Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vsak Božič pri taščiM

Vsak Božič pri taščiM

Spet praznik in spet moja slaba volja. Spet bomo v avtu in bomo se cjazl 100 km dalec v eno smer. Vedno moramo mi h tašči moj predlog da bi šli naslednji dan na kosilo odpade. To da bi ona prišla h nam je pa čisto nezaslišan predlog. Sploh si ne predstavljam, če bi tudi moja stran družine praznovala.
Upam, da me razumete, da bi tudi jaz rada pripravila stvari za moja fanta in ju razvajala.Nimam nobene volje da bi kaj pripravila jaz doma, ampak mi je dejansko muka, ker vem, da bom morala spet iti. Ja saj lahko ostanem doma, ampak sama kaj naj počnem.
Pojma nimam zakaj moramo biti gor 24 ostale dni v letu pa sploh nismo pomembni, pač smo. Kaka hinavščina ja takrat smo srečni in se imamo radi ja verjetno za sosede.

Sori malo zmedeno sam sem res jezna.

p.s
vem, da tudi ti bereš forum,upam da ti bo jasno zdaj ,ko je napisano, kajti,ko povem ti ni

povej mu da nebojo njegovi starsi umrli ce boste en bozic mankali.

Jaz ne bi šla, oziroma ne grem, če mi ni do tega!!
Z svojim življenjem upravljam sama!

nova
Uredništvo priporoča

Sva že dve. Pred leti je doživela živčni zlom, ker sem ji rekla, da naju (takrat sva bila prvo leto skupaj in na drugem koncu Slovenije) za božični večer ne bo. So poklicali zdravnika. Ta ji pa ni dal pomirjevala, ko so mu razložili zakaj je dobila napad, ampak je rekel naj malo premisli 🙂
Ampak za kosilo 25 pa moramo prit, ker ona ne more brez nas.
Upam, da je napoved za soboto veljavna, ker potem bomo zamudili kosilo 😉

Glede na to, da vaša družina ne praznuje božiča, se da sklepat, da tašči in tvojemu možu to bistveno več pomeni kot tebi. A ne moreš ti svojih fantov naslednji dan razvajat?

Pa kaj se repencis? A tasca tako slabo kuha?

Enkratna leto gres pac k njej in jo pocastis s svojim obiskom. A je tezko? Pa 100km ni neka razdalja, ajde da si rekla vsaj 500km, pa da se cloveku malcek zasmilis…
Gres lepo 24. na vecerjo, opravis svojo dolznost in si potem cele praznike frej. Pa ne samo praznike! Celo leto!

Kaj pa kompromis. Eno leto ja,drugo leto ste pa doma. Sicer je božič družinski praznik in je prav,da je družina sama, če si tako želi.

Kaj šele mi, ko moramo 24. najprej za par uric h tašči in potrem na božično večerjo h našim in potrem se zvečer vozimo domov, tamala pa zaspana in tečna, saj sta drugače vsak dan od 8h v postelji.

Pa nam ni težko, ker vemo, da njim to VELIKO pomeni.

Folk, jaz vas spoh ne razumem več, kaj danes nemore noben več narediti nekaj dobrega za drugega in to za najbolj bližnje???

Drugače, pa meni mama pravi, da ji je to praznik, ko želi, da se družina zbere DOMA in jaz mislim, da ima kar prav, zato vem, da bom dokler jih bom imela vsak Božič prišla domov.

Ti pa nimaš ravno razčiščeno, kje si doma, ane?

Če to leti name, žal ne trzam na take provokacije.

Hm…te sicer razumem, razumem pa tudi taščo. In ker sem tako prekleto razumevajoča, sem na božično večerjo povabila svojo mamo, kar pa mojemu možu ni všeč – in zdaj imam štalo, a ne?! On sprašuje, zakaj ne moremo biti enkrat sami, ona se mi smili, ker je sama (oče je žal umrl pred nekaj leti). Mož ima seveda prav, ampak mame tudi ne morem pustiti… Tako bomo popoldan sami z družino, krasili bomo smrečico, zvečer bo prišla na večerjo še mama (k sreči stanuje blizu). Nekakšen kompromis, ampak še vedno ne dovolj dober …

Pa kaj je vam?
A ko greste od doma, popolnoma izbrisete svojo preteklost? Starse je pa treba ustrelit, da se ne bi slucajno spomnili na nas! In druzina, druzina, druzina…!!!! Kaksna druzina?!
Pa kaj je druzina samo moz in otroci?! A niste tudi ve nekomu otrok?! In vas moz je tudi nekomu otrok?! In vasa tasca je tudi mati!

Joj, da mi je da vas vidim cez 20 let, ko vas bodo snahe takole… da niste druzina, da druzina so samo ona, vas sin in njeni otroci, vi si pa lahko svoj druzinski bozic v rit vtaknete! ha ha :))

Tudi moja mama nas na božično kosila rada vse zbere skupaj. Nam ni problem, bratovi pa kakšno leto manjkajo, takrat je sicer žalostna. Pri nas je to kar tradicija in tudi moji otroci najstniki to jemljejo tako in radi grejo – seveda pa nismo cel dan tam.
Imamo pa zato doma zvečer predbožično večerjo, okraševanje… in božični zajtrk malo bolj prazničen in v našem družinskem krogu.
Čeprav priznam, da mi tudi paše, da mi doma ni treba skuhat.

Seveda bratovi manjkajo. Ti greš k svoji mami za božič, snaha se pa verjetno vsako leto repenči, da noče tašče gledat za praznike.

Mi imamo pa vsako leto božično večerjo 24. pri moji mami, ker njej Božič ogromno pomeni. K tašči gremo pa na kosilo običajno na božični dan 25.12.
Seveda takrat odpiramo tudi darila in za otroke je to vedno prav posebno, čarobno doživetje. Glede na vedno večjo odtujenost in pomanjkanje ačsa se zdi meni lepo, da se širša družina vsaj za praznike zbere skupaj.

Se strinjam s citroenko!!

Verjamem, da ti je neprijetno, ampak malo potrpi.Za dobre odnose se moraš včasih tudi prilagoditi in kaj potrpeti…Glej na zadevo s svetle plati – ne bo ti treba kuhat:)).Če je to enkrat na leto pa res ni ne vem kakšen problem.Jaz bi za taščo naredila še veliko več, ker vem, da bi tudi ona zame, pa čeprav se tudi medve ne govoriva vedno istega jezika:))Lep božič ti želim!

Seveda je lepo, da se družina zbere, če se razume. Če se ne, škoda praznikov za kisle frise. Naj bo vsak zase.

Čakaj – tebi in tvojim, če prav razumem, božič ne pomeni veliko. Tvoji tašči pač. Zdaj mi pa res ni jasno – ali ti je res toliko odveč “žrtvovati” en večer za mamo svojega moža, ali pač nasprotuješ, ker je to trenutno tako “in”.

Zanimivo se mi zdi, ker tukaj na MONu velikokrat berem, kako je vse grozno, kako gre vse v maloro, … hkrati pa iste potem pišete o tem, kako “boste same odločale o svojih življenjih”. WTF??? Kje pa je prilagajanje, kompromisi? Vse samo v stilu “meni že ne bo nihče govoril”. Me zanima, če tudi svojim partnerjem, taščam, tastom “dovolite”, da delajo samo in edino tako kot se njim zdi prav, brez da potem z ogromno mero ogorčenja vse razložite na SČ. Ste do njih tudi tako razumevajoče?

Meni božič kot praznik ne pomeni veliko. Pomeni pa veliko moji babici in že vsa leta božični večer preživljamo pri njej (mami in njena sestra z družinama). In dokler bo babi živa, bomo 24. 12. pri njej. Za nas je to samoumevno. Tudi za moža, ki da na božič še manj kot jaz. In da bi tožil samo zato, ker MORA ta dan preživeti z ŽENINIMI sorodniki, ne glede na to, da njegovi tega ne praznujejo. Ah, daj, no, lepo te prosim. Jaz svoja dva fanta in punco razvajam 360 dni na leto (in oni mene) in sem presrečna, če to enkrat namesto mene postori še kdo drug in nas razvaja vse naenkrat!

Pa lepo praznujte!!

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wGyFool/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wGyFool/weight.png[/img]

LeeLee,
Bratovi manjkajo zato, ker kam grejo, k njenim pa ne hodijo na božična kosila, ker ga ne praznujejo. Sicer naj, če jim ustreza. Se pa povedala, da je mama takrat malce žalostna, ker nismo vsi, ne dela pa drame iz tega. Sedimo bolj komot za mizo :)).

Sem prebrala vse vaše odgovore in sem jih tudi vesela.
In ja vem, da bi bilo v duhu praznikov, da se potrudim in sem tiho in grem. Sam punce men se neda več. Saj sem tiho potrpim že zadnjih 10 let sam zdaj sem pa res sita. Pa kaj jaz si pa ne zaslužim biti s tistimi, k si želim.

Tudi mi moramo vsako leto 25.12. k tašči. Pa se nobenem ne ljubi iti, pa vseeno gremo, ker smo v 15 letih samo enkrat manjkali ( nismo nič povedali, da ne pridemo ) pa je doživela manjši živčni zlom in pristala na urgenci.
Drugače pa nič ne pripravlja, pijača in pecivo, mogoče tatarski biftek za tiste, ki ga jedo. Pride pa božiček ( tast ) in skupaj pijemo borovničke.

Mene pa vedno zanima, kako tale Božič zrihtate tiste družine, pri katerih oboji starši praznujejo?
Pa še, če sta obe mami taki, da dobita “živčni zlom”, če kdo manjka?

No, no, seveda … družina in vse to, tašči božič pomeni veliko … ampak, če prav razumem, ji do avtorice in njene družinice ostale dni v letu ni kaj dosti – torej gre bolj za to, da si je tašča tako zamislila in tako mora biti. K njim pa recimo noče … Tukaj jaz velikega razumevanja za taščo ne kažem in avtorico razumem, da bi rada kdaj drugače.

Na pamet mi ne pride, da se komu posili prilagajam….
Pa naj bo to božič, rojsti dan ali novo leto….

K avtorici sporočila:
Glede nato, da ti je muka – bodi doma.
MOž in otroci (če jih veseli) pa naj grejo. Ti pa uživaj sama kot ti paše –
Ker glede nato da sem razumela, da je to vsako leto znova in znova – je čas da se postaviš zase.
Jaz na tvojem mestu nebi šla.

Mi pa takole:
eno leto smo pri njegovi mami na kosilu in odpremo darila, popoldan pa gremo še k naši in še tam odpremo darila…. Naslednje leto menjamo….
Enako za silvestrovo eno leto pri enih drugo pri drugih….
Jaz grem rada ker sem vesela, da mi ni treba kuhat…..
Če temu nebi bio tako bi ostala doma.

Je pa res, da je tašča pričakovala, da bomo vedno tam, pa moja mama da bomo vedno pri njej….pa sem kar prvo leto od kar sva skupaj in kasneje ko sva dobila otroka naredila red in jim povedala, da vsako drugo leto če bomo za.

New Report

Close