Vsi ki vas zanima kripto svet
Vprašajte in bomo poiskusili najti rpavo informacijo za vas.
Če je prišel do 10.000e kam še lahko, potem pa si zamislite, julija pa je bil 2000€
kdaj bo počil in kako lahko v tem času tudi kaj zaslužite.
Kot prvo, pripravite si dostope in se registrirajte, kajti enkrat boste to začeli uporabljati.
predlog:
Tukaj si naredite denarnico:
https://www.myetherwallet.com/
Tukaj se registrirate za borzo, kamor lahko položite denar in kupite BTC
https://www.bitstamp.net/market/tradeview/
Borza za malo več kovanci:
https://www.bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-NEO
In na telefon si naložite denarnico, recimo Jaxx ki jo najdete v app storu.
To so 4 skoraj nujne zadeve, ko pričnete vstopati v kripto svet.
Največja fama danes. https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-hits-10000
Primož
Denarnica na spletu myetherwallet je namenjena, da tam shraniš kovance, to pomeni da z njimi ne trguješ, ampak jih imaš spravljene, če slučajno kupuješ kakšen ICO potem iz tiste adresse nakažeš, da se na to adreso tudi nazaj nakažejo kovanci, ki si jih kupil v predprodaji, če se tako izrazim.
Denarnica na telefonu, pa je namenjena za hitro izmenjavo, če jaz tebi plačam 1 ETH kar znese cca 400€, in nimam fizičnega denarja, lahko v roku nekaj minut, kar nakažem na tvojo denarnico, samo moraš imeti skreirano denarnico na telefonu.
Pa ne pozabit obvezno narediti backup in nekam zapisati pin kodo in tistih 12 besed, ki se naredijo pri kreiranju, drugače kasneje, če slučajno izgubiš telefon ali ti ga ukradejo, ne moreš do svojega denarja.
NA kratko, se denarnica uporablja predvsem za shranjevanje, na telefonu pa za majhna hitra plačila.
Dovolj pa je tudi menjalnica, vendar je menjalnica namenjena trgovanju in je temu primerno manj varna, seveda pa je lahko denar tudi tam. Kot sem napisal, mi že kar nekaj storitev plačujemo s telefonom, zato imamo na telefonu vedno nekaj denarja,d a lahko vse skupaj hitro uredimo. To je prednost kripto denarja, ker lahko v trenutku nakažem in nekdo v trenutku prejme in to tudi rpeveri. Če bi želel danes nakazati iz banke, ne morem, ker se denar in nakazilo sprocesira šele jutri ob 8 uri. Tukaj pa je trenutno.
primož
Odvisno od količine denarja ali želiš trgovati ali na dolgi rok, sigurno ali bolj riskantno, boš delal sam ali bi raje vložil v sklad.
Paretovo načelo ali pravilo 20/80, bolj sigurne valute.
Ki pravi, da ti 20% pametnih vložkov prinese 80% dobička.
Torej si zamislite, da imate 1000€, ki jih najprej pretvorite v BTC in nato kupite različne valute.
5 ali 10
BTC
ETH
LTC
DASH
RIPPLE
v vsakega 20 %
Druga logika pa je, da v
BTC in ETH po 30%
In 40 % v 4 različne.
ALi pa 10 valut
BTC 20%
ETH 20%
LTC 10 %
DASH 10%
Ripple 10%
NEO 10 %
BCC 5%
GAS 5%
ADX 5%
OMG 5%
MAlo manj sigurne z veliko potenciala: Za obdobje 6 mesecev in več
BTC 25%
ETH 25%
DGB 10% –
OMG 10%
NEO 10%
GAS 10%
GVT 10%
Tukaj gre za različne taktike, kaj je v bistvu zadaj., Koliko se spoznaš, ker dobrih produktov je kar nekaj, se pa sproti kaže potencial.
Recimo tudi Iconomi skladi so zelo zanimivi, če ne veš kaj bi kupil, blockchain index
Se pa skozi delovanje marsikaj pokaže, recimo monero je v uporabi na black marketu, Monaco – je nova bančna kripto kartica…IOTA , ADA pravijo, da je drugi eth, hitrejši boljši, ker ga je delal eden razvijalcev.
Tega je res ogromno na dolgi rok.
NA kratki, pa veliko drugih, za katere veš,d a jih en boš dolgo imel.
Primož
Drži, ampak bo šel tudi nazaj.
preveč je vpletenih, in veliki to povzročijo, pa nizko kupijo in ker vedo,d a bodo ljudje sledili, bodo zaslužili, ker z veliko BTC-ji, lahko vlivaš na trg. Trenutno je še vse divji zahod, torej vsi imajo pištole in je dovoljeno streljati, zmaga najbolj vešč. Dokler ne bo prišel šerif in prepovedal nositi orožje.
Primož
Živijo!
Tudi jaz sem se začela zanimati o kripto svetu, a nekaterih stvari ne razumem najbolje. Zanima me kakšna je sploh razlika med coini in tokeni. Berem tudi o raznih ICO-tih, kako se pa vanje vlaga? Za coine in tokene sem videla, da se jih kupuje na borzi (npr. bittrex), a enako velja tudi za ICO-te? Zasledila sem tudi razne sklade kriptovalut, npr. iconomi. Kako je z obdavčitvijo? Samo trgovanje in služenje s kriptovalutami (npr. ko prodaš BTC na bitstampu in si nakažeš na trr), če pravilno razumem, ni obdavčeno, torej ni potrebno prijavljati davčni. Kako pa je s skladi (npr. iconomi), so tudi ti neobdavčeni? Ali veljajo enaki pogoji kot npr. pri KD skladih, ko si neobdavčen šele po 20 letih?
Hvala vsem za odgovore. Lp, Pika
Danes vsi razmišljajo o kripto svetu, ker je to pač bum in na vsakem vogalu v vsakem časopisu vsi govorijo, kaj bi če bi. Kar seveda ni nič nenavadnega. V življenju se razvijajo stvari zaradi zaslužka, saj to žene vse naprej. In ker so v kriptu videli ogromno zaslužka, se bo to že razvijalo in digitaliziralo denar.
ICO je smao produkt neke valute na začetku, da se lahko pobere nekaj denarja, kot neke vrste startup in investicija v podjetje. Ponavadi so ICO- kovanci cenejši ali pa dobiš dobre bonuse, kot neke vrste popusti in vsi upajo, da bodo ta valuta prinesla velik dobiček. Dandanes nihče ne razmišlja, kaj je pravzaprav zadaj v produktu, nihče ne rpebere, kaj to podjetje, sploh dela, ampak kupijo smao zato, ker je ico.
ICO se kupi direktno na spletni strani proizvajalca, ko njim nakažeš, ponavadi iz https://www.myetherwallet.com/ kamor si nakažeš ETH in potem jih pošlješ posameznemu ICO-ju, nazaj pa ti nakažejo njihove kovance.
Ko enkrat kupiš BTC pa lahko na borzi kupiš, kar te prime. Ker pa veliko ne veš, kaj kupit, je Iconomi naredil sklade, da vložiš v en sklad, ki je razpršen med različnimi valutami, tako z izbranim skladom, dobiš nekaj valut in ti ni treba kupovati vsako posebej. Zadaj pa oni še vedno dokupujejo in prodajajo.
V kripto svetu, si zaenkrat, za vsak dobiček še neobdavčen, ne rabiš nič dokazovati, če te pa vprašajo, pa imaš sledljivost. Ne na skladih, ne na trgovanju. Samo dokazati moraš, da si to ti naredila.
Primož
Okej, še moji nasveti. Ko se boste spustili v kripto svet, sploh pri altcoinih, boste imeli občutek, da zadeve skačejo gor in dol brez vsakega smisla, pa ni tako. Priporočam stran: http://coinmarketcal.com/
tukaj si lahko pogledate, kdaj se bo z valuto kaj pomembnega dogaja in takrat zadeva doseže od 2 x do 4 x višjo ceno. Lep zaslužek v parih dneh. Zelo je pomembno vse, kar se dogaja na azijskih borzah, ker so tam na kripto valute ubrisani bistveno bolj kot mi. Če valuta pride na katero od večjih azijskih borz – hud poskok v ceni.
Zadeve je dobro spremljati tudi na: https://www.cryptocompare.com/
Tukaj ima vsaka valuta svoj podforum in tam na pomembne dogodke opozarjajo uporabniki. Zlata vredno.
Priporočam tudi Youtuberja DataDash. Njegove besede se pozlatijo. Velik poznavalec trga.
Moji favoriti za naslednjih pet let: IOTA, Stellar Lumens in Cardano. Za zdaj še poceni. Kupiš veliko enot in držiš. Valut, ki so že zdaj 500 evrov, se izogibam, ker tam ni takega profita, tudi če naredijo
10 x poskok v ceni. Bitcoin vlak je pa sploh zamujen, tudi če pride do 100.000. Eth in ripple – žalost. Eth je že zastarel. Takoj ko je več prometa, poklekne.
Za pokušino – IOTA je v roku nekaj dni šla gor 4 x in Cardano tudi. Ampak to ste zamudili. 🙂 Je pa šele začetek.
Pa še zlato pravilo: Kupuj poceni, prodaj drago, ne obratno. Nikoli v paniki ne prodajajte, ko pade. So dnevi, ko je vse globoko v minusu, že naslednji dan pa v plusu.
Primož, najlepša hvala za izčrpen odgovor.
Porajalo se mi je še nekaj vprašanj v zvezi z napisanim. O tej myetherwallet sem že brala, zasledila sem da podira le ERC20, pa ne razumem dobro kateri coini/tokeni so to? V katero kategorijo denarnic spada myetherwallet, je to spletna denarnica, a se jo namesti na pc, telefon?
Kakšne pa so dejansko provizije pri trgovanju s kriptovalutami? Na bitstamp sem zasledila da je 0,25%, kako pa je ko si nakažem kriptovalute v myetherwallet oziroma iz njega nazaj v menjalnico, so tudi tu kakšne provizije? A v myetherwallet je mogoče recimo BTCje pretvoriti v ETH?
Vnaprej hvala za odgovor. Lp, Pika
Če koga zanima rudarjenje Pi preko aplikacije na telefonu, brez stroškov:
Pi is a new digital currency being developed by a group of Stanford PhDs. For a limited time, you can join the beta to earn Pi and help grow the network. To join Pi, follow this link:Če koga zanima rudarjenje Pi preko aplikacije na telefonu, brez stroškov:
Pi is a new digital currency being developed by a group of Stanford PhDs. For a limited time, you can join the beta to earn Pi and help grow the network. To join pi use invitation code: lemon1