Vrtci zaprti do 17. aprila
Potem bo pa res dovolj! Do takrat bo pa menda ta virus tudi ze dosegel vrhunec, grrrr. Itak izginil ne bo kar naenkrat. Me res zanima, kako bomo to presekali, da bomo pa eden ponedeljek sli v vrtce, sole, sluzbe, ker bo takrat pa varno.
Pa se ena statistika bi me zanimala: koliko od otrok, obolelih zaradi korona virusa, je januarja ali februarja prebolelo kao gripo? Po mojem so otroci varni, odrasli pa tudi, ce nimamo kronicnih bolezni in bi najkasneje v zacetku maja lahki sli v sluzbe, vrtce in sole!
Pa kakuš no – piši virusu, da imaš dovolj. A ti ne razumeš, da nekaerim gre za življenje in smrt. Imap kakšnega oskrbovanca v domu upokojencev napirmer? Ti so najbolj ogroženi sedaj. Že tako so v predjamskem gradu, potem pa še takole – da jim prinesejo virus noter.
Poglej si malo , kaj se dogaja v Italiji – si zatiskaš oči pred tem? Tak scenarij je lahko tudi pri nas. Čeprav nas je amo 2 miljona. Vrha še dolgo ne bomo dosegli.Vsja po veidem na cesti danes ne – vse se sprehaja mešano, ne držijo razdalje, v trgovini folk prosto po Prešernu nezaščiteno hodi med policami…… Jah, apeliraj tudi na take, ne 🙂
Ma če bo karantena do junija in otroc doma, hvalabogu – otroci so prenašalci virusa – res je da sami ne zbolijo v kakšni hudi obliki, prenesejo pa na starejše, in tiste, ki imajo kronične bolezni in zaradi tega umirajo – vmes pa virus še mutira in bo tudi mutiral… Jah, sočustvujem, če moraš to preživljat – ampak eni smo navajeni – še iz eta 1991 – pa smo se morači po zakloniščh skrivat… Zdrži, za življenja gre. Aja, je problem, ker se ne da seksat, če so otroc skos na vratu in ne smejo it na igrišče. :)))))n Vse se da – vklopi pralni stroj, zaklenita se v kopalnico pa dihajta :))))
Sem sama z otrokoma, tako da ne mi o seksu.
Potem naj kriticne ljudi izolirajo, za njih pa skrbijo samo s pravilno opremo zasciteni ljudje. Ves denar, ki gre zdaj za kritje skode, nastale v gospodarstvu, bi sel lahko za to opremo.
Da ne bomo zdaj vsa nadaljna leta po par mesecev v karanteni? Na dolgi rok takole ne bo slo, bo treba ustreznejsi pristop najti.
In koliko posrednih zrtev virusa bomo lahko na koncu presteli (brezposelnost, nezmoznist financnega prezivetja, nasilje v druzinah, ki bivajo v malih stanovanjih, depresija, samomori, ….).
Edina pozitivna stvar, ki jo zdajle vidim, vsega tega dogajanja je kup e-gradiv, ki bodo nastala po solah, in bodo tudi v prihodnje uporabna.
Oa jaz se drzim tega. Smo z malima doma in sprehajamo se same. Ampak kaj, ko se kup starejsih, ki so najbolj rizicni, trga ne drzi. Veselo po trgovinah, se jim ne da dopovedati. Zaradi njih smo doma! Jaz zaradi sebe ne bi bila, mi je vseeno, ce se malima okuzimo in prekuzimo.
Pa drzite nivo komunikacije!
Delim mnenje s tabo. Naj se izolira starejse ter rizicne skupine. Ker tole ni nicemur podobno, res ne ….
[/quote]
A je hudič ne, ko ne moreš v živo obirat sodelavke, pa kritizirat čeveljčke, pa nohte, frizure pa to? Ste že slišale za skype? Si ne bi organizirale zjutraj video kofetkanje in potem opravljale prek chata?
Tocno tako: otroci se bodo, tako kot sedaj, drzali stran od starejsih. Saj pravim, do zacetka maja naj bo se tako, da gre vrh epidemije mimo, potem pa res ponovno zazenimo vse skupaj.
Imam pa obcutek, da nekaterim to cakanje (beri: dostikrat lenarjenje) doma prav ustreza. Ali pa delo od doma, ki verjetno efekrivno traja kaksne tri ure, vsaj pol manj kot na delovnem mestu. In potem kar zagovarjajo karanteno.
Jaz, ce ne bi imela majhnih otrok, bi sla sigurno delat kot prostovoljka. Dajte raje malo razmisliti o tem, namesto, da se vam energija spremnija v negativno in ste na forumu nesramni.
Pa dobro jutro. ☕
tudi jst mislim da bomo doma..da bojo delodajalci začeli nazaj jemati takrat…ne razumem pa kaj za vraga je zdej nujno ds delajo take in drugačne fabrike..??
Ok če se gre za hrano ali zdravje ali da je res res nujno…Ne pa da dela se 1001 človek po nepotrebnem..
In ja vsako mesto ima 5 različnih štacun za hrano? ne rečem okej 2 štacune so odprte velike..ne pa 5 velikih in 10 malih..
Se ne čudim
Ti imaš občutek, da nekaterim lenarjenje ustreza, jaz pa imam občutek, da tebi prekipeva, ker si 24/7 na mularijo obsojena in se ju ne moreš losat niti za tistih par ur, ki jih sicer preživita v šoli/vrtcu. Aja, pa še vse popoldanske aktivnosti, ki so itak samo kamuflaža za malo miru pred mulci, so odpadle. Ajej.