Vrtec Živ Žav ali Biba-Kranj
Ta dva vrtca sta v Stražišču oz. v Bitnjah. Bila sem v enaki dilemi, na koncu pa smo se odlocili za Bibo v Bitnjah. Je majhen vrtec s samo dvema skupinama, kar je zelooo ok. Malo manj pa je ok, da je odprt samo do 15.30 popoldne, tako da po mojega škratka hodita tašča oziroma tast.
O vrtcu samem in vzgojiteljicah pa lahko rečem le najboljše. Mogoče se v manjši skupini malo manj dogaja, kot bi se pri enako starih v Stražišču, a je v starejši skupini tega toliko več. V mlajši skupini so otroci od dveh do skoraj štirih let in je res težko uskalditi njihove zmožnosti. Lahko si predstavljaš sprehod s tako mešano skupino:)) Mislim pa, da otroci takih aktivnosti sploh ne pogrešajo in izgledajo čisto zadovoljni.
V starejši skupini pa je veliko aktivnosti, precej se jim dogaja, pa še vzgojiteljica je res fenomenalna. Res pa je veliko manj dodatnih dejavnosti in krožkov kot v Stražišču, kar meni ne pomeni veliko. Otroci so veliko zunaj, pa tudi za njihovo dobro počutje je poskrbljeno. Mislim, da se maksimalno potrudijo, da se otroci ne počutijo zapostavljene in izključene iz družbe. Učijo jih vrednot, ki so v današnji družbi kar malo pozabljene. Največja prednost vrtca pa je njegova majhnost, saj se vsi otroci poznajo med sabo in ni nobenih travm ob menjavi skupin. O tem vrtcu torej samo najboljše.
Imam pa kar nekaj znancev, ki imajo otroke v Živ-Žavu in so tudi zadovoljni.
Upam, da sem ti kaj pomagala.