Vse več mladih umira za korono, tudi majhni otroci
Pazi, zdaj te bo napadla, da to sploh ni bilo njeno vprašanje. Pa da si dvolična, ker te ne skrbi za tovornjakarje, ki ubijajo kolesarje in ljudi, ki se gonijo brez kondomov in prenašajo gliste. Pa še nič ni tebe vprašala, multinick. 😀
[/quote]
Ženska histerija se lečila vibratorom, koji se pojavio krajem 19. veka. Američki pisac Rejčel Meiner u svojoj knjizi “Tehnologija orgazma” opisuje kako „elektromehanički medicinski instrument“ pomaže histeričnim ženama. Takođe, tvrdi da je ovaj metod efikasniji od masaže. Moderni pogled na ovaj problem kaže da se histerija može razlikovati po karakteru i histeričnim napadima. Ali da li žene koje se uzdržavaju od seksa imaju veće šanse da pate od ovih bolesti i poremećaja od onih koje imaju redovan seksualni život.
Naime, apstinencija ili nepravilan seksualni život može da bude svesno ili nesvesno izabran, prisilni ili dobrovoljan i da zavisi od zdravlja tela, psihe i duše žene. Neredovan seksualni život i apstinencija koja je dobrovoljno izabrana ili se nameće iz raznih društvenih i moralnih principa je štetna.
Takva apstinencija šteti fizičkom i mentalnom zdravlju, a onda trpi i telo.
Ok samo kdo si ti, da odločaš glede na napisano, kdo ne pazi na svoje zdravje? Tovornjak zbije kolesarja, neznanci ki se krešejo brez kondomov? Ti to resno? To je nalezljivo?
Od kje ti primerjave z nesrečami z virusno boleznijo? Od nekih lastnih frustracij? Kaj jaz vem s kom in kako se kreše tvoj partner, njega vprašaj. Tu se pogovarjamo o trenutni virusni bolezni in ne o svetovnih težavah naše civilizacije.
Pa kako daš lahko primerjavo za gripo in meningitis? Za oboje obstaja cepivo. Te primerjave niso na mestu.
Vsi pač nis(m)o kot ti in ne pazimo ane. Vsi ne razmišljamo enako. 100 ljudi 100 čudi. Zato so potrebni ukrepi, pravila, zakoni. Zahtevaš oziroma misliš, da vsi ljudje razmišljamo kot ti? S katere lune si priletela?
Pa še odgovor na tvoje vprašanje: Ne vemo. Ni odgovora. Bomo vedeli, ko bomo do tja prišli. Lahko pa pokličeš kako vedeževalko ali astrologinjo, da pove par teorij.
Mi rešujemo trenutno situacijo. Kaj nam bo prihodnost, če bomo zafurali že sedaj?
Mogoče se mi bo dal debatirat, če odgovoriš na vsa vprašanja. To so filozofska vprašanja. Nimam cajta o tem pisat. Dejstvo je, da je svetovna pandemija. Eni pa se še vedno sprašujete o smiselnosti ukrepov. :O
[/quote]
Vsaka stvar je nalezljiva. Samo poglej koliko ljudi je nosilo maske en teden nazaj in koliko jo nosi danes. Vsaka človeška navada je družbeno nalezljiva, tudi pitje alkohola, slaba prehrana itn. Vse je družbeno nalezljivo, odvisno pa je od tega, kolk si kot posameznik dojemljiv za številne “okužbe”.
Ljudje še vedno rabijo striktna navodila, kako morajo živeti, da bodo varni in to odrasli. Aja, pa še po tv mora biti povedano, drugače ne velja. :))
jaz ne morem k ginekologu niti k splošnemu,sem doma po novem v drugi občini in bi se morala peljati na drugi konec Slovenije,in ne mislim menjat zdravnikov,ker imam vso pravico imet zdravnika kjer zelim ,imam iba že dolgo .
[/quote]
Če imaš zdravstvene težave in se predhodno dogovoriš z zdravniki, še vedno lahko greš h ginekologu, tudi če je v drugi občini. Pa k zdravniku tudi.
Ljudje še vedno rabijo striktna navodila, kako morajo živeti, da bodo varni in to odrasli. Aja, pa še po tv mora biti povedano, drugače ne velja. :))
[/quote]
Če bi ta striktna navodila upoštevali tudi pri drugih pomembnih zadevah za zdravje in varnost vseh, tako pa le dvoličijo ker so jih grupno preplašili. Po tem bodo živeli na podoben način, kar se tiče zdravja in varnosti kot že prej, ker se iz tega ne bodo nič naučili. Korona jih je prišla učit skrbi za zdravje in varnost, ker se je luftarstvo preveč razpaslo po svetu, pa bo vse to zaman….
Če bi ta striktna navodila upoštevali tudi pri drugih pomembnih zadevah za zdravje in varnost vseh, tako pa le dvoličijo ker so jih grupno preplašili. Po tem bodo živeli na podoben način, kar se tiče zdravja in varnosti kot že prej, ker se iz tega ne bodo nič naučili. Korona jih je prišla učit skrbi za zdravje in varnost, ker se je luftarstvo preveč razpaslo po svetu, pa bo vse to zaman….
[/quote]
Ti cartroža, če bi se ti res držala tistega, kar govoriš, ne bi imela nobenih problemov sedaj. Zakaj se sploh pritožuješ tukaj, če se obnašaš itak samozaščitno? Kdo te ovira pri tem?
Jaz se od nekdaj obnašam tako, pa tudi sedaj nimam težav. Kakšne probleme s težavami imaš danes ti, da te tako žuli? In kakšen smisel ima to obmetavanje vseh s packi že prej, v isti sapi pa pričakuješ, da se bodo taisti packi obnašali odgovorno brez da bi jih kdo v to prisilil? To je na nesmiselno. Večina je packov, žal, zato se brez prisile ne bodo (in se žal še vedno ne) obnašajo nič bolj odgovorno. Niso to paničarji, to so še vedno packi. Zelo malo je tistih, ki so šli iz ene skrajnosti v drugo, večina je še vedno takšnih, kakršni so bili pred tem virusom. Večina je neodgovornih packov.
Ti cartroža, če bi se ti res držala tistega, kar govoriš, ne bi imela nobenih problemov sedaj. Zakaj se sploh pritožuješ tukaj, če se obnašaš itak samozaščitno? Kdo te ovira pri tem?
Jaz se od nekdaj obnašam tako, pa tudi sedaj nimam težav. Kakšne probleme s težavami imaš danes ti, da te tako žuli? In kakšen smisel ima to obmetavanje vseh s packi že prej, v isti sapi pa pričakuješ, da se bodo taisti packi obnašali odgovorno brez da bi jih kdo v to prisilil? To je na nesmiselno. Večina je packov, žal, zato se brez prisile ne bodo (in se žal še vedno ne) obnašajo nič bolj odgovorno. Niso to paničarji, to so še vedno packi. Zelo malo je tistih, ki so šli iz ene skrajnosti v drugo, večina je še vedno takšnih, kakršni so bili pred tem virusom. Večina je neodgovornih packov.
[/quote]
Jaz nimam nobenih problemov, niti se ne pritožujem.
Izražam pa svoje mnenje in ga bom tudi v bodoče.
Če tebi to predstavlja problem, zdilaj s sabo, ne podtikaj meni.
In očitno ne dojameš, da ciljam ravno v to dvoličništvo-za korono take ukrepe, da močno posegajo v pravice ljudi, za ostalo zdravje in varnost pa jih ne briga…………..
In očitno ne dojameš, da ciljam ravno v to dvoličništvo-za korono take ukrepe, da močno posegajo v pravice ljudi, za ostalo zdravje in varnost pa jih ne briga…………..
[/quote]
Aha, naenkrat si hud filantrop, ajaaaa…. :-))))
[/quote]
pa si spet pri pravicah… če bi narod upošteval dolžnosti tudi v pravice ne bi posegali, tako je bilo pa vse na hojladri po sistemu meni se jebe kaj pravijo na nijz, kaj pravijo strokovnjaki, kaj pravijo na vrhu jaz, jaz in samo jaz bom delal/a kot hočem jaz in nihče drug, ko jebe ukrepe za preprečevanje, dokler ni prišel na vrsto “mediatorski” aparat in lepo vsem odredil karanteno, najebali smo pa vsi pa za to ni kriva vlada ipd. ampak grupe egoistov, ki so videli samo sebe in se požvižgali na vse… in zdaj taisti egoisti furajo suffer, kakšni revčki so ker ne morejo nič in nikamor pa še vedno krivijo druge, ne sebe…
ja, in ker niso upoštevali smo tam kjer smo… in dokler se zadeva ne umiri bomo pač v tem zosu, ker v nasprotnem primeru bo slabše, ker bo folk spet samo gledal na svoje želje in potrebe, rinil povsod, svinjakarsko trosil virus in okužbo naprej in tega scenarija noče doživet nihče, ki zdaj butthurta ker mora bit doma za svoje in narodovo dobro.