Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vzgoteljice in čik pavze!

Vzgoteljice in čik pavze!

Aha, sem bila tudi jaz, pa sem videla čisto drugo sliko kot pri nas. Veliko slabše. Razen seveda v privat vrtcih. V javnih je bila pa katastrofa. Ne vem, kje si bila ti.

mislim, da v VB in tudi drugje, vrtec ni socialna kategorija, kjer imajo prednost otroci staršev, ki bi jih lahko čuvali sami, ampak starši lepo plačujejo storitev. Vzgojiteljice vedo za kaj so plačane in starši vedo kaj plačujejo. Ko pride pa vmes sociala, se pa začne Slovenija.

Ni dvoma, da so v življenju vedno na zalogi razni izgovori, ki se v Sloveniji prenašajo iz roda v rod. Problem je v tem, da se je vmes zamenjal sistem, izgovori pa ostajajo isti. Nekaj Slovencev je vzelo svoje življenje v svoje roke in sprejelo nov sistem, nekateri pa so ostali pri izgovorih, ki so pač pri roki in vmes lahko še kakšen čik skadijo, se dobivajo na kavi, vse hkrati.
Veliko uspešnih Slovencev je v tujini, tudi te bi morali povabiti in jih vprašati kaj delamo narobe. Vem za nekaj izredno sposobnih in uspešnih mladih strokovnjakov v Ameriki in drugje po svetu, ki bi z veseljem pomagali s svojimi nasveti mladim, ampak ni te možnosti. Pa poglejte kam gre Slovenija in njena politika….

Njihov čas je zdaj manj vreden, ker so jim tako kot vsem iz JS znižali plačo.

Če to počnejo med svojim časom za malico, izven vrtca in ne v prostorih vrtca, ni problem.
Če pa je to drugače, pa je problem.
Zakaj pa ima tale vrtec ravnatelja? Ali se ga ne da obvestit o stvari, ga kaj povprašati?

Vzgojiteljica lahko, kar se mene tiče, svoj odmor za malico izkoristi, za kar hoče.

To, da so otroci nekaj časa samo pod nadzorstvom ene vzgojiteljice, s tem ni povezano. Tudi če bi šla vzgojiteljicana malico, telefonirat, časopis prebrat,… bi bila druga ta čas še vedno sama.

In pravico do pavze vsekakor imajo. Dajte no, vsak teden tu gor ena izgoreta mama jamra, da ne zmore bit več cel dan z otrokom, vzgojiteljica naj bi pa cel dan brez pavze čuvala otroke in po možnosti niti scat ne šla, ker se lahko otrokom kaj zgodi, če jih samo ena pazi.

New Report

Close