Vrtoglavica v ležečem položaju
Ima mogoče kdo izkušnje s tem?
Naši 16 letni hčeri se je danes sredi noči začelo vrteti v glavi. Vrtoglavica je hujša, če leži na desnem boku, na levem je manj izrazita, na hrbtu pa zelo blaga ali je celo ni.
Ko hči sedi ali hodi, se ji ne vrti in lahko lepo normalno funkcionira.
Dežurna zdravnica je ugotovila, da gre verjetno za vnetje notranjega ušesa. Hči je namreč ravno prebolevala virozo, ki je v izzvenevanju.
Ima kdo mogoče izkušnjo s tem? Je že kdo imel podoben primer?
Hvala.
Lep dan želim.
LP
Jaz sem imela pred leti isto, sem pa že odrasla, ne najstnica. V ležečem stanju se mi je tako vrtelo, da sem se z nohti držala za jigi, da ne bi “padla dol”, tak občutek sem imela. Pa tudi pokonci se mi je vrtelo, ampak manj. Dala sem skozi vse možne preiskave in slikanja – rezultat je bil nič. Neznano kaj je to povzročilo, trajalo pa je pri meni to 3 mesece. Od takrat je že 11 let in ni se več ponovilo. Se mi je pa to zgodilo pred tem dvakrat, prvič za dva dni, drugo leto za 4 dni no in tisto zadnje 3 mesece. Noben zdravnik ni imel pojma, kaj to je. Uho je bilo v redu.
Tud meni se je dogajalo pred nekaj leti (bila že čez 40), čez dan manjše vrtoglavice, predvsem ko sem npr. vstala s stola, ob kakšnih hitrejših gibih. Pa zvečer, ko sem se ulegla, se mi je vrtelo, kot nekoč, pred mnogo leti, če smo na kakšnem študentskem žuru mal preveč popili
Je minilo v par tednih.
Aha, ravno tako zaradi ušes – zadeva vpliva na center za ravnotežje. S tem, da se meni ni vrtelo le v postelji, na žalost. Sem bila cca 14 dni zelo “boga”. Je pa na žalost pri meni tako, da se mi zadeva ponavlja, čeprav v tako hudi obliki nikoli več. Pri meni je težava v tem, da imam lev sluhohovd tako ozek, da se mi zamaši, tako da hodim na približno pol leta kar na čiščenje k zdravnici – ker sama tega ne morem (če drezam s palčami not, je samo še hujše, ker se maslo samo še bolj zabije).