Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsi ti davki, vam je kul

Vsi ti davki, vam je kul

Junija se začne z dolgotrajno oskrbo, za katero se ne ve, če od nje kdaj sploh karkoli bo. Ni projekcij, ni kadra, samo plačevat bo treba.

Potem rtv. Moji vrstniki sploh ne gledamo, plačevat moramo vsi.

Nadalje zdravstveno zavarovanje. Jaz sem sicer zaenkrat zdrava, ampak koliko ljudi je brez zdravnika, čakalne dobe v tri krasne, ljudje obupajo in gredo privat, ali pa umrejo. Od mojega zasluženega denarja (in tudi vašega!) gre pa v zdr blagajno (ali kam že?) vsak mesec dobrih 300 €.

Folk, pa to je vam res čisto ok?

Huje kot v fedalizmu.

Ker nekateri kradejo, pa ne štruco kruha ( ta je hitro kaznovan) ampak milijone, ostajajo nekaznovani je potrebno vzeti drugje, tam kjer pošteno zaslužijo svoj denar.

Poštenjak je siromak v tej nepošteni državi. Zakoni pa gredo na roke tajkunom.

Ja, zaradi prispevka za dolgotrajno oskrbo zdaj ne bo za vikend na Hrvaškem. Pa še hrana se draži in srednji sloj izginja …

Na žalost ja – vem, koliko stane zdravljenje, spremljevalne storitve in zdravila za nekoga, ki je zbolel za rakom.

Škatla bioloških zdravil za en mesec več kot pa si napisala, da plačaš v enem letu!

Ah dej. Ko ti pa kaj je, pa bi takoj na urgenco. Ko starša nepričakovano kap, bi takoj v dom. Pač od nekod je treba vse to financirati.

Nikomur niso davki kul. A nekako je treba zbrati denar tudi za zadeve, ki so širše družbeno potrebne.

men ni problema dat 1000 na mesec za zdravstvo, če bi bilo uštimano. Da plačujem 300+ pa komaj dobim osebnega dohtarja (če pa ga, me pa odslovi po 5 minutah), na ultrazvok se čaka sto let, na ortopeda (pa nisem mogla hodit) bi čakala več kot pol leta!!!
bolano..dam precej za zasebno zdravstvo vsak mesec in mi ni niti centa škoda. Bi bila pa vesela, če bi namesto tega lahko dala v javno zdravstvo, ampak ker imamo nesposobne ljudi na oblasti, se to pač ne more zgodit.

tudi za dolgotrajno oskrbo mi ni težko dat.

Se pa ta vlada nenormalno spravlja na zasebnike – vsi veselo tolčejo po s.p.jevcih, a brez s.p.-jevcev bi se lahko fajn pod nos obrisali za marsikater denar v proračunu. Zdi se mi, da ta oblast pač preprosto NE ŽELI, da bi kdo imel več kot 5e v denarnici

In kako bi sposobna oblast to uredila? Naj uvede strogo diktaturo, prisili vse zdravnike in drugo osebje v javni sistem, prepove zasebnega in zapre meje, da nihče ne bo pobegnil iz države?

Tisti, ki prepoznate tujo nesposobnost, imate sami zagotovo dobre ideje. Lahko kakšno zaupate?

Vsa leta, odkar so uvedli normiranstvo, se je vedelo, da je to legalno izogibanje davkom, a takrat se je reševala visoka brezposelnost in tak način + subvencija za samozaposlitev je dala možnost, da je marsikdo s.p. sploh odprl.

Vsak, ki se vsaj malo spozna na finance, ne vedel, da to v nedogled ne more iti.

Za s.p.,- je, kinap vodijo knjige, pa že leta ni nobene spremembe.

Še huje bo in marsikateri davek bomo plačevali posredno, da niti ne bo viden. Treba je vzdrževati množice migrantov, vse šiptarje, ki se plodijo kot zajci, po novem še evropsko vojsko.

Odgovor na objavo uporabnika
Konkretno pri nas, 31.03.2025 ob 10:05

Ah dej. Ko ti pa kaj je, pa bi takoj na urgenco. Ko starša nepričakovano kap, bi takoj v dom. Pač od nekod je treba vse to financirati.

Nikomur niso davki kul. A nekako je treba zbrati denar tudi za zadeve, ki so širše družbeno potrebne.

Že, že.

Ampak:

– futrat migrante, iz katerih nikoli ne bo nič

– gledat nekaj tisoč socialcev, izmed katerih tudi nikoli ne bo nič

– dajat 5% BDP-ja za evropsko oborožitev

– kupovat orožje Ukrajini

– imet nekaj sto nevladnih organizacij

– dodatno plačevat “umetnicam”, ki dojijo pse ali žalijo državno zastavo

… to pa pri zdravi pameti ne gre in tudi ne bo šlo.

Bomo pač morali skrčit nabor teh hecov za 30%, ali pa ne bo več Slovenije!

Javno zdravstvo bi morali ukiniti. To je treba urediti po zahodnem vzoru, na primer švicarskem. Ali nismo hoteli biti druga Švica? V Švici javnega zdravnika ne najdeš niti z lučjo ob belem dnevu.

Anonimno 13, 31.03.2025 ob 09:55

Junija se začne z dolgotrajno oskrbo, za katero se ne ve, če od nje kdaj sploh karkoli bo. Ni projekcij, ni kadra, samo plačevat bo treba.

Potem rtv. Moji vrstniki sploh ne gledamo, plačevat moramo vsi.

Nadalje zdravstveno zavarovanje. Jaz sem sicer zaenkrat zdrava, ampak koliko ljudi je brez zdravnika, čakalne dobe v tri krasne, ljudje obupajo in gredo privat, ali pa umrejo. Od mojega zasluženega denarja (in tudi vašega!) gre pa v zdr blagajno (ali kam že?) vsak mesec dobrih 300 €.

Folk, pa to je vam res čisto ok?

Prispevek za dolgotrajno oskrbo je način legalizacije prisvajanja tujega denarja. Nimajo normativov, imajo nezasedene kapacitete, nimajo kadra, imajo željo po več denarja, nimajo točnih podatkov o potrebah, imajo drago plačane raziskave.

RTV prispevek je največji delež sredstev za obratovanje ustanove torej ni last ne politike, ne države, ne urednikov ampak je naša last, last ljudstva, ki ga financiramo, le o njegovem delu nimamo odločilnega vpliva. Prisvojila si ga je politika, ki si je izoblikovala prisilni sistem za odrivanje ljudstva. Gledamo in poslušamo lahko le zrežirane in zmontirane oddaje.

Sistem zdravstvenega zavarovanja je organiziran za obstoj in delovanje sistema, ki naj bi zagotavljal zdravstveno oskrbo obolelih. Zdravi ljudje ne rabijo zdravnika, razen v primerih kot je bil pojav Covida, ko so zdravi ljudje rabili potrdilo, da niso okuženi. Pojav ni vznikel pri nas ampak v svetu in naš sistem se je odzval podobno kot drugod v svetu. Pohlep po zasebnem oblikovanju dobičkov z izkoriščanjem zdravstvene stiske množice je postal hotenje, ki je povzročilo pomanjkanje zdravnikov v javnem sektorju, čeprav jim je ljudstvo omogočilo izobrazbo za delo v dobro ljudstva, ne v namen ustvarjanja zasebnih dobičkov s podajanjem bolnikov. Tako se ustvarjajo množice v vrstah čakajočih in zdravstvena oskrba postaja predmet preprodaje. Naš sistem naj bi temeljil na načelu solidarnosti, kar bi vsem zagotavljalo zdravstveno varnost. Deloval je, dokler niso denarno usmerjeni, premalo izobraženi ljudje spoznali možnosti zasebnega prisvajanja z negacijo sistema.

ja ko.da je plačevanje visokih davkov v slo. namenjeno ljudem hahha davke plačujete,da mafija vse pokrade in lepo živi ….vi pa lahko samo delate in ko nehate morate čimprej pod zemljo lp

Idealen Golobov volilec je tisti, ki rad plačuje davke in ima veliko denarja, ne ve kaj bi z njim, rad donira npr. za obnovo Ukrajine ali kako drugo neumnost, ki jo vlada naumi. Potem so tukaj še tisti, ki se zraven našlepajo, da ta denar lahko koristijo. In politika ….deli in vlada naprej…

Meni je problem, ker za isto denar plačam 4-5 različnih davkov.

Če gre davek tja kamor je namenjen, nimam nobenega problema. Da gre pa za pizune v zavarovalnicah, pa v žepe ostalih parazitov… to pa mal peče.

lloyd, 31.03.2025 ob 15:28

Če gre davek tja kamor je namenjen, nimam nobenega problema. Da gre pa za pizune v zavarovalnicah, pa v žepe ostalih parazitov… to pa mal peče.

Denar gre za dodatne 1,4 MILJARDE za plače v JS.

Ja, v redu je. Ljudje navijajo za davke na vse, kar se jih ne tiče ali jim gre na živce. Popolnoma pravilno, da tudi njih malo po buči trešči.

Večini je to kul samo da ni Janša na oblasti. Ker program levice je pretok denarja od produktivnega prebivalstva k neproduktivnemu.

Grozljivo je. Sploh te nevladne organizacije, ki dobivajo denar za mešanje megle.

Ena tukaj pri nas kar naprej dobiva na desetine tisočev evrov. Za mešanje megle.

Dobesedno za flancanje o nečem, kar je povedano že 1000 x na vse mogoče načine.

Istočasno pa je odurno slab  karakter.

ta hudič zna dobit, 31.03.2025 ob 15:44

Grozljivo je. Sploh te nevladne organizacije, ki dobivajo denar za mešanje megle.

Ena tukaj pri nas kar naprej dobiva na desetine tisočev evrov. Za mešanje megle.

Dobesedno za flancanje o nečem, kar je povedano že 1000 x na vse mogoče načine.

Istočasno pa je odurno slab  karakter.

Letno gre preko 500 Miljonov Eur za nevladnike……to je okoli 30 novih šol ali 20 novih bolnic VSAKO leto.

točne se ve kam gre denar, 31.03.2025 ob 15:42

Denar gre za dodatne 1,4 MILJARDE za plače v JS.

Ti nimaš problemov s tem da gre v JS ampak da ti ne dobiš.

Oni bodo potrpeli čisto vse, še kurac_u_ass in zraven vpili: ‘Samo da ni od Janše!’

lloyd, 31.03.2025 ob 16:14

Ti nimaš problemov s tem da gre v JS ampak da ti ne dobiš.

Jaz dobim ravno prav in se ne pritožujem.

Težava je v 20.000 zaposlenih v JS, ki dobijo med 3.500 in 6.000 plače ter   ničesar ne prispevajo k blagostanju. Te je potrebno odpustiti, dvigniti plače najniže plačanim v JS, preostanek pa v investicije.

No, pol pa tko povej.

New Report

Close