Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek wc školjka samo vrtinči vodo

wc školjka samo vrtinči vodo

Morda kdo ve, zakaj se to dogaja? 15 let je vse delalo v redu, zdaj pa ima voda zelo šibak tok in vodo le vrtinči, tako da papir le zmoči in potisne na dno, odplakne ga pa ne. Voda pa normalno odteče, ne zastaja. Če je papirja več (veliko) pa ga odplakne, a ima kljub vsemu zelo šibak tok. Že izpod roba školjke priteče zelo malo vode, recimo pol manj kot je običajno.
Kotliček je v redu, tudi nivo vode smo dvignili, vodni kamen v kotličku ni problem.

Za prvo silo imej zraven en 10 litrski ajmar z vodo in polij s tem pljuskom (ker dreka tudi ne odplakne, kajne?)

Vsak tak majster, ki bo to ušitmal (oz. se delal, da kaj vse je narobe in kaj vse je naredil….) + račun
te bo prišlo čez 100 €!

Vam v drugih pipah voda teče normalno? Ali je povsod slab pritisk?

Povsod voda teče normalno, iz vseh pip. O ja, drek zaenkrat na srečo še odplakne. Ajmar imamo zraven, ampak je res blazno nadležno.

kaj pa vodni kamen?
Pri babi smo ravno letos menjali školjko, ker smo imeli iste probleme, oziroma še večje, pri nas je komaj požiralo v odtok.Ko je bila stara školjka odstranjena se je šele videlo koliko se je nabralo vodnega kamna, ni bilo čudno, da ni požiralo, saj je bila luknja le približno toliko, kot ga imajo plastenke fruca.

Ne pretiravaj. 🙂
Kaj ma pa veze pritisk vode v vodovodu s tem ? 🙂

Treba preveriti kotliček oz. cev iz kotlička, ki pride na WC.

Včasih pa res….100€, ja.

Normalen vodovodar ti bo ta delo zaračunal med 35 in 35,00€. Pregledal bo odtok od kotlička do WC školjke – kot so ti zgoraj svetovali, poleg tega pa sčistil tudi pretočni del WC školjke, v katerem – še zlasti če je v školjki narejen delilnik levo/desno – se lahko nabere zelo veliko vodnega kamna (kepa).

To lahko popraviš sam z malo potrplenja če imaš splakovalni kotlitek ,ki je zunaj in ni v “steni”
Odpri kotliteč prečekiraj kaj je notri predvsem vodni kamen .Potem pojdi spodaj pot robom vc
školjke z kovinsko mrežico in sčisti kolikor se da .Na roke daj seveda gumi rokavice.
Kupi tudi čistilo za vodni kamen in ga našpricaj za robom školjke naokoli še posebno tam kjer je dotok
v školjko našpricaj z notranje strani za robom in pusti stati vsaj pol ure .Potem akcija gumi rokavice in
žična koviska gobica to dela skoraj čudeže .Sem rešil že veliko takih zadec govorim iz izkušenj.
Če pa se ti ne da pa prepusti delo vodovodarju samo tam lahko potem odpreš denarnico do 100 evrov.
Lep pozdrav.

Hvala za vse predloge. Vodovodar je že bil, pogledal kotliček in rekel, da to ni vzrok, ampak ni pa vedel, kaj bi lahko bilo narobe. O ja, tudi taki “strokovnjaki” obstajajo. Če im kdo kakšen kontakt, se priporočam.

Odgovor na objavo uporabnika
to lahko popraviš……, 02.03.2014 ob 12:45

To lahko popraviš sam z malo potrplenja če imaš splakovalni kotlitek ,ki je zunaj in ni v “steni”
Odpri kotliteč prečekiraj kaj je notri predvsem vodni kamen .Potem pojdi spodaj pot robom vc
školjke z kovinsko mrežico in sčisti kolikor se da .Na roke daj seveda gumi rokavice.
Kupi tudi čistilo za vodni kamen in ga našpricaj za robom školjke naokoli še posebno tam kjer je dotok
v školjko našpricaj z notranje strani za robom in pusti stati vsaj pol ure .Potem akcija gumi rokavice in
žična koviska gobica to dela skoraj čudeže .Sem rešil že veliko takih zadec govorim iz izkušenj.
Če pa se ti ne da pa prepusti delo vodovodarju samo tam lahko potem odpreš denarnico do 100 evrov.
Lep pozdrav.

To lahko popraviš sam z malo potrplenja če imaš splakovalni kotliček ,ki je zunaj in ni v “steni”
Lep pozdrav.

Super ste. Točno ta nasvet potrebujem danes.

Ima še kdo kakšno rešitev?.

Pri meni je bila ista zadeva, tudi vodovodar ni našel rešitve. Poleg tega so se na školjki naredile črte vodnega kamna, katerega se ni dalo odstraniti. To se potem rešila s pralnim praškom. Ampak, tisti manjko vode se je izkazal v s kamnom zabitimi, zaprtimi, luknjicami pod robom školjke, iz katerih je delalo črte kamna in seveda voda ni mogla priti v zadostni meri v školjko. Verjetno je vsaka narejena malo drugače. Da to vidiš je treba malo z glavo v školjko,hehe. Ta kamen je kot beton, nobena žička ne pomaga, niti sredstvo proti kamnu. Nabavila sem večji mesarski kavelj, ima Bauhaus, v obliki črke S, saj le s tako obliko lahko dostopaš do tega mesta in počasi razbiješ, to je preluknjaš s kamnom zabito šobo. Zdaj je ok. Sporoči, če bo šlo.

Mesarski kavelj:) Hvala za odlično idejo.  Ga bom poskusila nabavit.

Bom sporočila, kako bo šlo, ko ga najdem:)

Anonimno 1652, 02.03.2023 ob 23:38

Mesarski kavelj:) Hvala za odlično idejo.  Ga bom poskusila nabavit.

Bom sporočila, kako bo šlo, ko ga najdem:)

No, saj šele zdaj vidim, da je tema iz leta 2014😀. A ti si avtorica te teme? Po 9 letih je školjka že sigurno brez vode 😀

Zapri ventil dotoka vode v kotliček. Sprazni kotliček. Tvegaj 8 e in kupi v bauhausu Millreud (če sem na približno zadel črkovanje) čistilo za osdstranjevanje cementnih ostankov.

Vlij v kotliček, in čisto malo spusti v cev, na vsake 5 min po malo, da se počasi izteče.

Ko porabiš, odpri ventil kotlička in normalno splakuj.

To mora očistiti “register” v školjki, česar pravite, da bi se samo mehansko lotevali. Mogoče mal pomagaš s kakšno žičko.

Ta problem sem jaz tako rešil s samo 5 let staro rimless školjko in vgradnim Geberitom. Mamo ful trdo vodo. Vodo si potegnil, in se je papir samo vrtel, komi ga je povleklo, iz kotlička pa je teklo ful dolg cajta, k da je 14 litrov vode, ne pa 7….

Zgleda so te “sofisticirane” školjke bolj dovzetne za to, ker majo te registre za razpršitev vode bolj fine, da je voda točno usmerjena, da ne pljuska ven. K klasična šolja v drugi kopalnici dela bp že 7.leto.

Zamašen imaš prehod vode iz kolena kotlička v školko. Najprej zapri vodo kotlička, odpri pokrov kotlička in spusti vodo ki je ostala v kotličku iz kotlička. V kotliček natoči sredstvo za odmašitev odtokov (sem pravkar uporabil najcenejšega iz Eurospina) malo bo cvrčalo, ker razjeda vodni kamen (ne vdihavaj preveč teh plino). Ko imaš sredstvo v kotličku dvigni ventil (okrogla cev, ki je povezana s tipko za izplakovanje – ne pritok vode) da sredstvo steče proti školjki, pri prehodu v školjko bo razgradilo vodni kamen. Če to ne pomaga splakni kotliček z veliko vode in jo spusti v školko. Ko si to naredila v kotliček kakor prej nalij solno kislino (cca. 20% namenjena za čiščenje vodnega kamna – isto eurospin) in jo spusti preko ventila v školko, to bo pomoje spucalo tisti vodni kamen pod robom (dobor zrači prostor). Solno kislino ne smeš uporabljati na kovini,.. Uporabljaj vedno rokavice in po možnosti zaščitne očale, poleg imej tudi kakšen ajmer čiste vode za spiranje če se ti zgodi kakšna nesreča.Ko si to naredila odpri vodni ventil in parkrat splakni da se odstrani solna kislina. Jaz vedno, ko mi iz pipe začne voda bolj slabo tečt zaradi zamašene mrežice odvijačim del kjer je mrežica in mrežico potopim v kozarcu kjer je za prst ali dva solne kisline, počakam par minut in mrežica je kot nova. Ne čisti s temi dvemi sredstvi iz spodnje strani, ker se lahko hitro pošpricaš po obrazu.

Železni, 03.03.2023 ob 00:18

Zamašen imaš prehod vode iz kolena kotlička v školko. Najprej zapri vodo kotlička, odpri pokrov kotlička in spusti vodo ki je ostala v kotličku iz kotlička. V kotliček natoči sredstvo za odmašitev odtokov (sem pravkar uporabil najcenejšega iz Eurospina) malo bo cvrčalo, ker razjeda vodni kamen (ne vdihavaj preveč teh plino). Ko imaš sredstvo v kotličku dvigni ventil (okrogla cev, ki je povezana s tipko za izplakovanje – ne pritok vode) da sredstvo steče proti školjki, pri prehodu v školjko bo razgradilo vodni kamen. Če to ne pomaga splakni kotliček z veliko vode in jo spusti v školko. Ko si to naredila v kotliček kakor prej nalij solno kislino (cca. 20% namenjena za čiščenje vodnega kamna – isto eurospin) in jo spusti preko ventila v školko, to bo pomoje spucalo tisti vodni kamen pod robom (dobor zrači prostor). Solno kislino ne smeš uporabljati na kovini,.. Uporabljaj vedno rokavice in po možnosti zaščitne očale, poleg imej tudi kakšen ajmer čiste vode za spiranje če se ti zgodi kakšna nesreča.Ko si to naredila odpri vodni ventil in parkrat splakni da se odstrani solna kislina. Jaz vedno, ko mi iz pipe začne voda bolj slabo tečt zaradi zamašene mrežice odvijačim del kjer je mrežica in mrežico potopim v kozarcu kjer je za prst ali dva solne kisline, počakam par minut in mrežica je kot nova. Ne čisti s temi dvemi sredstvi iz spodnje strani, ker se lahko hitro pošpricaš po obrazu.

V 9. letih, koliko je tema stara je menda rešila zadevo ali pa prešla na wc na štrbunk, kaj misliš?🤣

New Report

Close