vzmetnica
Do sedaj sem čisto tradicionalno kupovala JOGI vzmetnice. Sedaj pa bi za starše morala kupiti nove in sem v dilemi.
1. SE MI ZDIJO TRDE – (MEDIKAL mislim da se imenujejo – PRETRDE ZA OBČUTLJIVE STARE KOSTI ( za sebe sem jih kupila pred 5. leti in sem dokaj zadovoljna )
2. Mehkejše sta imela sedaj ( 6 let ) in so se zelo vgreznile in so vzmeti izstopile….
3. Nočeta slišat za Dormeo, ker je sestra zelo nezadovoljna – potenje, vlaga….
Kakšne so vaše izkušnje, kaj priporočate za starejša človeka, ki bo eden najverjetneje večino časa preživel v postelji?
Prosim za nasvete preden se odpravim po trgovinah in nasedem prvemu trgovcu!
Najvoljše ležišče za tiste, katere preživijo večji del v postelji so ležišča Tempur, vendar so zelo draga. Sestava je spominska pena, katera se optimalno prilagaja človeku na podlagi teže in tel. temperature. Daje občutek breztežnosti in se dejansko manj obračaš na njih, ker te v bistvu nič ne tišči.Nanjih je 15 l. garancije. Priporočam.
Dobra so tudi ležišča iz hladno valjane pene, ker so zelo zračna in pa seveda žepkasto vzmetenje. Vseeno je treba malo gledati tudi na ceno, pregovor; mal dnarja mal muske.
Lateks ni zračen in če ni pravilno narejen, se drobi. Mora biti delan v kalupu, kar pa je bolj težko pogruntat.
To je moje mnenje.
LP