Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vselila sem se v elitni blok

Vselila sem se v elitni blok

nanovo

no vidiš midva selahko kaj pogovarjva.  midva lahko greva na kafe pa se imava o čem menit.  ja,to so bajte v elitnih , kao elitnih predelih in hiše in bloki grajeni za takrat komunajzrasko rdečo elito.  in kaj se je zgodilo vems.  ti povem kaj. ta elita je imela otroke. to so bile prve femnistke, šolnice profsorice, prve najbolj zagrete feminsitke ki so se kao borile  za komunizem marxizem. ena tkaih je moja mati.  in teta.  pa večino žensk takrat je takih. in te ženske so imele svoje otroke. torej mene recimo.  in starejše par let.  in ka jso naredile.  uničile so družino in se ločile. zato so prvorojenci  ki so seda jstari okoli 50 njihovi lubeki.  to so njihovi froci k iso bili zaželjni, mi mlajši pa smo bili mišljeni za bit pr injih doma do njhove smrti njivo mali kuzeki postrežki, srečni ,da smo živi.  stari bi najraj videl ida dam ofso lačo njim in bodo oni delalu z našim denarjem.   in pol ko so njihov starši zgradili neke bajte os imeli mentalito. dokelr bom živ bo tko. nihče nič  ne sme.  pol so ti starši naši, ločeni. nič niso vlagali nič ne zanjo porpavit ker so fini komunisti. stanovanja pa propadajo. in tudi sami nimajo denarja.  zakaj nimajo denarja. ker njiho v provorojenc je luzer. drugorojenc kot jaz pa se mu poltično fse onemogoči.  vlivajo an zapsolitev, pa na šolo in na fse. in ti  fse uničujejo.  in tako, ti ne moreš dobiit dobre sluzbe, ker nisi levičar.nimaš vez.  ima jih prvorojenc.  ja?  in sedaj ti stari postajaj oze toliko stari da umirajo.  in  mladi naimamo denarja rihtat tega.  niti želje.  ker ej treba vse naredit. in tak ogredo te veliek in stanovanja v prodajo.  in to stri hočejo. da se proda. ker to je komunsitična fora.  dokelr bom živ bo po moje, pol pa delite kaj čte. ker komunistov je strah srmti ful.   ker ne vrjamejo v boga.  čeprav ko so na smrtni posli fsi prosijo za odpuščanje za fsak slučaj.  tko ej rensica evo.  in če pogledate, musarco  vidite točno to. to je narejen uemtno ,da je dobila izkunje z nastopanjem in  pravom. umetno so jo naredili.

Ne rinit v ljudi, ne se vsiljevat, samo pozdraviš in je. Odnosi se počasi razvijejo. Ne potrebuješ se vsiljevat, da bi prav rada nosila njihove stvari po stopnicah, razen, če te vprašajo. Tista, ki te je napadla, samo rečeš OK in je. Ne je gledat v oči, ne se zapletat . Saj se nisi prišla družit z njimi. Če te moti njeno nadlegovanje, jo posnami s telefonom, predaj odvetniku, da ji napiše opozorilo ali pa jo prijavi policiji.

Nehaj se zapletat z njimi in vsiljevati svoj način in pogled na svet, kaj bi oni morali in kaj ne. Sploh to o predstavljanju je smešno.

Poišči si družbo svojih let.

V kateri državi živiš?

Odgovor na objavo uporabnika
nanovo, 06.04.2025 ob 17:59

Sem pisala o težavah z novo sosedo.

Vselila sem se v elitni blok. Vsaj nekoč je bil. Stanovanja so stara 45 let. Očitno grajena za smetano. Vsaj takrat. Samo po toliko letih pa to niso več elitna stanovanja. Daleč od tega. Ljudje, ki so se takrat vselili, so sedaj že vsi 70+, veliko nad 80, celo 90.

Recimo jaz sem tam, kjer je lani umrla predhodnica, stara 90+. Ravno zdaj je umrl spodnji sosed. Zraven mene je 95 letnica…

So trije vhodi. Do sedaj notri stanovali sami bogati. Začeli so umirat. Stanovanja so sedaj daleč od elite. In notri se selimo mi navadna raja. Kar jih pa očitno moti :). En vhod je že menda tak, da so vse nekaj novi. Očitno sem jaz prva v mojem vhodu, tujka, raja. Pa kot kaže bo kmalu več novih.

Prav zabavno je videt kako elito to moti, da bodo dobili tujce pa ne bogate, ampak pač neko tujo rajo :).

A si na Valvasorjevi doma?

Eh, se bodo źe vnesli, ne skrbi. Pri nas, ko smo se na novo vselili, je bil tudi en sosed najprej ves zatemnjen, zdaj pa se čisto ok zmenimo. Verjetno hočejo preventivno red narest, te naučiti hišnega reda.

Če vljudno pozdraviš človeka, ko stopiš iz stanovanja in stoji pred vrati, je to vsiljevanje?

Ja, sem želela ponuditi pomoč, ampak je nisem, ker se je tako nevljudno odzvala na moj pozdrav. Pa sem odšla.

Oseba, ki me je napadla, jaz je prej nikoli nisem videla. Pa se je začela dreti name, ker bi po njenem morala parkirat tako, da bi ona lahko uporabljala moj parkplac. Ona ima velik avto in zato zahteva, da jaz parkiram povsem na robu mojega parkplaca in ne na sredini, da bo ona imela več prostora. Je to normalno? Ne, ni.

Ja, obnašajo se otročje. Ves čas oprezajo na oknih, čekirajo, sprašujejo drug drugega kdo sem jaz. A ne zmorejo pogledat v oči, ko jih prijazno pozdraviš.

Mene so pač učili vljudnosti, ne glede na narodnost.

Učili so me tudi, da je treba starejšim pomagat, če slučajno rabijo pomoč.

Bom videla kako bo. Jaz bom pač vse vljudno pozdravila. Če bom videla, da kaka soseda težko tovori kako vrečko, ji bom ponudila pomoč. To pa je to.

Ne, ne želim si hoditi na obiske ali kaj takega. Si pa želim en normalen odnos s sosedi. Nikoli ne veš kdaj koga rabiš.

Recimo imam klet, imamo pa tudi skupne prostore. Kolesarnica mi je jasna kako in kaj.

So pa spodaj še neki prostori, ki so očitno tudi skupni pa bi rada koga vprašala kako in kaj tam spodaj.V enem prostoru so neke stare TV, neka druga stara roba. Kaj vem kaj smem v tistem prostoru. Pa nek drug prostor, kjer so neke cunje. Verjetno se sme sušiti oblačila pozimi, ampak ne vem, če res. Veliko stvari bi rada vprašala, da ne bi počela kaj, kar ni zaželjeno pa nimam koga vprašat.

Ravno zato, ker si želim držati nekega hišnega reda, bi bila vesela neke normalne komunikacije.

Recimo nimam pojma kako je s čiščenjem stopnic. Kdo čisti okrog bloka. Vprašala upravitelja, nobenega odziva.

Nisem še nikoli živela v bloku. Vedno v hiši in tam smo navajeni, da si s sosedi v dobrih odnosih. Ker pač nikoli ne veš kdaj ga boš rabil.

nanovo, 06.04.2025 ob 19:58

Bom videla kako bo. Jaz bom pač vse vljudno pozdravila. Če bom videla, da kaka soseda težko tovori kako vrečko, ji bom ponudila pomoč. To pa je to.

Ne, ne želim si hoditi na obiske ali kaj takega. Si pa želim en normalen odnos s sosedi. Nikoli ne veš kdaj koga rabiš.

Recimo imam klet, imamo pa tudi skupne prostore. Kolesarnica mi je jasna kako in kaj.

So pa spodaj še neki prostori, ki so očitno tudi skupni pa bi rada koga vprašala kako in kaj tam spodaj.V enem prostoru so neke stare TV, neka druga stara roba. Kaj vem kaj smem v tistem prostoru. Pa nek drug prostor, kjer so neke cunje. Verjetno se sme sušiti oblačila pozimi, ampak ne vem, če res. Veliko stvari bi rada vprašala, da ne bi počela kaj, kar ni zaželjeno pa nimam koga vprašat.

Ravno zato, ker si želim držati nekega hišnega reda, bi bila vesela neke normalne komunikacije.

Recimo nimam pojma kako je s čiščenjem stopnic. Kdo čisti okrog bloka. Vprašala upravitelja, nobenega odziva.

Nisem še nikoli živela v bloku. Vedno v hiši in tam smo navajeni, da si s sosedi v dobrih odnosih. Ker pač nikoli ne veš kdaj ga boš rabil.

na to , ali si ninda pa nisi odgovorila

Moj avto bi bil iz principa parkiran na sredini mojega parkirnega mesta. Za vsak njen verbalni napad bi bil moj odgovor, ne razumem kaj je narobe z parkiranim avtomobilom na mojem parkingu. Da vidim koliko časa bi trajalo, da bi dojela.

Kateri so skupni prostori in čemu so namenjeni? To bi moral vedeti lastnik stanovanja.

Pa kje to živiš, da je vse tako staro in zanemarjeno in brez lifta..in sami stari ljudje…res si ne predstavljam, v kateri državi je lahko tako. A si nisi mogla kupiti kaj novega?

Ja, kaj drugega itak ne morem kot parkirat avto na sredino svojega parkinga. Sem razmislila kako ji ugoditi, ampak, če ji ugodim, sebi nakopljem težave. Ona se je zdrla name, jaz naj bi ji pa v svojo škodo pomagala? Ne bo šlo.

Ne, lastnik ne ve kakšna so pravila v skupnih prostorih, ker gre za dediče po neki starejši sorodnici, ki ne poznajo situacije.

Po čem sklepaš, da je brez lifta? Nisem nikjer omenjala lifta. Niti nisem nikjer omenjala, da je zanemarjeno. Zakaj so pa sami stari ljudje notri, sem pa že na začetku napisala.

Aja, bloki do 4 nadstropja, če se ne motim, so brez liftov.

Verjamem, da si ti elita, ki z lahkoto skešira novo stanovanje. Eni smo pač raja, ki si tega ne moremo privoščiti in smo v starih stanovanjih.

ne se vsiljevat

vidiš t si točno primer moškega vodljivega ponižnega maminega sineka ki  je flegmatik ki nikoli v življenju ni rabil nič sam ustvarit. vedno neko zaledje vedno nekdo neki poleg pomagal.   vidi se da nimaš pojma.  ne gre totko kot ti misliš. to kar imaš ti , to je teorija nekega mogoče celo  pravnika.  ti nisi iz ceste, ti ne veš kako gre v resnici.  ti pojma nimaš.  čit tko ti povem.  motiš se ful.  jaz sme iz ceste, jaz sme iz mesta, jaz vem kako to gre.  z cipresami komunistkami. ne gre to na lepo nič.  lahko se ti trudiš, ko stran gledat pa ignosriaš. pa fse kto si ti rekel to nič  ne deluje, ker starikule cinakjo na polcijo skoz. skoz imajo zaledje  policije sisitema, ker so neke bivše sdv, partija, bla bla bla  cinkale kot kosova pa ovaduhinje  v službah. in imajo veze. policija pride takoj.  in tebe napade.  jaz sem bi lv takem bloku, več takih blokih. jaz sem si začel snemat u bodycam camero. ne zezam se.  in ko je prišla polcija, ker ni dolgo trajalo se je videlo kako ugabno nagnusne toxične, ženske so to.  in kaj je bilo?? ja nisem dobil jrm,  ampak samo opozorilo, ker sem kao  nek irekel kar jo je prizadelo. pa sem bil tiho.  nič nisem rekel.  sem prišel domov  z hybridom. električno. po tiho, še preden so bil iti hybridi sploh popularni. stari prius.  in je stara poklicala policijo da navijam avto. soseeda prišli in videli da je hybrid. da gre čist tiho. lahko ga že priivijaš, pa pol kupiš bmw ne pa priusa.  pol ji je polcajka rekla,  gospa mogoče j bil kdo drug. je rekla svija, ne ne muziko je privijal. pa mi sploh radio ni delal.  mislim.   ni to tko kot ti misliš.   to so toxične komunistične pizde babje kot moja matismrdljiva prasica

Več kot jih je v bloku, manj je vreden.  Sicer pa, v mestih bo v nekoliko letih ostala zgolj priseljenska sodrga

Avtorica,

A to si v Sloveniji ali kakšni drugi državi?

Ker ne razumem iz tvojega posta, zakaj misliš, da te imajo za “tujko”?

Vse je minljivo, še tako “elitna” stanovanja bodo prej ali slej passe…tudi Scellenburg bo nekoč leglo drhali če ni že zdaj…

Ja, to pa itak.

Nekoč ugledni ljudje notri, z leti pa pač stanovanja niso več nova, so stara, potrebna renovacije in notri se selijo pač drugačni ljudje.

Standardna praksa. POnekod so bile cele soseske nekoč povsem solidne. Standard je padel, začeli so se selit Bosanci v tiste soseske, Slovenci pa v boljše. Nekatere soseske so tako postale povsem bosanske.

Tako kot pravi avtorica. Nekoč stanovanja za smetano, z leti izgubijo na vrednosti in pač postanejo zanimiva za nižji družbeni sloj. Zadnje čase pač za priseljence in druge reveže. Staroselcem pač to ni všeč, samo nimajo kaj. Lahko se selijo v nova stanovanja, če nočejo prišlekov.

Če je ona “tujka” (ne glede, kje, saj morda niti ne govori o Ljubljani oz. Sloveniji) in se priseli v elitni blok, je možnost samo ena:

keš za ta elitni blok je dobila od moža kriminalca / mafijca.

Razumljivo, da jo grdo gledajo, saj vedo, od kod se steka to bogastvo za “elitni blok”.

Eh, kak elitni blok? Če gre pa za 50 let stara stanovanja, v bloku. Kaj je tu elitnega?

Gre za stara stanovanja, kamor se sedaj naseljujejo priseljenci, reveži. Ta stari pa mislijo, da so še kar fina gospoda. Ja, mogoče nekoč.

Zdaj bodo oni počasi pomrli, blok bodo zavzeli priseljenci. Za bogate ljudi tak star blok že davno ni več zanimiv. Kaj vam je.

Gospoda kupuje novo, ne staro.

Ne, sedaj so daleč od elitnih stanovanj.

Jaz bom tu kakih 5, 10 let, potem pa upam, da zaslužim kaj in grem na bolje.

Ja, čez čas bo tudi moj partner prišel sem bivat. Samo ne še kar, je tudi v tujini.

Svoje čase so bile elitne soseske tisti stopničasti bloki v Kosezah, elitne so bile tudi Fužine ob izgradnji in tudi dandanes so Fužine pojem kakovostne gradnje.

Od novejše gradnje dokaj elitno delujejo Koseze, Šelenburg, Šumi.

Drugače pa je elita med elito Nebotičnik kjer ni pogojev, da ti kdo proda. Tam domuje elitno staro meščanstvo.

Osebno bi se naselil v Ferantov vrt ali Dukićeve bloke. Tam tudi stanuje prava elita.

elitno, 06.04.2025 ob 21:40

Svoje čase so bile elitne soseske tisti stopničasti bloki v Kosezah, elitne so bile tudi Fužine ob izgradnji in tudi dandanes so Fužine pojem kakovostne gradnje.

Od novejše gradnje dokaj elitno delujejo Koseze, Šelenburg, Šumi.

Drugače pa je elita med elito Nebotičnik kjer ni pogojev, da ti kdo proda. Tam domuje elitno staro meščanstvo.

Osebno bi se naselil v Ferantov vrt ali Dukićeve bloke. Tam tudi stanuje prava elita.

Ha ha, ocitno ti ni jasno, kaj so elitne soseske. O fak, a ti to resno, v LJ 😭

Iščejo način potrditve svoje osebnosti, kot obliko nadvlade.

Elitni blok pišeš, 45 let nazaj…

Potem so te 90letne starke mladenke?

Tud star avto cetudi Porsche, je star avto,  ne moreš pričakovati da ima servo volan, senzorje, avtomatsko klimo…

Ti si pač samo eno staro zmešano bitje, ki še parkirat ne zna. A ja, voda še spušča?

Žal tudi Ljubljana dobiva svoja geta. Ko po soseski hodijo zarjuhane ženske je znak za prodajo stanovanja in selitev, ker na tem območju sčasoma začnejo padat cene stanovanj oziroma so cenejša kot drugje v mestu. Žal ni ljubljanske soseske brez šipcev in musličev. Mogoče so izjeme Rožna dolina, Trnovo, Navje, Krakovo, Mirje, Murgle, Vrtača, Prule, Rakovnik, Bratovževa,  Vrhovci, Jurčkova in Rudnik. Potem pa je konec.

Šiška se spreminja v Malmo, Fužine v Amsterdam, Polje v Geteborg, Sostro, Tomačevo, Rakova Jelša… v Islamabad…

Samo huda recesija ali državljanska vojna lahko de-islamizira Slovenijo.

Narod je pač butast, niso vse Bosanke čistilke, so tudi zdravnice.  Nisem videl muslimanke zdravnice ali zobarce, je pa veliko Srbov tako med zdravniki kot med zobarji. Vedno jih je bilo veliko.

New Report

Close