Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style vzroki suhe koze

vzroki suhe koze

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kaksni so vzroki za suho kozo. Stara sem 17 let in imam zelo izsuseno kozo. Uporabljam kremo Vichy Thermal s 2, vendar se mi se vedno kdaj lusci. Slisala sem nakaj o centralnem ogrevanju, zato na radiator dam mokro brisaco. Uporabljam puder Chanel Universel. Je zelo hidratanten in se mi zdi da se kar sciti kozo, vendar vse to se ni dovolj. Bi morala namesto vode uporabljati tonik? Ali manj izsusi kozo kot voda? Kaj bi se morala storiti?

Najlepsa hvala!

Lep pozdrav!

Veliko je teorij o tem ali si umiti obraz z vodo ali pa vodo nadomestiti s tonikom!
Glede nato, da imamo v Sloveniji relativno trdo vodo, ki še dodatni izsuši kožo, vam svetujem, da poizkusite vsaj zjutraj nadomestiti vodo s tonikom. Če uporabljate ličila, vam vseeno svetujem, da si obraz umijete z vodo.

Ali uporabljate vlažilne maske? Predvsem pozimi so maske odlično hranilo koži, ki vračajo koži vlago in prožnost. Preden nanesete masko, vam svetujem, da si naredite peeling, s katerim odstranite odmrle celice s kože, tako omogočite maski lažje prodiranje v podkožje.
Zelo pomembno je, da zaužijete zadostno dnevno količino tekočin.

Lp Nada

New Report

Close