlo, ušesa, posluša pluča. Čez tri dni pa nazaj, če ni boljše. Saj nam pri vsaki plači trgajo prispevek za zdravstvo. Je pa zoprno, če pediater nima urejenega naročanja in potem z bolnim otrokom čakaš dve uri v čakalnici.
Ojla punce!
Hvala vsem! Vceraj smo se tusirali in po noci je bilo boljse, ampak danes spet vrocina 38.8°C!!!! Dali smo mu spet paracetamol, ampak ne glede na to, ga bom danes popoldan peljala k pedijatrinji. Za praznike ne mislim “lovit” dezurnega zdravnika. Vam bom porocala kako in kaj. Hvala, resnicno se enkrat!!!!
Tamy