Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VW touran – izkušnje?

VW touran – izkušnje?

Odločamo se za nakup VW touran, diesel – zanimajo me vaše izkušnje, ste zadovoljni z njim? Imate kakšne težave, pripombe, karkoli…? Hvala vsem za informacije.

Sorodnik ga je imel. Praktičen, udoben in varčen, amopk je kar hodil okrog servisov.
Pa pri 90.000, ko ga je prodajl, je bila notranjost precej ofucana (pa ne zaradi malomarne rabe..)

Jaz ga imam že 3 leta, je super, stroški okvar minimalni, no praktično jih še nisem imela, resda ga redno vozim na servis, star je 5 let sem menjala samo diske. Je prostoren, pregleden, lepo vozljiv,….Je pa menda kolikor sem povpraševala pred nakupom bolje d. 2,0 kakor d. 1,9, menda se slednji kvarijo. Kaj je res pa ne vem.
LP

Meni se zdi zelo lep. Je tudi udoben in praktičen. Imajo ga dvoji kolegi. Eni ga imajo stalno na servisu (ki seveda ni poceni), drugi pa ne.

Mi ga imamo tri leta. Super zadovoljni. Samo na rednih servisih, pa delamo kar nekaj kilometrov, je pa 1.9 disel.

Mi ga imamo 2,5 leti, kupili novega 2.0 diesel, se nikoli bili na servisu (razen rednega pregleda). Super, samo pohvale, edino majhen ratuje – pri 2 majhnih otrocih z veliiiiiiko (vsakodnevne) prtljage…

Jaz bi absolutno svetovala go for it, nam ni bilo nikoli zal in ga nimamo namena kmalu menjati.

Tudi mi ga imamo in smo zadovoljni. Pripnemo vse tri otroke zadaj, dva sedeža sta še dodatna, če gresta babi in dedi tudi, samo prtljage potem nimamo kam dat. Pregleden je, okreten tudi, kakšnih dragih servisov ni bilo (razen rednih), tako da priporočam. Aja, je diesel, letnik 2005, kupili smo ga dve leti nazaj s prevoženimi 75 tisoč kilometri.

Meni pa zgleda kot nek velik pravokotni kombi. Prav škatlasta oblika je. Neroden za pogledat in vozit. Smo menjali kmalu.

Mi ga imamo malo manj kot tri leta, kupili smo novega in smo z njim zadovoljni, nevšečnosti z njim še nismo imeli, ga pa vozimo na redne servise. Meni je tudi dizajn zelo všeč, pa za vozit je fajn in tudi zelo okreten je. Imamo še dva dodatna sedeža, ki ju po potrebi aktiviramo. V glavnem, smo zadovoljni in ga nameravamo imeti čim dlje, vsaj kakih 10 let.

Poldka, koliko ste dali zanj in kakšen motor imate, če ni skrivnost?

Definitvno eden izmed lepših enoprostorcev, poleg S-maxa…
Če ti je všeč Picasso ali Scenic, si pač brez okusa..sprijazni se…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tisti, ki ga imate v lasti do treh let, se ne oglašajte…pišite tisti, ki imate na števcu več kot 200.000 km in ste ga kupili novega…
Vsak avto se kvari izven rednih servisov, eden manj, drugi več….možna je pa tud smola, čeprav v večini primerov ni problemov z določeno firmo…

VW novejših 2.0 dizel mašin noben mehanik ne pohvali…v vednost…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Velika večina tistih, ki so kupili starega s kvazi 75000 km imajo preko 200000:)))

Ti se smeješ…ampak taka je realnost….
Če servisna knjiga ali servisni listki ne obstajajo, je edina postavka, da se gleda avto glede na starost okrog 30-40.000 km letno..se pravi če se kupuje 5 let starega Tourana ali kaj podobnega, mora imet blizu 200.000 km , da lahko brez skrbi rečeš da so kilometri kokr tolk realni…
Ampk qrc, ko je za stereotipne slovenčke pri 200.000 km že konc sveta…če pa prejšnji lastnik zavrti kilometre do 70.000, so pa vsi zadovoljni…ojojojoj…

Kupili novega VW turan leta 2013 pri AC porsche KP. Avto je skoraj eno leto stal v garaži, sedaj je devet mesecev v uporabi in začelo se je:
– puščanje vode skozi panoramsko streho (prostor ki je namenjen rezervni gumi poln v eni noči)
– glasna sklopka
– podivjan števec
– med zapiranjem sprednjega desnega okna se ta ponovno odpre
– popuščanje ARMOTIZERJA na prtljažnih vratih
Avto imam sedaj 32 000 km prevoženih le kaj bo, če bo pri 200 000 km.
Če bi še enkrat izbiral nikoli vw.

zanima me, ali zadnja polica /rolo/ tourana ustreza od kakšnega drugega vozila-Audi ali VW, .Hvala za odgovor,. Ivan.

Ker kritizirate mojo ljubezen:

Moj je Touran 2.0 diesel, v tem mesecu praznuje 10 rojstni dan, okrog 220.000 kilometrov, veliko vozim tako kratke kot daljse razdalje, v vseh letih nikoli niti enega najmanjsega problema in ze jocem, ker moz pravi, da ga bo treba kmalu menjat. Meni je vizuelno zelo lep avto, ima dva dodatna sedeza, kar veckrat pride prav. Stal je okrog 35.000 eur, ko zgoraj nekdo sprasuje za ceno (vem, da je star post, pa nic zato), ker ima veliko dodatne opreme, avtomatic…, osnovni model 1.9 pa je menda okrog 20.000 eur. Skratka, super avto!

Pozdravljeni,

odvisno s čim se dela benchmark, a 2.0 agregati se ne kvarijo toliko (celotna vw group npr.), 1.9 so na trgu še dlje in imajo opravljenih še več hib.
Kar si ne želiš, je 1.6 agregat.
Na letniku 2013 menjali v 4 letih;
Akumulator
Elektrovodno črpalko
Mehanizem plus motor bralcev
Ventilator (v bistvu sta v sklopu 2)

Poleg vseh rednih servisov in kmalu velikega
Prevoženih 150K

LP

Mi ga imamo 3 leta in pol.
Če sem iskrena, smo ga kupili zaradi psa. Ker za psa vozit je dober. Drugače pa ne. To je en tak pasji oziroma kmečki avto, kot vsak avto iz VW koncerna. Uporabljam ga samo, kadar peljem psa k veterinarju, drugače ne, ker me je sram, da bi me kdo videl vstopati v ta gestapo kotel. Kadar vstopam, zmeraj pogledam, če me slučajno kdo vidi in šele, ko vidim, da ni nikogar, potem se hitro usedem noter in si dam vrečko na glavo, da me nihče ne pozna.
Tolk…

New Report

Close