Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek WEBER ŽARI IN TEČAJ PEKE

WEBER ŽARI IN TEČAJ PEKE

Je kdo že kupoval darilni bon pri Weber Slovenija oz. je kdo že obiskal Weber tečaj peke?
Zanimajo me izkušnje. Ste bili zadovoljni? Bi se vam to zdelo lepo darilo za rojstni dan?

http://www.weber-akademija.si/

Če ti tak način peke potegne, potem je žar zagotovo dobra odločitev. Edino mal so dragi, ampak vredni svojega denarja. Pa še potem lahko stalno kupuješ neke dodatke, tako da idej za bodoče rojstne dneve zagotovo ne manjka.

Če je domet peke na žaru čevapi, pleskavice in še kakšna bučka, potem je brezveze.

Glede tečaja je pa odvisno, koliko tak način peke že poznaš in koliko si na splošno vešč v kuhinji.

Moj mož je sicer šel na tečaj, ki ga prirejajo Kralji žara, ampak, ker je že sam prej dosti naštudiral, ni zvedel nič kaj bistveno novega. Čeprav je bil tečaj čisto OK.

Priporočam pa nakup knjige: Weber Velika knjiga peke na žaru, samo je praktično razprodana, tako da jo moraš kar mal poiskati naokoli.

Zanimiva zamisel.
In ja, meni bi bilo kar všeč.

Jaz sem tečaj podarila svojemu možu. Še prej sem kupila žar, dodatke za žar in tudi knjigo, tako da veliko je že vedel in nekaj tudi eksperimentiral. S tečajem je bil vseeno zelo zadovoljen (če nič drugega, je imel pa žur z dobro hrano:)

Odlična izbira! To šolanje je tako poučno in lepo, da me je popolnoma prevzelo!!
Odpre nam pogled na peko, prej niti ne pomisliš na pico na žaru, sladice,…
Odlično darilo

Pri nas večina ljudi sliši besedo žar in ima v mislih “balkanski” način peke – čevapčiče, perutničke, zelenjavo ipd. na roštilju.

Roštilj (Grill) je sicer tudi možno pripravljati na Webru in podobnih žarih, vendar so ti večinoma namenjeni malo drugačnemu načinu peke, ki se imenuje Barbecue (BBQ). Gre za počasno počenje na nizkih temperaturah, ki lahko traja recimo recimo nekako od 6 pa vse tja do 18 ur. Tak način peke je zelo priljubljen v ZDA in Avstraliji, čeprav imamo tudi pri nas zadnje čase že skoraj pravo poplavo raznih ponudnikov, tečajev, festivalov, gostiln, kjer ponujajo in pripravljajo na takšne vrste hrano.

Kot je že nekdo napisal zgoraj – če je obdarovanca zanima tak način peke, potem bi bilo to vsekakor lepo darilo. Če pa ima v mislih zgolj klasično roštiljanje, potem se raje odločite za namenski žar namenjen samo “grill” tehniki, tečaja pa za to tako ali tako ne rabiš, le nekaj prakse je treba…

Hvala vsem za odgovore. Bo kar tečaj padel. Bomo imeli vsi nekaj od tega 😉

New Report

Close