Vsi na obali na sprehodih
Zakaj že primorce tako moti, da so se vsi sprehajali po obali danes? Če so bili sami doma, ne vem, zakaj bi jih motilo, da nekdo danes, ko je bila koncentracija delcev PM10 rekordna hodi mimo njihovega okna. Pa naj se “pametni” sprehajalci med seboj okužijo. Če bi bili doma, jih ne bi sploh opazili. Jaz sem doma v centru LJ ob parku in gozdu, ob Rožniku, kamor se tudi veliko ljudi pripelje z avtomobilom, pa vam povem, da danes ne bi vedela, če bi bilo na Rožniku 10.000 ali 5 ljudi. Zakaj? Ker smo bili doma! Aja, vi, Primorci, ste morali pa danes kao po nujnih opravkih. Katerih že? V trgovino in lekarno, ravno v soboto? Ne, ravno tako ste hoteli na sprehod, zdaj ste pa jezni ko risi, ker sprehajalci so, kafiči in gostilne so pa zaprti in ne služite.
Jaz grem na sprehod v samoti, kadar si zaželim ob 5ih zjutraj, v času korone ali pa kar tako pozimi v temi. Pa še vi malo prej vstanite in se sprehodite preden se Ljubljančani, Celjani, Mariborčani in Kranjčani pripeljejo do obale. Pa da ne bo pomote, sem za to, da ostanemo vsi doma. Vsi. Tudi vi.
Daj ne nakladaj avša.
Si ti pogledala, da ima celotna Obala najmanj okuženih?
Si ti pogledala okuženosti Ljubljane? Si videla ogromno razliko?
Obala je povezana, drži se strogih ukrepov in jih spoštuje.
In pol se bo en kužen hodil šetat po naših koncih.
Ne! Tega je dovolj, če ne razumeš zlepa, boš zgrda.
Moj otrok iz Lj ni bil zaradi varnosti nas in vas že mesec doma, pa boš ti seratorka srala.
Lapaš o tem, kako si doma, kako naj ostanejo doma na svojih ‘vrtičkih’. Kaj ti ni jasno? Ljudje se obnašajo, kot da hodijo na dopust. Vsa mesta več ali manj prazna, obala pa kot ‘turistična’ sezona. In ostali turistični kraji. Primorci naj bodo doma, zato, da se bo tja cela Slo nalimala.al kako?
Naj zaprejo avtoceste, pa prastare ceste in naj uvedejo kontrole, pol se bo pa zmoreš vsak zgolj po svojem vrtička sprehajal. Ali boste začeli vsi gledati zgolj skozi okna in se še po svojem vrtička ne boste več sprehajali.
Odpri si ventilator doma, če ne boš mogla niti ponoči na sprehod.
Saj ne moreš verjet no. V trgovino in lekarno gre lahko vsak, da se gredo ljudje pa masovno fjakati na določene predele kot dopustniki, pa še nihče ni dal zelene luči. Lapaš sama sabo v neskladju, ostanite doma oz. so/ste doma. Preberi za sabo, pa ventilator prižgi, če te kuha tam zgoraj.
Moj point je bil, kako ste opazili vse te ljudi, če ste bili doma ali na svojem vrtu?
Ali vam brezobzirni obiskovalci hodijo po vrtu? In včeraj je bila sobota, kam ste imeli takk nujno za hodit, da ste videli vse te ljudi. Pravim vam da ste isto brezobzirni in dru] beno neldgovorni, kot oni, če ste jih opazili, ker niste bili doma. Pika.
Saj so zgovorni podatki, da so iz Gorenjske objavili, da so imeli npr. občinski redarji in policisti veliko dela tam okrog Bleda. In da so ljudje svoje ‘dopuste’ iz Obale, množično objavljali po spletu. Tisti, ki živijo na Obali, pa sranje lahko spremljajo doma, skozi okna in balkonov. In zato tudi mi ne rabimo nikamor hodit, če je vse na spletu.
Ločila pa nauči postavljati svojim otrokom, če že. In če si že odprla post, kje si jih pa sama srečala, da si odpirala post ponoči, namesto tvojega sprehoda?
Da se nekje po svetu dogaja vojna, meniš, da moramo v njej prisostvovati, da le tako vemo, kaj se dogaja?
Ventilator dela?
Danes dopoldne v Trstu.
Tu so kazni, tu je zavest, tu se že nekaj časa (velika večina z redkimi izjemami) drži strogih pravil.
Pred tem je bilo zapisano, da bodo Italijani zaprli meje za kužno Slovenijo v bodoče. je mogoče.
Tistim, ki jih še nimajo (volunterji) od jutri delijo na dom kirurške maske.
Prednost imajo starejši.
To bodo delali v Sloveniji čez 16 dni?