Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vzmetnica ali pena – jogi

Vzmetnica ali pena – jogi

Kupujem nov jogi pa me zanima kake imate izkušnje z vzmetnicami in ležišči iz pene?
Iz pene je fajn, ker ga je lažje domov prepeljat, ne vem pa, če so penaste tako fajn za spat?
Izkušnje?
Kaj pa glede cene? Eni so za 60, potem za 200, 500, 800€…

če si lahka in se ne potiš, potem bo pena ok, v nasprotnem primeru pa žepkasto vzmetenje. Cena? Ne najceneje, žepkasto za enojni jogi naj bi bilo cca 500- 600eur.
Ne šparaj, hrbtenica ti bo hvaležna.

No ja 500-600 je seveda močno močno preveč. Omejila se bom do 200€.
Samo odločam se med peno ali med vzmetnico.

Jaz imam ležišče iz pene, trdo, in čez nadvložek. Super spim. Sem pa lahka kategorija in se ne potim.

Ležišče iz pene je fajn, ker je lahko, ga z lahkoto obračaš, neseš na balkon zračit/zmrznit zaradi pršic … Jaz nimam nobenega predsodka.

http://www.bema3p.si/

lateks 200×90 mislim da je 225€ ,zdej boste pa spet ene pametne pa boste rekle da je latex vroč in da ne diha ,ja imate prav ampak pomembno je kakšno preobleko si zanj izberete če ga boste oblekle v debel poliester valjda da niste naredile nič ker je umeten material pa še pena je skoraj 3cm debela ,oblečite ga v material polnjen z bomabažem da je naravno na naravno in pol dobite pravi efekt ma jaz sem super zadovoljna

Glede na to, da imam 80kg, bo očitno vzemtnica boljša rešitev.

Imava dormeo, se pravi peno, cena malo čez 200 evrov. En bolj težka drug bolj lahka kategorija.
Spiva super, ampak kljub letvicam pod ležišči jih moram vsaj enkrat na mesec obrnit, zračit, ker so se po parih mesecih na spodnji strani pojavili madeži kot da hoče plesnet. Pa nimamo kakšne posebne vlage v stanovanju, prejšnje ležišče je bila navadna vzmetnica, položena na iverke, pa nikoli ni bilo težav z vlago in potrebe po kakšnem posebnem prezračevanju.
Če bi še enkrat kupovala, ne bi pene ampak vzmeti.

če si še mlada, nekje do trideset, potem boš naslednjih 7 let, koliko je življenska doba ene ležalne podloge ne glede na material, zdržala brez težav.

Po 40 letu je skelet že precej utrujen, pojavijo se degenerativne spremembe in je še kako pomembno, kakšno ležišče imaš, da se ne zbujaš ves polomljen.

Po izkušnjah, nikoli več samo lateksa ali spominske pene, ker to ni dovolj “plavajoča” in hkrati dovolj opore nudeča podlaga za spanje, ker je še vedno vseeno prezbita. Bistvo je, da mora bit vmes zrak – boditi z vzmetmi ali pa zračnimi žepki. Da se podloga pravilno prilagodi pritiskom telesa.

Najboljši so jogiji z zračnimi žepki, pa tisti, pri katerih se da prilagodit trdota na določenih predelih telesa. Telo mora res lebdeti, ne pa se pogreznit v spominsko peno ali lateks. Lateks je nasplošno znan, da je zelo trda podlaga – mlada telesa na njemu še zdržijo nekaj let, starejša pa nikakor. Pomembno je tudi, če imaš morda prekomerno telesno težo -pri takih je bolj priporočljiva vzmetnica s pravimi vzmetmi.

Odkar imam tak jogij, se zjutraj zbujam brez bolečin v predelu križa in ne z občutkom, kot da me je nekdo s kolom ponoči pretepal po kosteh.

Octaspring od Dormea je še najboljši približek

Glede na mojih obilnih 80kg bo očitno res bolje vzmetnica.
Hvala vsem za svoje izkušnje.
Toliko raznih jogijev, da se je res težko odločit.

no glej ni ravno tako ker ko sva midva kupovala ležišče sem se pozanimala res o vsem ,lateks ima tri trdote mehko srednjo in trdo ,ki se dajo glede na težo človeka suhi imajo mehkejša težji trša ležišča ,ja žepkaste vzmeti nov trend ,kaj pa pol k se te vzmeti ne bojo več dvignile glede na to da so npr pri dormeu iz spominske pene tudi spominska pena ščasoma izgubi svojo funkcijo ,lateks ima spodaj zračne luknje ki so različno razporejene po ležišču glede na človeško telo sej pravim verjetno je pač odvisno od posameznika ,aja pa še to vem da je nama takrat ta gospod ponudil da lahko za tri dni dobiva za probo eno ležišče …………….

New Report

Close