Vročina pri otroku – kateri sirup?
Jaz pa se izogibam paracetamolu in raje uporabim ibuprofen/brufen. Nanj smo presedlali ob vnetjih ušes in ugotovili, da ga je otrok lažje pojedel (po calpolu je pogosto bruhnil). Paracetamol naj bi sicer bil prva izbira, vendar se v zvezi z njim govori o povečanem tveganju za Alzheimerja. Sirup pa dam samo, če otroka res boli ali če vročina naraste nad 39 st.
Podpis. Tudi jaz identicno.
S tem paracetamolom nas futrajo na vsakem koraku… kar vzemite, seveda… za vsak drek. Kot da so to bonboni
[/quote]
Zanimivo je, da meni Lekadol sploh ne prime, tako da vzamem le Nalgesin ali Ibuprofen. Za otroka se pa malo sekiram, ker je kot dojenček prejel kar nekaj svečk paracetamola, ki bi mu jih lahko zamenjala s čim manj riskantnim. Nimamo kaj, celo življenje se učimo.
Nic ne zbijamo. Vrocina je obramba za telo, zakaj bi le to motil in preganjal. Zbijal bi, ce bi slo mogoce preko 41, pac odvisno tudi od pocutja.
Pa kaj je z vami…zaradi Calpola oz.paracetamola bo otrok dobil Alzmerjevo bolezen Saj ste cisto zmesani kaksne pisete. Vedno se da najprej Calpol, ce ne pomaga sele brufen, ki pa ni priporocljiv ker ni dober za ledvice.
[/quote]
Ibuprofena boš manj porabil v primerjavi s Calpolom naprimer če ima otrok visoko vročino…da se mu izbija…Obe sestavini sta škodljivi za zdravje,vendar ibuprofena bo telo dobilo pol manj kot sestavino paracetamola,recimo pri izbijanju vročine…
Končno en pameten odgovor!
Vročine se ne zbija, tam do slabih 39 sigurno ne, potem pa po potrebi. Telo se na tak način samo brani in utrjuje. Bolj je utrjeno, manj je bolano. Amak očitno je še vedno preveč takih, ki jim to ne potegne.
Drugo so otroci, nagnjeni k vročinskim krčem.
[/quote]
Če taka vročina traja en dan ali dva, ja, se popolnoma strinjam. Če pa traja dlje, je treba zbijati. Visoka vročina nič ne utrjuje telesa, ampak ga izčrpa. Ponavadi ob taki vročini tudi boli glava, počutje je slabo, zato otrok slabo je, slabo pije, slabo spi in pride po nekaj dneh uničen, lahko pristane tudi v bolnici na infuziji zaradi dehidriranosti. Zato previdno s takim “pametnim” početjem. Se strinjam, da je vročino dobro pustiti, ker je naravna obramba telesa, a ne za vsako ceno. Tudi temperatura 37.5 je že dovolj, da telo uničuje viruse, se pa ob tem otrok neprimerno bolje počuti, normalno je, pije, spi in ga ne boli glava. In to mi je razložil pediater, si ne izmišljujem nekaj v tri dni. Meni je svetoval pustiti vročino brez zbijanja, dokler je okrog 38, do 38.5. Več pa ne. Zato lahko komot izberete srednjo pot, torej zbijete vročino, a ne do konca.
Če taka vročina traja en dan ali dva, ja, se popolnoma strinjam. Če pa traja dlje, je treba zbijati. Visoka vročina nič ne utrjuje telesa, ampak ga izčrpa. Ponavadi ob taki vročini tudi boli glava, počutje je slabo, zato otrok slabo je, slabo pije, slabo spi in pride po nekaj dneh uničen, lahko pristane tudi v bolnici na infuziji zaradi dehidriranosti. Zato previdno s takim “pametnim” početjem. Se strinjam, da je vročino dobro pustiti, ker je naravna obramba telesa, a ne za vsako ceno. Tudi temperatura 37.5 je že dovolj, da telo uničuje viruse, se pa ob tem otrok neprimerno bolje počuti, normalno je, pije, spi in ga ne boli glava. In to mi je razložil pediater, si ne izmišljujem nekaj v tri dni. Meni je svetoval pustiti vročino brez zbijanja, dokler je okrog 38, do 38.5. Več pa ne. Zato lahko komot izberete srednjo pot, torej zbijete vročino, a ne do konca.
[/quote]
Primeri ki jih naštevaš za dajanje zdravila predvidevam da pašejo v rubriko “zdrava kmečka logika”, katero naj seveda upošteva vsak.