Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Vzajemni skladi

Vzajemni skladi

Pozdravljeni

Zanimam se za vlaganje v tuje sklade. V mislih imam dva, ki sta trenutno precej “vroča”, to sta Raiffeisen Eurasien in Raiffeisen Osteuropa. Sklada že nekaj časa prinašata dobiček, pa me zanima vaše mnenje o vlaganju v ta dva sklada.
Hvala za odgovor.

Matjaž

Pozdravljeni!

Vsi skladi, ki vlagajo v Azijo in vzhodno Evropo, kot sta tudi ta, ki ju omenjaš, so v zadnjem obdobju zabeležili nadpovprečno rast, tudi 50 %.

Mnenje imam pozitivno. Hitrorastoči trgi so predvsem jugovzhodna Evropa, Kitajska in južna Amerika. Zaradi velikega nihanja tečaja delnic navzgor in navzdol je tveganje veliko. Pregovor pravi, da kdor ne riskira ne profitira. Minimalna doba za takšno varčevanje je 5 let, še bolje 10 let.

Lep pozdrav!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Tudi moje mnenje je zelo pozitivno, trgi, kamor vlagata sklada, imajo na dolgi rok močan potencial za rast. Seveda pa lahko…, ne le “lahko”, ampak tudi BO v “vmesnem” času prišlo do konkretnih korekcij…

Jaz bi predlagal v tej smeri: če nameravaš vlagat mesečno v manjših zneskih, potem je smiselno začeti takoj. Če pa bi rad vložil na te trge večja denarna sredstva naenkrat, potem bi ta znesek priporočal razdeliti na dva dela v dveh časovnih intervalih. Če bi kmalu letos prišlo do korekcije (ki se pričakuje, ni pa nujno, da bo), bi v tem primeru ta imela manjši vpliv oziroma bi jo z nekaj sreče lahko izkoristil sebi v prid…

… pa seveda, ne vseh prostih sredstev, ki so na voljo, vložit le v ta sklada, v vsakem primeru pa se dobro psihično pripravit, saj so na teh trgih že dnevna nihanja v + in – tolikšna, kot “naredi” razlike povprečen obvezniški ali denarni sklad v celem letu…!

New Report

Close