Vrtec
Pozdravljeni!
Nase tezave so povezane z vrtcem. Sin je star 4,5 let in obiskuje vrtec. Letosnje solsko leto smo po posti dobili obvestilo, da bo njegova skupina vrtec obiskovala v drugi stavbi. To je v osnovni soli, v drugem nadstropju- podstresna sobica. Kar me kot starsa moti in jezi, ter mi ne da spati je to, da so ti otroci dislocirani od svojega maticnega vrtca, dali so jih v neko podstresno sobico, kjer je zeloooo malo prostora, ko pridem po sina, se vrat niti ne da odpreti, ker imajo otroci takrat pocitek in lezalniki so cisto do vrat. So na vrhu stavbe, ce bi se kaksen otrok zviral cez ograjo, si raje niti ne predstavljam kaj bi bilo….uredili so jim nekaksno igrisce ( tobogan in neke vrvi za plezati), v tem casu ko je ta vrtcevska skupina zunaj, se morajo spet umikati, le na eno stran igrisca, saj imajo v tem casu telovadbo ucenci iz sole… Ko je dez, ven ne grejo, nimajo nobene pokrite povrsine, kjer bi lahko bili. Sola ali vrtec, karkoli pac zdaj je to, se nahaja ob cesti, ni prehoda za pesce, ni plocnika, ni parkirisca… In ko gledam pravilnik o normativih vrtca, se mi zdi, da nobenega clena ne upostevajo oziroma ne izpolnjujejo, no tistega o placilo pa seveda! Mi lahko svetujete, kaj lahko kot stars v tem primeru naredim, kam naj se obrnem? Vse skupaj me je zacelo tako zelo jeziti, da sem pomislila tudi na kaksno pravnisko pomoc…
Hvala za nasvet.
Tina
Spoštovani,
prijavo lahko podate na Inšpektorat RS za šolstvo in šport.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.