Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsi bi zastonj inštrukcije

Vsi bi zastonj inštrukcije

Predavam na gimnaziji, poleg tega že par let delam tudi popoldne kakšno inštrukcijo. Odrasli so najslabši, to bi inštrukcije zastonj, če gre. Smešno je, da za kremplje, trepalnice, čike, kofeta ste pripravljeni plačat, ko gre pa za znanje, uf! To pa bi moralo biti 8€ na uro verjetno. Pa pustimo stat dejstvo, da imajo čistilke postavko 12€ na uro. Mi, z magisterijem, bi pa morali ZA MANJ inštruirati. Me je klical en mulc, da bi za mamo inštrukcije zrihtal nekega tujega jezika, v kompletu je želel kupiti 10 ur. Me vpraša po ceni, povem ceno in dodam, da nižje cene (tj. 15€ na uro sem delala samo za tiste, ki so res redno rabili inštrukcijo tj. več ali manj vsak dan) in tip napiše “aha super, se pravi 10 ur = 150€.” Nisem znala reči ne, tu pa se zgodba ne konča. Mama je hodila “redno” tj. enkrat na teden. Par krat je prišla, potem pa jo je utrudilo, da bi rada, da jaz k njej hodim, tako da vi bi 15€ na uro, pa čeprav, mi to vzame še 40 minut, da pridem tja in 40 nazaj. Grozno res.

Odgovor na objavo uporabnika
instruktorica705, 17.03.2025 ob 10:10

Predavam na gimnaziji, poleg tega že par let delam tudi popoldne kakšno inštrukcijo. Odrasli so najslabši, to bi inštrukcije zastonj, če gre. Smešno je, da za kremplje, trepalnice, čike, kofeta ste pripravljeni plačat, ko gre pa za znanje, uf! To pa bi moralo biti 8€ na uro verjetno. Pa pustimo stat dejstvo, da imajo čistilke postavko 12€ na uro. Mi, z magisterijem, bi pa morali ZA MANJ inštruirati. Me je klical en mulc, da bi za mamo inštrukcije zrihtal nekega tujega jezika, v kompletu je želel kupiti 10 ur. Me vpraša po ceni, povem ceno in dodam, da nižje cene (tj. 15€ na uro sem delala samo za tiste, ki so res redno rabili inštrukcijo tj. več ali manj vsak dan) in tip napiše “aha super, se pravi 10 ur = 150€.” Nisem znala reči ne, tu pa se zgodba ne konča. Mama je hodila “redno” tj. enkrat na teden. Par krat je prišla, potem pa jo je utrudilo, da bi rada, da jaz k njej hodim, tako da vi bi 15€ na uro, pa čeprav, mi to vzame še 40 minut, da pridem tja in 40 nazaj. Grozno res.

Vse kar bom tekla je, da upam, da ti opravljaš svoje delo tako, da starši in otroci nimajo dodatnih stroškov .. namreč vi ste plačani zato, da predavate,razlozite snov, tako da  učenci razumejo.

In to da nekdo rabi inštrukcije je dokaz slabega dela učitelja.

Drago je tole 15 na uro. Za kaj? Za nič!

Anonimno290, 17.03.2025 ob 10:14

Vse kar bom tekla je, da upam, da ti opravljaš svoje delo tako, da starši in otroci nimajo dodatnih stroškov .. namreč vi ste plačani zato, da predavate,razlozite snov, tako da  učenci razumejo.

In to da nekdo rabi inštrukcije je dokaz slabega dela učitelja.

a misliš, da svoje dijake inštruiram? Dvomim, da je to dovoljeno…

Velika večija je odraslih 40+, ki bi se radi naučili novega jezika.

15€ bruto, na uro za inštrukcije ena na ena je poštena cena. Predvidevam da je tvojih 15€ neto? Ok tudi gre, če si dobra seveda. Če se voziš do strank seveda obračunaš tudi potne stroške, če ne plačajo, naj pridejo k tebi, kot je bilo dogovorjeno v štartu.

Me pa čudi da ne razumeš, da so ljudje različni, preizkušajo meje, želijo za svoj denar dobit čimveč, na tebi pa je da postaviš meje do kjer si pripraljena popuščat. Če si dobra, ti dela ne bo zmanjkalo. Če nisi, pa …

Svojih dijakov profesor ne sme inštruirat!

Razmišljaš pravilno. Tudi jaz sem se soočala s tem. Pa sedaj ni denarja, pa kakšno uro bi kar spregledali glede plačila … Katastrofa. Takšnim se potem niti več ne oglasim na telefon.

V glavnem 15 eur na uro je zelo fer cena, od katere ne odstopaj! Nič pa ne bo narobe, če postaviš ceno 20 eur na uro.

In ne, učitelj sploh nujno ne razlaga slabo, običajno starši spodbujajo, da obiskuje program, ki je pretežak zanje, ali pa otroci med poukom ne delajo, ali pa sproti ne delajo nalog … Če se otrok ne znajde in povpraša sošolce kako in zakaj se nekaj tako reši in zakaj je tako kot je (pač odvisno od predmeta), če v šoli ne koristi dodatne ure učiteljev za razlago … potem naj pač plačuje inštrukcije.

instruktorica705, 17.03.2025 ob 10:20

a misliš, da svoje dijake inštruiram? Dvomim, da je to dovoljeno…

Velika večija je odraslih 40+, ki bi se radi naučili novega jezika.

Ooo lubi bog,  po tem zapisu sem se bolj zgrožena,vda si ti učiteljica in da nudis inštrukcije, ker očitno sama nimaš nekih zmožnosti osnovnega razumevanja.

A sem kje napisala, da svoje inštruiraš??? Poanta je v tem, da neki učitelj ne dela svojega dela kot bi ga moral, da ti potem to delo opravljaš za dodatno plačilo in UPAM, DA TVOJI DIJAKI nimajo dodatnih stroškov z inštrukcijami pri drugih, ker ti ne bi opravljala svojega dela kot je to zahtevano.

Ti bo zdaj dovolj razumljivo napisano???

Sramuta je da ima kdorkoli stroške z inštrukcijami otrokom, katerim učitelji so dolžni proti plačilu razumljivo razložiti snov.

Preko DPM Moste Polje lahko zaprosite za brezplačne inštrukcije, ne plačevat. Naj me kdo popravi, če se motim.

Vendar to pokasiraš na roke brez davkov in prispevkov, prosvetni delavci ste za vzor, kje se mularija nauči barabij.

Anonimno290, 17.03.2025 ob 10:28

Ooo lubi bog,  po tem zapisu sem se bolj zgrožena,vda si ti učiteljica in da nudis inštrukcije, ker očitno sama nimaš nekih zmožnosti osnovnega razumevanja.

A sem kje napisala, da svoje inštruiraš??? Poanta je v tem, da neki učitelj ne dela svojega dela kot bi ga moral, da ti potem to delo opravljaš za dodatno plačilo in UPAM, DA TVOJI DIJAKI nimajo dodatnih stroškov z inštrukcijami pri drugih, ker ti ne bi opravljala svojega dela kot je to zahtevano.

Ti bo zdaj dovolj razumljivo napisano???

Sramuta je da ima kdorkoli stroške z inštrukcijami otrokom, katerim učitelji so dolžni proti plačilu razumljivo razložiti snov.

Sem razumela tvoj komentar, ne boj se.

Če bi videli te vaše sončke v šoli, bi razumeli zakaj morate inštrukcije plačevati… Saj na gimnaziji je še eno, ko pa sem učila na poklicnih šolah, ja tam pa je… živalski vrt.

Da vam povem iz lastnih izkušenj srednje in faksa, ki sem jih naredil brez težave. Ker  nisem imel težav in mi je matematika neke vrste konjiček, sem dostikrat inštruiral vrstnike, prijatelje zastonj. Ja v 2/3 so predvsem profesorice krive da učenci niso zastopili določene snovi. Ker se pri matematiki dosti stvari nadaljuje je to lahko katastrofa. Marsikdo je potreboval samo 1 uro dobre razlage snovi, da je pokapiral, kaj so sploh kotne funkcija, odvodi in integrali in stvar mu je stekla. Ja pri teh prav gotovo krivim slabo predavanje snovi.

instruktorica705, 17.03.2025 ob 10:32

Sem razumela tvoj komentar, ne boj se.

Če bi videli te vaše sončke v šoli, bi razumeli zakaj morate inštrukcije plačevati… Saj na gimnaziji je še eno, ko pa sem učila na poklicnih šolah, ja tam pa je… živalski vrt.

Kaj lažeš, da si razumela,  ker če bi, potem ne bi pisala, da ne inštruiraš svojih.

S tvojim nesposljivim odnosom do otrok s tem nazivanjem s sončki, kar je jasen izraz prezira in nespoštovanja, si pa tudi povedala vse… Jasno pa je, da samokritike nisi sposobna in ne boš priznala, ti učiteljski ego ne da.

Jaz vem kako je v šolah, tudi jaz sem hodila tja in vem kakšna je razlika med dobrimi učitelji, profesorji in slabimi. Tako da nič ne meči krivde zdaj na otroke.  In še tu posplosujes in kritiziras kar vse. Tudi to pove vse to tebi.

150 ni zastonj. Če si hotela 200, bi se tako izrazila, ne pa da je sedaj fant kriv za nesporazum.

Delaš na črno in še to je preveč. Jaz bi te prijavila.

uh drago, 17.03.2025 ob 10:14

Drago je tole 15 na uro. Za kaj? Za nič!

15€ na uro je zelo poceni, ampak nekateri bi najraje zastonj.

WD40, 17.03.2025 ob 10:39

Da vam povem iz lastnih izkušenj srednje in faksa, ki sem jih naredil brez težave. Ker  nisem imel težav in mi je matematika neke vrste konjiček, sem dostikrat inštruiral vrstnike, prijatelje zastonj. Ja v 2/3 so predvsem profesorice krive da učenci niso zastopili določene snovi. Ker se pri matematiki dosti stvari nadaljuje je to lahko katastrofa. Marsikdo je potreboval samo 1 uro dobre razlage snovi, da je pokapiral, kaj so sploh kotne funkcija, odvodi in integrali in stvar mu je stekla. Ja pri teh prav gotovo krivim slabo predavanje snovi.

Se strinjam, sama sem isto opazala. Sem za casa faksa in se potem nekaj casa instruirala mat.

Loj, 17.03.2025 ob 11:48

Se strinjam, sama sem isto opazala. Sem za casa faksa in se potem nekaj casa instruirala mat.

Moj sin je rekel, da so bile ure matematike tako v OŠ in kasneje na gimnaziji v večini nepotrebne, vse in veliko bolje se je naučil na astra.si, zdaj študira finančno matematiko, bp.

Saj ne učiš oz. inštruiraš  slovenščino, mar ne?

Meni se ne zdi drago, se pa jaz vozila k stranki sigurno ne bi!

Ja valjda je keš na roko, a naj bi še za to davek plačevala?!?

Cena je zelo poštena. V nekaterih krajih je ura že 20 €. Če boš hodila na dom, povej, da bodo pot dodatno plačali. V kolikor cincajo, reci ne.

Tako kot vsi mi ,ki plačujemo davke za JS, če ga nebi bi učitelji travo jedli.

@WD40
Ja pri teh prav gotovo krivim slabo predavanje snovi.

Podpis.
Sama sem dolga leta instruirala fiziko otrokom mojih frendic in bivsih sosolkah/sosolcev. Djabe!
Dejansko so, v vecini, rabili par ur, da so se jim zasvetile ucke.
Neprecenljivo.

Dejstvo je, da ogromen procent uciteljev pojma nimajo kako predavati. Na zalost tudi tisti, ki so prisli celo iz pedagoske akademije.

stara forumašica, 17.03.2025 ob 12:16

Saj ne učiš oz. inštruiraš  slovenščino, mar ne?

Stara forumasica upam, da ji ne boš očitala znanja slovenščine. V kolikor imaš ta namen, se raje v jezik ugrizni in poglej svoj zapis. Rodilnik …

stara pikolovska do pogovornega jezika, sama pa ne loči rodilnika in tožilnika. Za crknit!

Če ti ne gre, rabiš instrukcije. Nimaš kaj. Navadno pa ne gre ravno tistim, ki nimajo denarja. Tisti,  ki imajo denar, so končali višje šole in svoje otroke lahko instruirajo sami. In to je začaran krog.

Nimaš kaj. Zaslužila bi si več na uro. To je res. Po drugi strani, lahko ceno zvišaš in boš imela samo še tiste z denarjem.

Če delaš na črno pa je itak to pač fuč, ne se pritoževati.

New Report

Close