Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek vzdrževani člani

vzdrževani člani

Mož mora v vprašalniku za novo službo izpolniti tudi podatke o vzdrževanih članih. Kdo to sploh so? Zase vem, da ne, saj imam svoj dohodek. Se morda pod to rubriko vpišeta otroka, ki sta zavarovana po njem? Ne bi pa rada, da bi bila otroka kot olajšava že čez leto, saj tudi sedaj tega nisva imela, ampak sva ju uveljavaljala konec leta.Torej vpiševa le otroka, da bosta še naprej zavarovana po njem?

Hvala za odgovore.

po vsej verjetnosti gre za člane, ki pridejo v upoštev za obračun dohodnine. v tem primeru ne napiše nikogar, če tako želita. ne bi bilo pa slabo, če sam vpraša, za kak namen izpolnjuje vprašalnik.

Odgovor na to vprašanje vsekakor ni obvezen podatek. Vpiše naj le v primeru, ko želi vzdrževane člane uveljavljati že med letom pri dohodnini.

nova
Uredništvo priporoča

če želi, da se mu med letom pri plači nakaže še dohodnina za vzdrževane člane, ki so otroci,potem naj to napiše, če pa želi otroke uveljavljat enkrat letno na koncu ob dohodnini, pa naj nič ne napiše in bi to moral do konca februarja na davčno poslati en obrazec.
Vzdrževani član pa je drugače lahko tudi žena, če ni zaposlena ali oče, mati, če ga dejansko nekdo preživlja in nima svojih dohodkov ali so le ti tako mali…

Tale vprašalnik morda sploh nima veze z dohodnino. Tako, da naj napiše, tako , da naj vpraša na kadrovsko, kaj to pomeni.
Če ima otroka zavarovana po njemu, potem ne more napisati, da nima vzdrževanih članov družine.

New Report

Close