Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Vzhodno od raja

Vzhodno od raja

Je mogoce kdo prebral knjigo VZHODNO OD RAJA? Kaksni komentarji?

Za Sadove jeze pravijo, da je boljse delo in se ga bolj splaca prebirati kot Vzhodno od raja. Zase pa lahko recem, da sem od Steinbecka prebrala le Of Mice and Men (tocnega slovenskega prevoda ne vem, je pa priblizno O misih in moskih), nad cimer sem bila kar nemalo razocarana. Sicer knjigo v Ameriki prebirajo kot obvezen del srednjesolskega studija na vsaki spodobni gimnaziji (za Americane ima delo podoben status kot ga ima pri nas Visoska kronika), morda sem prav zato od knjige pricakovala vec. Kljub temu nameravam na vsak nacin prebrati Sadove in tudi Vam priporocam, da se raje odlocite za to delo kot za Steinbeckov Raj.

Jo ravno čitam in kak dan komaj čakam, da jo vzamem v roke. Steinbeck je dober pripovedovalec, zgodba je poučna, čeprav tega nisem pričakovala. Splača se jo prebrati, zdi se čisto lahko, zanimivo čtivo

Jaz sem na 350-ti strani Vzhodno od raja. Že takoj na začetku mi je bila všeč in čisto moj stil, je pa res da se zdaj že kar malo vleče, pa sem komaj na polovici. Je pa še vedno vredno branja.

V spremni besedi berem kar je napisal Juš Turk in se globoko strinjam:

“Vzhodno od raja je v vsej svoji obsežnosti eden najlepših romanov, kar jih je kdaj prišlo na police naših knjižnic. Za Stenibecka trdijo, da je napisal veliko boljših del, pri čemer omenjajo na primer znano Polentarsko polico, Sadove jeze, Negotovo bitko, Zimo našega nezadovoljstva pa še kakšno delo – medtem ko gre kritikom Steinbeckovo najobsežnejše in zagotovo tudi najlepše delo, Vzhodno od raja, nekako težko na jezik. Vzhodno od raja je veliko moralno delo. In resnično nenavadno lep roman, vreden branja ob vsakem času.”

Veliko užitka ob branju prelepega romana!

Tista o miših in moških ima v slovenskem prevodu naslov Ljudje in miši…Pa brez zamere:))

New Report

Close