Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vrtci

vrtci

Lep pozdrav!

Letos naj bi šla hčerka v jeseni v vrtec. Se odpravim na upravo vrtcev, kjer poteka v tem času vpis povem v kateri vrtec želim, da bi hčerka hodila. In mi svetovalka (psihologinja) razloži, da v ta vrtec pa ni pogojev je vse polno, da imajo za letos malo prostora, da naj se za kateri vrtec drug odločim, da imajo itak prednost tisti, ki imajo v vrtcu že otroka.

Halo… oni ne dajo možnosti, da gre otrok v tisti vrtec kamor želi. A , plačala bom pa lahko Olala visoko položnico.

A je v drugih občinah tudi tako , v Kranjski so te stvari poden postale.
In potem ti ponujajo vrtec na Planini med samimi bloki (da je samo tu še prostor), ja precej zdravo okolje za otroke. trgovski center naj naredijo sredi blokov . na travniku izven naselij pa vrtce namesto Qulandije.

ma sem huda na ta sistem

hvala za mnenje

Glej – če je polno, je polno. bolj malo lahko narediš.

uh, si pa fejst našpičena. res je, če je polno, nimaš kaj naredit. še sreča, da imaš možnost v istem kraju dobit…če se ne motim, so reveži v domžalah in kamniku, ki – ko padejo ven – nimajo možnosti vrtca, ampak privat, ki ga tudi ulala drago plačajo.
saj vrtec na planini ni tako hudo slab ali kako? še vedno ti ostane možnost, da otroka vpišeš v naklo, predoslje itd. če se ti na planini zdi tako hudo slabo. kaj pa tisti, ki so v ljubljani, tudi ves dan v mestu?

daj, pomiri se, vse se bo še lepo izteklo.

Kot pravi Metka..mi ga vozimo iz Domžal, kjer prostora nismo dobili, čeprav smo dali prošnjo takoj, ko se je rodil, v Ljubljano – med bloke, kjer otroci igrišča ne vidijo. Kaj šele, da bi jih peljali ven na sprehod – mislim na otroke do treh let, ker dvajset metrov od vhoda v vrtec že drvijo avtomobili.
Če ni prostora, otroka ne morejo sprejeti v vrtec.

Za sprejem otrok veljajo pravila. Prednost imajo socialno šibkejši, otroci v enostarševskih družinah, otroci študentskih parov, otroci iz iste občine in tudi otroci, ki imajo v vrtcu že bratca ali sestrico, kar se mi zdi prav, da ne voziš otrok na različne lokacije. Se pa na žalost zaradi navala dogaja tudi to.

Malo ustavi konje…čudi me, da ti situacija ni bila znana že prej in da nisi hčerke že prej vpisala.

Ulala visoko položnico boš plačala? Potem si pa za isti denar raje najdi krasno privatno varstvo v neokrnjeni naravi. Subvencionirana mesta v vrtcih pa prepusti revnejšim. Če pa boš tudi ti dobila (znatno) subvencijo, se pač sprijazni s tem, da ne moreš postavljat pogojev. Veš, vsi starši bi radi najbolje za svojega otroka, zato moraš pač upoštevati, da nisi edina. In kdor prej pride, prej melje. Tako je to.

Oprosti, se ti zdi pošteno, da se vpišem v ta vrtec decembra in dobim negativen odgovor, ker bi ti aprila rada vpisala otroka KAMOR SI ŽELI.

Ja predvsem otrok si izbere vrtec.

Privat vrtcev bo vedno več – s to razliko, da ne bodo zmogli nuditi tako kvalitetnega varstva in vzgoje kot je.

Pa prehrane tudi ne, ker se malim vtcem ne bo splačalo opremiti kuhinjo in plačati najmanj dva kuharja ki obvladata prehrano otrok. Ja bodo vozili hrano od drugod………………..Zapakirano sterilno

Koliko časa je lahko jogurt po novih normativih izven hladilnika pred uporabo?

jaz jo pa razumem, da ni preveč zadovoljna. sicer se lahko stori bolj malo, toda poglejte, tudi jaz svojega sina ne morem vpisat v edini vrtec v mestu (malo misto), ki ima popoldansko skupino, iz istega razloga. pa delam v državni službi in se mi zdi, da ni prav, jaz delam popoldne za državljane in v moji službi ni nikoli toliko polno, da bi koga morala odsloviti, pač pa vsem z nasmehom dati to, po kar so prišli in ob 19. uri oditi, nimam pa zaradi tega prav nobene prednosti pri vpisu. to se mi ne zdi prav. mene pač ne zanima, če ima kdo sestrico v enem vrtcu in bratca v drugem, kaj pa če je tak človek s.p. in kot tak lahko kadarkoli prekine svoj delovni proces in gre po oba? torej se nekomu dela uslugo, kjer ni potrebe!

hmmm…mislim, da kategorije “državni uslužbenec” v Pravilnikih ni. Bi bilo prav, ampak zakaj so pa kaj drugačne frizerke, trgovke, medicinske sestre, zdravnice itd. od tebe? Tudi oni se morajo lepo smehljati in to vsak dan. Otroke vidijo vsak drug teden. Zakaj bi imela prednost? Od kod? Zato, ker moraš delati tudi popoldne? In to, da imaš dva otroka na dveh koncih mesta, te nič ne zanima. In za to naj bi bili krivi otroci s.p. -jev?
Ne vem, od kod nekateri jemljete take predloge???

ti pokalina delaš od 7. do 15. i baš te boli, jelde?

New Report

Close