Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vse več plačujemo, v embalaži pa vse manj

vse več plačujemo, v embalaži pa vse manj

Bom povedala po pravici, čeprav vem, da me bo kdo obsojal. Imam izredne težave z zaprtim nosom in pred spanjem si vedno vpihnem v vsako nosnico en vpih Operila, vsak večer, drugače ne spim. (Ja, bila pri ORL, ja fiziološka, ja Nasonex etc – ne pomaga nič).

Točno vem, koliko traja en Operil. Odkar ga kupujem, se je podražal za neke 4 eure, v zadnjem letu najbolj skokovita podražitev. Vem, koliko je trajal prej. Zdaj je plastenka občutno lažja (vidi se ne, ker je bela plastika), traja mi pa vsaj 30% manj pri enaki uporabi.

Kje nas še pljaćkajo?

Jaz pa opažam, da je s pomladjo na policah več novih izdelkov različnih znamk in podjetij. In to v manjših in večjih embalažah. Se ne sklada z logiko neonesnaževanja ipd. Vse za dobiček. Kajti podjetje mora imeti vsako leto višji dobiček, sicer menedžerji odletijo.

Praktično povsod. To me je naučilo, da berem podatke na embalaži –  ne verjamem več velikosti vrečke ali škatlice, samo še teži/številu.

In ja, sem že nehala kupovati kakšen izdelek, ki se mi je še posebej nesramno “skrčil”  (shrinking inflation)

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3781, 08.04.2025 ob 13:29

Bom povedala po pravici, čeprav vem, da me bo kdo obsojal. Imam izredne težave z zaprtim nosom in pred spanjem si vedno vpihnem v vsako nosnico en vpih Operila, vsak večer, drugače ne spim. (Ja, bila pri ORL, ja fiziološka, ja Nasonex etc – ne pomaga nič).

Točno vem, koliko traja en Operil. Odkar ga kupujem, se je podražal za neke 4 eure, v zadnjem letu najbolj skokovita podražitev. Vem, koliko je trajal prej. Zdaj je plastenka občutno lažja (vidi se ne, ker je bela plastika), traja mi pa vsaj 30% manj pri enaki uporabi.

Kje nas še pljaćkajo?

Vsi vemo, kako uspešna sta Lek in Krka.Ker oba dobro služita na nas ljudeh.V Leku so se vedno delili mastni dobički, pa velike plače.Moj znanec s triletno izobrazbo ima 1.600 evrov penzije.Delal je v Leku.

primerjam cene izdelkov na podlagi preračuna  CENA/KOLIČINA torej eure/liter ali kg ali kos … jp šrinkiđ :((

Kot da kupujemo samo še smeti. Zadušili se bomo v njih. In našim zanamcem jih prepustili..

PLJAĆKAJO v Srbiji!

Ja. Pa eni okrogli piškoti. Ista škatla, sam vsako leto se zmanjšajo.

Kjerkoli dopustimo. Nehaj kupovat te stvari  – in najdi kaj drugega, kar tudi deluje.

Ko se zmanjša prodaja… ugotovijo da so pretiravali s cenami/količinami in se zadeve čudežno spet povečajo oz uravnotežijo…

Tudi prii hrani in pasjih priboljških.

Tudi mi opažamo podobno. Jaz sem podobno opazila pri
BactoFloru … Ista cena, samo manj bakterij v embalaži. Jaz menim, da bi morali prepovedati takšne “fore” podjetij pri goljufanju kupcev. …

Vedno gledam cene na kg. Kolikokrat se zgodi, da dobiš več podobnega izdelka, ki ni v akciji….npr.

Če ste pozorno poglejte g, oz dkg.

Prej je bila škatla keksov npr. 500 g, sedaj sem videla, da je zapis 375 g. Škatla je enake velikosti, samo oblika in višina keksa se je stanjšala, cena pa podvojila.

Pogosto so izdelki v enakih embalažah, pri teži pa so občutne razlike8 navzdol seveda).

Pri ceni izdelkov se pa ne zmotijo. Le čudno, zakaj se ne?

Skrceflacija je prisotna povsod. Cedevita, čokolada, prašek vse je dražje in v manjših embalažah. Ampak kupci nismo glupi, opazimo vse.

Cene določa trg!

Proizvajalci in trgovci niso socialne ustanove!

Nihče vas e sili v nakup!

New Report

Close