Vrtno orodje
Odvisno koliko imaš velik vrt, kaj imaš namen sadit. Trenutne cene se gibljejo od 0,10 eur za solato, 0,40 paprika, paradižnik do 1 euro za dišavnico.
Orodje je že skoraj vse našteto, jaz imam še eno kolo z bodicami, ne vem kako se mu reče, z njim strgam plevel.
Odvisno koliko imaš velik vrt, kaj imaš namen sadit. Trenutne cene se gibljejo od 0,10 eur za solato, 0,40 paprika, paradižnik do 1 euro za dišavnico.
Orodje je že skoraj vse našteto, jaz imam še eno kolo z bodicami, ne vem kako se mu reče, z njim strgam plevel.[/quote]
tako “kolo” bi tudi jaz rabila. Ali se da z njim tudi odstraniti plevel s trave? Kje si ga kupila?
Če kupiš semena je seveda veliko ceneje. Pa veliko več dela. Če si vzameš čas in prideš do pravi semen si jih pa potem vsako lahko sama spraviš in s tem sploh nimaš stroškov. Ni pa tako zelo preprosto kot je morda slišat.
Sadike so pa tudi zelo različne cene in se splača malo pregledat različne trgovine. Marsikje jih čisto na koncu dobiš za simbolično plačilo saj nikoli ne prodajo vsega in potem stran mečejo.
Če kupiš semena je seveda veliko ceneje. Pa veliko več dela. Če si vzameš čas in prideš do pravi semen si jih pa potem vsako lahko sama spraviš in s tem sploh nimaš stroškov. Ni pa tako zelo preprosto kot je morda slišat.
Sadike so pa tudi zelo različne cene in se splača malo pregledat različne trgovine. Marsikje jih čisto na koncu dobiš za simbolično plačilo saj nikoli ne prodajo vsega in potem stran mečejo.[/quote]
Malo prepozno sem se spomnila, da bi sadila, zato me skrbi, da mi s semeni ne bo uspelo.
Sadike so pa tudi zelo različne cene in se splača malo pregledat različne trgovine. Marsikje jih čisto na koncu dobiš za simbolično plačilo saj nikoli ne prodajo vsega in potem stran mečejo.[/quote]
Malo prepozno sem se spomnila, da bi sadila, zato me skrbi, da mi s semeni ne bo uspelo.[/quote]
To naj te ne skrbi več, ker ti dejansko ne bo več uspelo s semeni :))) Vsaj ta zelenjava, ki gre sedaj že v zemljo ne. Padajo pa tudi cene sadik saj gre prodaja h koncu. Stopi do kakšne vrtnarije in malo povprašaj. Jaz dostikrat vzamem tudi kakšen plato, ko znižajo ceno, ker so slabše sadike. Prepikiram, počakam en teden in si vedno v celoti opomorejo. Te dobiš skoraj zastonj in z malo nege takoj nadoknadijo. Sicer pa saj verjetno ne boš zasadila par hektarjev kajne? :))) Vsega po malem ne bi smel biti tako hud finančni zalogaj.
Če si iz obale ti nekaj melancan, paprik in če bo sreča paradižnika jaz odstopim.