wav- velikost datoteke

Pozdravljeni,
Naredil sem eno predstavitev slik v powerpoint, izbral sem si glasbo za zraven. Iz formata mp3 sem jo pretvoril s programon mp32wav v wav zapis.
Vendar, kot mp3 datoteka je imela ta glasba prostora nekje 3Mb, sedaj v wav pa okoli 32 Mb. Stvar sicer odlično deluje, vendar je zaradi svoje velikosti malo nerodna za pošiljanje okoli.
Kakšen namig glede zmanjšanje te datoteke? Gledal sem v eni stari temi (linkano na pomoč v angleščini), kako se prek programa CDex to zmanjša. Vendar sem nekaj poskušal in mi ni uspelo.
Torej, za vsak namig bom hvaležen.
Uživajte, hvala .
Ne, žal ne moreš, razen če daš mp3ju wav header.
Miško, imaš 2 varjanti.
1. wav datoteka je nestisnjen glasbeni format, zato zasede veliko več prostora kot stisnjen mp3.Dolžino wav datoteke sicer lahko zmanjšaš tako, da zmanjšaš sample rate ali bitrate. Tu je problem, da je datoteka še vedno daljša kot pri mp3, drastično pa se zmanjša tudi kvaliteta.
2. mp3ju nastaviš wav header, tako da PP misli, da si mu pripel wav datoteko, ki je v bistvu mp3. To praviš, da si že poskušal. Kje se ti pa zatakne?

Zdaj bom mogoče napisal malce nerodno, ker sem to poskušal na domačem računalniku.
Torej šel sem po tem navodilu:
Quick Fix for MP3 Sounds
MP3s are generally much smaller than WAVs but can’t be embedded. Luckily, there are a few tricks up the virtual sleeves:
Thanks to PowerPoint MVPs Jean-Pierre Forestier and Enric Mañas for this method of using CDex (download it here and install it first). Then:
Use Options (Opciones, etc.) to set your preferred language.
Choose Convert, Add a RIFF-WAV header(s) to MP2 o MP3 file(s)
Select the file you want to convert
Click “Convert”…
By adding this RIFF-WAV header, we obtain a WAV file that’s the same size as the original mp3.
Izbral sem si datoteko, vendar kot se zdaj spomnim, ni bila v mp3 zapisu, pač pa ker je bila s CD-ja “zripana” na računalnik, najbrž v vma zapisu.
Bolj nadaljeval popoldne doma in videl, kaj je bilo. Očitno je res, da mora biti mp3 zapis.
Forum je zaprt za komentiranje.