Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija w32klez.e/a ga mam al ne?

w32klez.e/a ga mam al ne?

sem bl pocasne sorte kar se racunalnika tice, imam pa problem s crvom w32 klez.e.
baje da mam okuzen racunalnik, vsaj tko so internet ponudniki opozoril moje prijatelje, ki dobivajo mejle z mojega naslova, ceprav jih jaz seveda ne posiljam. ker mam slabo povezavo si ne morem updejtat teh zadev, ker bi trajalo celo vecnost, rezultat pa astronomski telefonski racun. potem sem si na http://securityresponse.symantec.com/avcenter/tools.list.html pobrala dol w32klez removal tool, ga po napotkih zagnala, ta pa mi je napisal, da kleza ni nasel na mojem racunalniku.

a kdo ve, kako deluje ta stvar s temi crvi, ker zdej sploh ne vem vec a ga mam al ne.)

lp

Živjo.

Daj še enkrat ponovi postopek takole:

1. tukaj si posnami
datoteko kleztool.com na disk v znani direktorij
ta programček je čisto kratek (80 Kb) – ne bo drago verjemi, ker sem
Gorenjec hehe..
2. v Windows okolju pojdi v dos, če imaš windows 9.xx narediš takole
Start — Zaženi — Command

pojdi v direktorij, kjer imaš datoteko kleztool.com in jo startaj takole:
kleztool /scanfiles
s tem si pregledaš VSE datoteke na disku (v računalu)
3. Ta program ti najde in odstrani tudi naslednjo “svojat”:
I-Worm.BleBla.b
I-Worm.Navidad
I-Worm.Sircam
I-Worm.Goner
I-Worm.Klez.a
I-Worm.Klez.e
I-Worm.Klez.f
I-Worm.Klez.h
4. Če program javi, da NI bilo Klez-a ga torej NIMAŠ.

5. Prijateljem, ki te obtožujejo in tudi ostali pa lepo povej, da se Klez – btw
eden bolj inteligentnih virusov, torej da se Klez skriva pod raznimi imeni.

To pomeni, da če ima kdorkoli, ki ima tvoj e-mail naslov v svojem adresarju
in je bil/je še okužen s tem virusom, se ta virus predstavlja pod raznimi imeni
pošiljatelja. Vendar sploh ni rečeno, da je ta pošiljatelj okužen, kot sem dejal
Klez skriva svojo identiteto..

Pa lepo “klezovanje” brez kleza ti želim..

Seveda pa obstaja še cel kup črvičkov, ki lahko lezejo po tvojem disku in se pravtako pošiljajo preko emajla. Zato verjetno ne bo odveč, da zaženeš tudi kak AV programčič, tolko da boš bolj mirno spala.

kul, bom probala. sam se neki me zanima, namrec a je treba tud pri temu programu preden ga zazenem onemogocit funkcijo safe mode? za vsak slucaj vprasam:)
se pa zahvaljujem za ze izcrpen prvi nasvet:)
LP

NE ni potrebno safe mode
kar navadno windoz okolje bo ok

lp

Jao, saj skoraj ne more biti pomote, ko Kleza fašeš – se to takoj opazi. Je pa dokaj inteligenten virus, to je treba priznat. Celo Nortona blokira, okuži vse diske in naflika razne datoteke vsepovsod.

Fasal sem ga takole: v nekem zipanem programu je bila tudi datoteka Install.exe. Kako gre že tista reklama za IBM… Samo click… pa smo pri vas!

Še dobro, da gre vse tako lepo dol! Torej, kot je rekel Klemenxx: Veselo klezovanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close