Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vzajemna

Vzajemna

Tole bi rada vedela: sem zavarovana pri Vzajemni (dodatno), pa zdaj ž tri mesece nisem plačala mesečne položnice. Zavarovanje pa itak velja še 3 mesece vnaprej, ko plačaš za nek tekoči mesec. Zdaj pa me zanima, ali moram plačati zdaj za te tri mesece za nazaj, ki so itak že mimo, ali lahko plačam le za tekoči mesec (kar pomeni, za mesec, ki prihaja)? Kako je s tem?

plačaj najstarejšo položnico.

Kako to misliš, torej za julij? In kaj s tem naredim, lahko obrazložiš logiko? Je pa dejstvo, da imajo zdaj tak sistem, da se ti vsak mesec na položnici znesek sešteva (še za nazaj), tako da točno vidijo, koliko jimdolguješ.

Točno tako…neplačani zneski se seštevajo(dolg za nazaj plus tekoči mesec). Meni so po treh neplačanih položnicah prekinili zavarovanje. Ko sem znesek poravnala je zavarovanje zopet urejeno.
Preveri kartico…boš videla sama.

Kako pa si ti mislila. Da par mesecev vmes ne plačaš, pa kar tako dalje ali kako???

Plačat bo treba, drugače ne bo šlo.

Edina logika je ta, da zavarovalnica želi dobiti plačanih dvanajst obrokov letno. Če ne boš plačala, te bodo terjali, z obrestmi.

Točno tako…neplačani zneski se seštevajo(dolg za nazaj plus tekoči mesec). Meni so po treh neplačanih položnicah prekinili zavarovanje. Ko sem znesek poravnala je zavarovanje zopet urejeno.
Preveri kartico…boš videla sama.

Kako pa si ti mislila. Da par mesecev vmes ne plačaš, pa kar tako dalje ali kako???

Plačat bo treba, drugače ne bo šlo.[/quote]
Seveda moraš plačat vse za nazaj. Pa če ne boš plačala 3 zaporednih obrokob, ti bodo zavarovanje prekinili, potem boš pa 3 mesece plačevala, pa ti zaravovanje ne bo veljajo, ker boš v karanteni.

Kdo pa pravi da velja za tri mesece vnaprej če plačaš za en mesec. Tale tvoja logika ima veliko luknjo, kot bo tvoja ko ne boš plačala. Že naslednji mesec boš brez. Pa potem še dodaten mesec, ker boš na čakanju – da tudi tu.

Ja, da bi plačevali samo vsak tretji mesec? Zakaj pa ne bi plačali kar samo pred odhodom k zdravniku???… Mogoče je bilo kaj takega možno pred 15 leti, ob današnjih računalniških evidencah pa sigurno ne. Ne samo obresti, ob ignoriranju opominov te lahko doleti še tožba…
Zdravstveno kartico si ob plačilu zadnje položnice res lahko potrdiš za tri mesece vnaprej, ampak to ne pomeni, da je dolg za nazaj izbrisan. Gremo pa še korak naprej: kmalu bomo dobili nove zdravstvene kartice, ki jih ne bomo potrjevali na terminalu, ampak bo zdravstveno osebje takoj na licu mesta videlo, ali vse štima ali ne.
Predlagam torej redno plačevanje, saj je lažje plačati dobrih 20 EUR vsak mesec, kot potem velik znesek naenkrat.
Pa čim več zdravja!

New Report

Close