Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vzdrževanje usnjene sedežne garniture

vzdrževanje usnjene sedežne garniture

Prvič imam usnjeno sedežno garnituro, slišim in berem, da je treba občasno z nečim mazat, da dlje zdrži, kako jo čistit? Sem našla kup informacij, čistil itd., pa bi rada kake koristne napotke od tistih, ki imate take sedežne, kaj počnete z njimi.

Ob nakupu sedežne sem v isti trgovini kupila tudi set za čiščenje usnjene sedežne, ki je sicer drag kot pes (40€), ga imaš pa nekaj let.
2x na leto, ob koncu in začetku kurilne sezone, očistim sedežno s tem čistilom in jo namažem s priloženim voskom za usnje.
Čez leto pa imam baby olje Lumpi, nalijem na mehko krpo, zmočim z vodo, dobro ocedim, krpa je vlažna in naoljena te s tem pobrišem sedežno.
Mi imamo temno in se umazanije ne vidi, vidi pa se na krpi, torej ni, da je ni. Če imate kakšno belo ali zelo svetlo, se bodo vieli temni madeži, to pa lahko čistiš z navadno vodo in malo mila, res malo mila, pa potem do suhega pobrisat, res ne sme ostati usnje vlažno in čez potem namastit, da se ne izsuši.

Imam svetlo sedežno in se umazanija hitro opazi. Čistim jo s peno za suho umivanje. Dobiš jo v lekarni, Sanolaborju… Pošpricam in zdrgnem s krtčako iz svinjskih ščetin ter seveda prebrišem in splaknem s krpo. Tudi čistilo za usnje iz Ikee je odlično, posebej za trdovratne madeže.

S krtačo nad usnje prvič slišim, ker po moje če ni kot čopič, je pregroba. Uporabljam samo krpice in mehke gobice, take kot so za tuširanje.

S krtačo nad usnje prvič slišim, ker po moje če ni kot čopič, je pregroba. Uporabljam samo krpice in mehke gobice, take kot so za tuširanje.[/quote]

Ni pregroba, je mehka (žimnata).
Mi je pa to svetoval gospod, ki obnavlja in čisti usnjene sedežne garniture…

New Report

Close