Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsi bi zastonj inštrukcije

Vsi bi zastonj inštrukcije

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno290, 17.03.2025 ob 10:28

instruktorica705, 17.03.2025 ob 10:20

Anonimno290, 17.03.2025 ob 10:14

instruktorica705, 17.03.2025 ob 10:10

Predavam na gimnaziji, poleg tega že par let delam tudi popoldne kakšno inštrukcijo. Odrasli so najslabši, to bi inštrukcije zastonj, če gre. Smešno je, da za kremplje, trepalnice, čike, kofeta ste pripravljeni plačat, ko gre pa za znanje, uf! To pa bi moralo biti 8€ na uro verjetno. Pa pustimo stat dejstvo, da imajo čistilke postavko 12€ na uro. Mi, z magisterijem, bi pa morali ZA MANJ inštruirati. Me je klical en mulc, da bi za mamo inštrukcije zrihtal nekega tujega jezika, v kompletu je želel kupiti 10 ur. Me vpraša po ceni, povem ceno in dodam, da nižje cene (tj. 15€ na uro sem delala samo za tiste, ki so res redno rabili inštrukcijo tj. več ali manj vsak dan) in tip napiše “aha super, se pravi 10 ur = 150€.” Nisem znala reči ne, tu pa se zgodba ne konča. Mama je hodila “redno” tj. enkrat na teden. Par krat je prišla, potem pa jo je utrudilo, da bi rada, da jaz k njej hodim, tako da vi bi 15€ na uro, pa čeprav, mi to vzame še 40 minut, da pridem tja in 40 nazaj. Grozno res.

Vse kar bom tekla je, da upam, da ti opravljaš svoje delo tako, da starši in otroci nimajo dodatnih stroškov .. namreč vi ste plačani zato, da predavate,razlozite snov, tako da  učenci razumejo.

In to da nekdo rabi inštrukcije je dokaz slabega dela učitelja.

a misliš, da svoje dijake inštruiram? Dvomim, da je to dovoljeno…

Velika večija je odraslih 40+, ki bi se radi naučili novega jezika.

Ooo lubi bog,  po tem zapisu sem se bolj zgrožena,vda si ti učiteljica in da nudis inštrukcije, ker očitno sama nimaš nekih zmožnosti osnovnega razumevanja.

A sem kje napisala, da svoje inštruiraš??? Poanta je v tem, da neki učitelj ne dela svojega dela kot bi ga moral, da ti potem to delo opravljaš za dodatno plačilo in UPAM, DA TVOJI DIJAKI nimajo dodatnih stroškov z inštrukcijami pri drugih, ker ti ne bi opravljala svojega dela kot je to zahtevano.

Ti bo zdaj dovolj razumljivo napisano???

Sramuta je da ima kdorkoli stroške z inštrukcijami otrokom, katerim učitelji so dolžni proti plačilu razumljivo razložiti snov.

Ma nemoj! A nisi slisala, da ni učiteljev, poučuje že vsaka budala, ki mimo pride. To pa zato, ker ste taki kot si ti sesuli avtoriteto in vrednost učiteljem. O, kar verjemi da bo vedno več potreb po instrukcijah, ker se učitelji ukvarjajo z disciplino, namesto da bi poučevali.

20 evr je minimalna cena inštrukcij, če vzameš za manj, si nora. Nabit tem debilom cene v nebo, da bodo začeli spoštovat dobrega, odlično plačanega učitelja. Dokler jih po žepu ne udari, bodo itak samo pizdakali.

WD40, 17.03.2025 ob 10:39

Da vam povem iz lastnih izkušenj srednje in faksa, ki sem jih naredil brez težave. Ker  nisem imel težav in mi je matematika neke vrste konjiček, sem dostikrat inštruiral vrstnike, prijatelje zastonj. Ja v 2/3 so predvsem profesorice krive da učenci niso zastopili določene snovi. Ker se pri matematiki dosti stvari nadaljuje je to lahko katastrofa. Marsikdo je potreboval samo 1 uro dobre razlage snovi, da je pokapiral, kaj so sploh kotne funkcija, odvodi in integrali in stvar mu je stekla. Ja pri teh prav gotovo krivim slabo predavanje snovi.

Ma nemoj! In ti primerjaš predavanje enemu mulcu, ki te bo itak poslušal, ker hoče popravit oceno, s predavanjem 27 mucem, od katerih polovici dol visi in ne da samo ne poslušajo razlage, ampak velikokrat še druge motijo.

Bodi prepričan da je bila razlaga, pa je sonce ni poslušalo!! Pojdi probat to isto razlago podat 27 mulcem, pa pol poročaj, če si jo vsi dojeli. Bumbar!

instruktorica705

tvoja izobrazba v tem primeru ne pomeni popolnoma ničesar.  tvoja izobrazba mogoče kaj velja v JU. govoriš o privat zadevi.  privat je privat je privat. če ne boš ti  za 8e pač bo kdo drug. bo pa kera malo majn izobražena.  to je kot bi rekel, da zahtevaš od  inštruktorja avto šole doktorat iz strojništva in prava  pa policistj e moral prej bit, da res zna, pa zdaj mora bit ful hud pa ful met dober avo. mislim.  ne rabijo ljduje takih strokovnjakov. kurje fizike.  slovenka šola družboslvoje že tko nič vredno.  matematiko tko znajo vsi v osnovi.   pač ne boš imela posla.  privat moraš pokazat konc dneva kaj. to ni javna šola.

Anonimno 3469, 17.03.2025 ob 15:16

instruktorica705

tvoja izobrazba v tem primeru ne pomeni popolnoma ničesar.  tvoja izobrazba mogoče kaj velja v JU. govoriš o privat zadevi.  privat je privat je privat. če ne boš ti  za 8e pač bo kdo drug. bo pa kera malo majn izobražena.  to je kot bi rekel, da zahtevaš od  inštruktorja avto šole doktorat iz strojništva in prava  pa policistj e moral prej bit, da res zna, pa zdaj mora bit ful hud pa ful met dober avo. mislim.  ne rabijo ljduje takih strokovnjakov. kurje fizike.  slovenka šola družboslvoje že tko nič vredno.  matematiko tko znajo vsi v osnovi.   pač ne boš imela posla.  privat moraš pokazat konc dneva kaj. to ni javna šola.

Ma nemoj! Posla je za dobre ucitelje ogromno.

Pa ste vi normalni? A vi bi svoje znanje prodajali za 15 € na uro?? Ja, prav rada bi vas videla. A ko vam zobar 5 minut vrta po zobu, flikne plombo gor in računa 180€ se tudi tako vsajate? Ne, lepo ste tiho. Samo tukaj, s kavča znate pljuvat. Klasika slovenceljska.

stara forumašica, 17.03.2025 ob 12:16

Saj ne učiš oz. inštruiraš  slovenščino, mar ne?

@Stara
forumašica: pamet kar šprica naokrog, kaj? SlovenščinE, ljubica, slovenščinE!!

Sama sem pred leti instruirala matematiko in anglescino osnovnosolce, poklicno solo in gimnazijo in razumem, zakaj imajo slabi ucenci slabe ocene. Pri mojih instruirancih v nobenem primeru ni bila kriva uciteljica. Ucenci ki so imeli dokaj dobre ocene in so jih zeleli se izboljsati, so bili motivirani, medtem ko so bili slabi ucenci nemotivirani, povrsni, vse jim je bilo vseeno in po pravilu so bili z znanjem v velikem zaostanku, saj niso obvladali niti osnov, zato niso mogli snovi nadgrajevati. Bila je tudi ogromna razlika v znanju in tudi v odnosu do ucenja med ucenci na poklicni soli in slabimi ucenci na eni strani in  in gimnazijci na drugi. Zelja po znanju in odnos do ucenja naredita razliko, ne ucitelji.  Tisti, ki stalno obtozujete  ucitelje za neznanje svojih otrok se morate najprej zazreti vase in v svoje otroke.

Za 15 eur (pa tud za vec) jaz na dom ze ne bi hodila, sploh, ce ste se na zacetku drugace zmenili.

3/4 teh, ki koristijo instrukcije, jih ne bi rabilo, ce bi starsi doma naredili red. V oš imajo na voljo dopolnilni pouk, pa se jim se tja ne da prit. Da bi pa se malo potrudili, vprasali uciteljico, sosolca in sami mal doma mozgali, je pa itak prevec. Instrukcije so resitev … pa se instruktor naj na dom pride …

Če bi že kdaj potrebovali inštrukcije, bi v prvi vrsti iskali nekoga mnogo bolj kredibilnega.

Debata o ceni je odveč.

Dokler dela na črno, je še to preveč.

Ne morete primerjati nekoga, ki plačuje prispevke in davke, z nekom, ki dela na črno.

Avtorica je zaposlena v JS, itak je parazitka že zdaj, poleg tega še na črno dela.

Plačujem 20 na uro za angleščino in 18 fiziko. Vem tudi za učitelja matematike ki računa 25€.

15 EUR se mi ne zdi veliko. Kot se spomnim, je bila že kakšnih 7 let nazaj taka cena.

Lej, znanje ni zastonj… Socializem in brezplačno šolstvo sta v veliki meri prav gotovo krivca, da določenemu sloju ljudi ni jasno, da se znanje plača. To je naložba, tu ni nobene debate.

Kot mlada učiteljica sem bila vsako leto junija na udaru vedno enih in istih družinskih članov, ki so pričakovali od mene, da bom njihovo leno, nezainteresirano potomstvo spravila skozi prvi popravni rok, po tem, ko so zabili vse štiri konference. Brezplačno, se razume. K sreči sem se že takrat imela preveč rada in nisem ravno tip, ki vse požre, samo, da “se ja ne bi komu zamerila, ja, kaj bodo pa ljudje rekli…”

Dvajset evrov je razumna cena.

Pa še to – če so inštrukcije takoooo drage, naj starši sami učijo svoje sončke. Naj vzamejo učbenike v roke pa se malo potrudijo. A ja, ni časa? Je pretežko? Se spomnim, kakšen revolt je bil med koronsko krizo, kako se nekateri starši vzdihivali do neba in nazaj, da tega na dolgi rok ne bodo mogli početi…

Anonimna10841, 17.03.2025 ob 15:29

Pa ste vi normalni? A vi bi svoje znanje prodajali za 15 € na uro?? Ja, prav rada bi vas videla. A ko vam zobar 5 minut vrta po zobu, flikne plombo gor in računa 180€ se tudi tako vsajate? Ne, lepo ste tiho. Samo tukaj, s kavča znate pljuvat. Klasika slovenceljska.

V službi redki prodajajo svoje znanje za več kot 15 EUR BRUTO.

New Report

Close