Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vzorec za življenjepis

vzorec za življenjepis

Ima morda kdo kakšen vzorec za pisanje življenjepisa?

Poglej http://www.europass.si/dokumenti_europass/europass_zivljenjepis.aspx

Sem na tisti strani, ki dobiva prijave in med njimi izbira in lahko ti povem, da se življenjepisa ne piše po muštru in da praktično vsi, ki se s tem ukvarjamo, sovražimo Europassove življenjepise. Življenjepis predstavlja tebe kot osebo, vsak mušter pa te zreducira na številko. Toliko v razmislek…

Hvala za nasvet, ga bom upoštevala, čeprav sem Europassovega že napisala. Še dobro, da ga nisem poslala. No, vsaj malo za pomč in idejo mi je pa prav prišel. Že grem pisat drugega.

Čakte, meni se pa Europassov sploh ne zdi slab, AMPAK SAMO ČE se doda seveda še spremno pismo, kjer se potem pokaže individualna, manj faktična plat osebnosti.
Najhuje je dejstva (kar demografski podati in zgodovina zaposlovanja) pisati v neki prozni obliki.

Točno tako. V Europass CV daš noter podatke in izkušnje, osebnost pa se pokaže preko spremnega pisma.

Jaz pa samo europassove pošiljam (oz. sem jih pri iskanju službe). In sem bil na več kot 10 razgovorih, skoraj vsi so ponudili službo.

Jaz mislim, da oblika nima nobene veze, važno je znanje in izkušnje/reference, pa četudi jih našteješ samo po alinejah. Vsaj opazil nisem, da bi kdo iskal oseben pridih.

Delajte, kar se vam pač obnese. Jaz že skoraj 10 let delam v selekciji kadrov in zelo dobro poznam stroko, ampak na MON-u je pač vsak pametnejši od drugega….

Če mogoče še kdo išče, si lahko ustvari brezplačen življenjepis na Vaš link

v LB npr. zahtevajo življenjepis samo v europass obliki

No, vendar.
Tudi delodajalci ga ne marajo.

Niti kandidati, ker nagaja vsak komp in tablica, če greš pisat v tisti mušter. Ne gre in ne gre.

Zakaj potem svetovalci in skoraj povsod v JS zahtevajo to budalaščino?
Vsak od nas zna napisati točno tisto, kar delodajalec želi slišati, ne pa zraven še nebroj bz podatkov.

No, vendar.
Tudi delodajalci ga ne marajo.

Niti kandidati, ker nagaja vsak komp in tablica, če greš pisat v tisti mušter. Ne gre in ne gre.

Zakaj potem svetovalci in skoraj povsod v JS zahtevajo to budalaščino?
Vsak od nas zna napisati točno tisto, kar delodajalec želi slišati, ne pa zraven še nebroj bz podatkov.
[/quote]

Zato, ker je evropas pregleden. Nobena budalaščina ni, pač pa pripomoček, kjer kadrovnik hitro razbere izkušnje in odbere zrna od plev.

Če pa ne znate izločiti iz evropasa odvečnega balasta, ki za vas ne pride v upoštev, je pač vaš problem. S tem tudi izkazujete kako ste pravzaprav butasti kljub vsej izobrazbi, ki jo premorete.

Spremni dopis naj bo kratek in jedrnat. Ne pišite litanij, ker to nikogar ne zanima.

Posebne oblike ŽP ne priporočam, ker sem že videla take, da ne veš ali se ženska oglašuje za najstarejšo obrt, ali bi rada šla v vrtec ali pa morda objavlja lastno osmrtnico.

Bolj pomembno je, da poleg evropasa priložite zahtevane priloge, izjave oz. kar je pač potrebno.

Bolj kot da bi kdo napisal slab zivljenjepis je racunati s tem, da bo na drugi strani to bral slab kadrovik. Zivljenjepis in spremni dopis sta trivialni zadevi.

Meni je vedno nerodno življenjepis pisat, ker imam not polno lukenj, ko sem delala na črno. A naj to napišem?
Ali naj se skoncentriram na to, kar počnem sicer? Napišem, katero knjigo sem nazadnje prebrala, katero predstavo sem nazadnje gledala itd.?
Ali naj jim povem kaj o svojem karakterju? Da znam garat kot konj in da sem zvesta kot pes?

New Report

Close