Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Wc kotliček problem

Wc kotliček problem

Prosim koga za pameten nasvet.
Živim kot študentka v podnajemu. Problem je wc kotliček, je v višini umivalnika(ne gor na steni), čez noč ne potegnem vode, ker ima soseda ravno spalnico tam, ampak po nekaj urah začne NOTRI v njem GLASNO kapljati, ko povlečem je okej. Sedaj me 1 teden ni bilo in mi je soseda na lep način povedala, ve da sem skrbna in uvidevna, da v času ko me ni je ta kotliček take čudne zvoke spušča” glasno kapljanje”. Lastnik ga je zamenjal pred 1 letom. Kotliček potleh ne pušča. Kaj naj naredim in kaj sploh lahko naredim, da v času moje odsotnosti ne bo zganjal hrupa. Nek ventil ob njem se zapirala, pa ni pomagalo. Opazila sem da je treba vodo pogosto povleči, pa da mir. Samo če me v stanovanju ne bo, kaj naj naredim? PROSIM ZA NASVET! Naj povem, da novega ne morem kupiti, ker ni moje, kaj pa lahko naredim, da sosede ne bi zbujal ponoči?
Hvala!!!!!!!!

vodo v kotliček zvečer zapreš in ga sprazneš. potem nima kaj kapljat….
isto narediš, ko greš za par dni….

razdri kotliček, dobro očisti vse dele, sestavi nazaj …
pa kdaj, ko si več ur doma prisluhni, če še kaplja

Odpri pokrov kotlička, kar z roko ponavadi malo na trše, ni privit. Na ventil, plovec zlij malo cilita, morda bo delovalo, nabral se je kamen ali umazanija in bi bilo treba odvit ventil, razdret in sčistit.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Tisti ventil ob njem, nisi dobro zaprla. Verjetno gre malo na težje, če je starejši. 🙂

Pa v kotličku je plastičen vijak s katerim nastavljaš nivo vode. Malo zmanjšaj nivo vode, mogoče potem več ne bo kapljalo.

Povej to svojemu najemodajalcu. Pa naj uredi. Tisti mehanizem za kotliček je čisto poceni.

Hvala za nasvete, bom poskušala sama uredit, če kaj ne bom razumela bom vprašala.
Lastnik je za kačami, luno…raje ga ne tikam.
Smili se mi soseda, ker ima točno tam spalnico oz posteljo, glavo kjer spi. V bloku smo skoraj same ženske.
Upam, da se bom naučila tudi to, ne samo za šolo… 😉
Če ne bo okej, se še oglasim….v teh dneh.
HVALA!!!!!!

New Report

Close