Vse v usta
Samo en brani mu!!! Tako raziskuje svet in še dolgo bo vse, kar bo prijel, nesel v usta. Pazi le na drobne delčke, ki se lahko odlomijo ali odkrhenjo, da jih ne pogoltne in se mu ne zataknejo v grlu. Drugače naj pa uživa. Mi smo še dvoje (odslužene) čevlje in ene copate oprali kar v pralnem stroju, da jih je lahko valjal po rokah in nosil v usta – ker čevlji- to pa je zakon za žvečit :o!
Ja sej mu ne branim ,samo se bojim ,da bi pri teh igračkah ko imajo razne gumbke kaj odgriznil.
Sem bila v knjižnici in sem mu prinesla nekaj lesenih dobrih igrač pa je grizel točno tisto kar je nevarno.Razne kuglice pa cofke pa repke..tako da bom nazaj nesla.
/Sem prej temeljito oprala seveda/.
Nekaj dni ima težava z zobki in še bolj intenzivno grize.Če ni drugega pa moj prst )))
Shladi mu korenček, pa kolerabo, pa kos jabolka (najbolje polovico), dah v hladilniku čisto k zadnji steni, da res fejst hladno in mu daj, da bo žulil – zelo olajša tisto zoprno srbenje, pa še veliko vitaminčkov dobi. Samo obleci ga v nekaj, kar boš lahko prekuhalo, ker korenje pušča “krasne” madeže, ali pa mu daj kar plenico okoli vratu.
Ko je dobival trojke, sem dala kar vlažno plenico v zamrzovalnik, in mu jo potem dala, da si je hladil in čohal dlesni. Zvečer sem gor napacala še calgel, da je fino utrl v dlesni in je lažje zaspal.
Žal mu ne morem dati kosov jabolka in podobnih zadev ,ker zgoraj še nima enkic .Dobil je prvo dvojke in zdaj še ne more dobro odgriznit… saj veste spodaj enke zgoraj dvojke ..)))Odgrizne prevelik kos in se začne davit.In to vsakič ko je jabolko ,ali korenček…,.TUDI ko mu dam žemljico si jo nabaše v usta celo- najprej jo posesa in poslini potem pa hopla v usta.
Se bojim da se bo zadavil..
Nekako mu paše še vedno precej spasirana hrana ..ostalo mu pa “gor “hodi..Ene 2x sem mu morala s prstom skoraj iz grla koščke jemat ,ko je bil čisto rdeč..
Hm, saj ni mišljeno, da bi prav odgriznil. Jaz sem vedno vzela en “gromozanski” koren, da je ravno še šel dobro v usta in našemu ga ni uspelo odgriznit. Koleraba je sploh zelo trda, edino jabolko, če se res “loti”, bi znal odgriznit. Dobišt tudi prav igračke, anemnjene za žvečit, ki jih prav tako ohladiš v hladilniku in daš za žvečit. So napolnjene za neko tekočino, da ostane hladno.