Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VZAJEMNA DODATNO ZAVAROVANJE

VZAJEMNA DODATNO ZAVAROVANJE

Znanka mi je rekla, da ta mesec upokojenci ne bomo plačali za Vzajemno dodatnega zavarovanja, oziroma, da nam bo Vzajemna še nekaj vrnila.

Tisti, ki pozna te predpise o dodatnem zdravstvenem zavarovanju, prosim, če bi napisal kaj o tem.

Znanka je slabo obveščena, nič ne bo, tako so povedali pristojni v parlamentu.

Bo pa en nov način, tako, da se sredstva ne bodo zbirala več na zavarovalnici, ampak bomo imeli mesečne odtegljaje od prilivov na transakcijski račun.

Meni so položnico za trimesečno plačilo že poslali.

Hvala za informacijo. Je bilo to PZZ ali obtacun zdravstvenega  zavarovanja po novem?

Položnice še nisem prejel, ali bodo odtegljaji kar od plače, ali kako.

Položnica za plačat do 13.12.2023.

In kaj bo s tistim takoimenovanim vračilom preplačila,

Pri Vzajemni jaz plačujem v naprej ( nov za dec, …) Plačujem mesečno. Imam še eno zavarovanje in to so mi na trajnik že poslali, dodatno pa ne. Torej dec ne bo, ker sem plačala že v novembru. Če plačuješ mesečno, potem si že plačala. Jaz sem imela rok plačila vedno 18 v mesecu. Za pakete ne vem, ostale zavarovalnice imajo pa drugače.

Nevem,kaj so postudirali, jaz sem v tujini in za zdravstvo ne dam niti centa. Zelo odlično urejeno zdravstvo tukaj kjer sem.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7659, 06.12.2023 ob 15:10

Nevem,kaj so postudirali, jaz sem v tujini in za zdravstvo ne dam niti centa. Zelo odlično urejeno zdravstvo tukaj kjer sem.

In koliko plačaš, ko ti operirajo npr.slepič? Ali pa naravnajo zlomljeno nogo?

Mislim da decembersko se še plača Vzajemni, ker se plača v naprej do 31.12.2023. Januarja pa že avtomatsko trgajo od plače ali penzije.

Samo odirajo nas, naši prejemki so tako zelo obremenjeni s plačili, da ti ostane skromno razpolagalno prgišče za nakupe hrane, že za obleko zmanjka.

Vse nam poberejo,vse, ne razumem kako ta država funkcionira, za tiste, ki imajo dosti, pa dobijo še več.

New Report

Close