Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VW golf karavan ali Renault Austral

VW golf karavan ali Renault Austral

Ne morem se odlociti, katerega bi.

VW mi bolj sede ker je bolj robusten, Renault mi je vizualno vsec. Nagibam se k Golfu zaradi prtljaznika, SUVji imajo premajhen prtljaznik.

Golf blagi hibrid (eTSI), Austral hibrid. Austral ima mocnejsi motor…

Hkrati je mogoce Austral prevelik samo zame, polovico casa sicer vozim otroka…

Za Renaultje sem tudi slisala se radi kvarijo, predvsem elektronika, je se tako? Kako je s servisi?

Nasveti, mnenja, izkusnje?

Bolj gre za vprašanje ali potrebuješ SUV in plačati nekaj 1000 EUR več. Je pa res, da je nekoliko bolj odporen za poškodbe na parkirišču in je bolj pregleden.

SUV ima manjši prtljažnik in se precej slabše pelje.

Glede pokvarljivostu pri novodobnih vozilih ni bistvene razlike, vse je narejeno bolj instant…da se čimprej kupi novega. Ne bi rekel, da je še kaj razlike ostalo v kvaliteti med Renaultom in VW.

Pod črto, Golf karavan je verjetno bolj racionalen nakup.

Hvala za odgovor. Golfa sem imela na testni voznji in sem bila kar malo razocarana kar se tice pospeskov oz. speljevanja (150 konjev, avtomatski menjalnik). Moj zdajsnji ki ga imam s 105 konji se mi zdi bolj odziven, res pa imam vecjo kontrolo z rocnim menjalnikom.

Za Austral mi je rekla prijateljica ga je najela, rent a car, in da je bila navdusena… Da kako se lepo pelje in da ima mocen motor (200 konjev in seveda baterija).

In sem zato v precepu, pa sem ze skoraj zavila v salon po golfa…

No se psa imam in boks, zato je tudi boljsi karavan. Mah najraje bi obdrzala svojega starega, samo je tak strosek ker se je zacelo vse kvariti… Imam drugace raje stare analogne avte, ce bi jih se prodajali nove…

Še en glas za Golfa.

Imela sem Megana in ga sedaj zamenjala za Golfa (Megan je drugače super, tudi ok se pelje, imela pa sem par popravil).

Gledala sem tudi Avstrala ampak mi je prevelik in ne potrebujem velikega, saj že imamo družinski avto.

150 konjev premalo? To se mi zdi pa čudno. Za vozilo tipa golf je 150 konjev ogromno. Saj nisi Fittipaldi, da bi morala dirkati po mestu. Pomisli, včasih smo vozili golfe s 70 in 80 konji. Verjetno sem že preveč v letih, ampak včasih se mi res zdi kot da nismo z istega planeta.

imam australa zdaj ze 2 leti med tema voziloma bi se odločil za australa. Glede prtlaznika imas dovolj prostora za 4 člansko družino za odhod na morje za 10 dni – stestirano. Pomoje nima VV kaj več. Je avtomatik, bencinar in kar potegne s svojimi cca 165 konji. Črne barve + oblika spominja na BMW X5. Je pa moj mehanik rekel, da je avto precej ne robusten, da se bo kakšen del hitro pokvaril. Nemški avtomobili so precej bolj robustni.. Če bi bil v budgetu bi itak kupil BMW X5.  Austral je namenjen, da se kupi nov vozi 5 let in potem proda…

Odgovor na objavo uporabnika
mnenje935, 07.05.2025 ob 08:47

Še en glas za Golfa.

Imela sem Megana in ga sedaj zamenjala za Golfa (Megan je drugače super, tudi ok se pelje, imela pa sem par popravil).

Gledala sem tudi Avstrala ampak mi je prevelik in ne potrebujem velikega, saj že imamo družinski avto.

Zakaj boljsi Golf od Megana?

kkllkk, 07.05.2025 ob 09:01

150 konjev premalo? To se mi zdi pa čudno. Za vozilo tipa golf je 150 konjev ogromno. Saj nisi Fittipaldi, da bi morala dirkati po mestu. Pomisli, včasih smo vozili golfe s 70 in 80 konji. Verjetno sem že preveč v letih, ampak včasih se mi res zdi kot da nismo z istega planeta.

Ni mi premalo 150 konjev,samo ni bil tako odziven kot sem mislila da bo s to močjo…

renault austral, 07.05.2025 ob 09:11

imam australa zdaj ze 2 leti med tema voziloma bi se odločil za australa. Glede prtlaznika imas dovolj prostora za 4 člansko družino za odhod na morje za 10 dni – stestirano. Pomoje nima VV kaj več. Je avtomatik, bencinar in kar potegne s svojimi cca 165 konji. Črne barve + oblika spominja na BMW X5. Je pa moj mehanik rekel, da je avto precej ne robusten, da se bo kakšen del hitro pokvaril. Nemški avtomobili so precej bolj robustni.. Če bi bil v budgetu bi itak kupil BMW X5.  Austral je namenjen, da se kupi nov vozi 5 let in potem proda…

Kaj pa občutek pri vožnji, je ok?

Če je avtomatik, moraš malo bolj konkretno pohoditi gas, da dobro “skoči”. Lahko si ga nastaviš tudi v režim S(port) namesto D, da bo menjal v višjih obratih in bo izkušnja bolj podobna ročnemu menjalniku, če si take sorte, da si bolj živahna na gasu.

Če pa rabiš bolj dinamičen avto poskusi še Hondo Civic, neprimerljivo boljša na cesti od obeh, Tut prtljažnik je ustrezen.

obcutek je ok ja vozi se lepo volan mehek vse bp

Očitno rabiš 500l prtljažnika vsak dan. Kupi si Fiat ducato. Tukaj pa mešaš jabolka in hruške…

Kupujem nov avto

ziher je toyota corola ts hybrid.   če že imaš denar. se pa nizko sedi. je pa ok.   vw golfa jaz ne bi, ker ima 45l tank,  renaulta ne bi ker je za kurac.  kinder jajček. pa saj verjetno je ok, ampak to za ta denar. no go.

poglej raje škodo octavio caravan 1.5tsi al pa še bolje 2.0 tdi 116 ročni.   čepa hočeš res dobro pa vw touran dsg, fse en oal bencin al diesel. pri avtu moraš milsit na to komu prodat to govno pol.  toruarna octavio bo ziher kdo kupil.

New Report

Close