Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Wellness za dva in seks

Wellness za dva in seks

V raznih termah, v wellness centrih obstajajo programi za pare – romantični, kopanje, masaža, šampanjec …

Zadeva naju mika, ampak ne veva, kako je tam s higieno. Najbrž se ljudje tam v tistih bazenčkih tudi “poseksajo” in kaj potem? Zamenjajo vodo, se zanašajo na filtriranje in kemikalije. Res nimam pojma, kako je s tem, ker meni se obrača, če pomislim, da bi se midva kopala, seksala v vodi, kjer plavajo izločki drugega para.

Morda malo čudno vprašanje, ampka bi bila res hvaležna za odgovor. A vi seksate v teh whirlpoolih?

Ti bi seksala, pričakuješ pa, da nihče drug ne bi. Ni logike. Jaz sicer nikoli nisem bila, sem pa slišala, da ljudje seveda tam seksajo, zato tja tudi hodijo. Če toliko razmišljaš o izločkih, klicah, bakterijah in podobnem, verjemi, se ne boš sprostila in ne boš uživala, torej bosta brez veze vrgla denar stran.

Saj je to kar draga zadeva, tako da ne pričakuj da se ne pose…. Glede menjave vode, mislim, po moji logiki da jo najbrž ne. Torej bodo tvoji izločki plavali v družbi drugih izločkov. Ker čist za vsakim pa ne pucajo. Zanimivo. Ona bi, drugi pa ne bi.Pa saj je enako v bazenih.

Kakor kje; voda naj bi bila zamenjana po vsaki kopeli, ampak se tega ne držijo povsod. Za Terme Zreče vem, da vodo zamenjajo po vsaki kopeli, medtem ko sem v Dobrni imela slabo izkušnjo.

Ne verjamem, da bi po vsaki kopeli menjali vodo! Veš, koliko vode je to? In segreti se mora na 35 ali 36 stopinj. Tudi to traja, saj verjetno ne točijo noter vroče vode. Ne vem sicer, kako pogosto so te kopeli na voljo, a če bi menjali vodo, težko, da bi bila 1 kopel na dan. Če bi menjali vodo po vsakem obisku, potem ne bi bila klorirana, ker ne bi bilo potrebe, sem pa prepričana, da je.

Z možem sva do sedaj dvakrat koristila kopel za dva, v dveh različnih termah. Vem da je v Dobrni bila kopel pred nama že uporabljena in sem tudi sama rekla, nikoli več. No, potem sva spet dobila darilni bon za Terme Zreče, kjer pa sem bila že pripravljena, da jih vprašam kako je glede menjave vode. In sva morala malo počakati, ker so ravnokar pripravljali kopel, dejansko sem na lastne oči videla, kako so jo točili v “banjo”.
Pa saj to ni tako velik whirpool za več oseb, ki so navadno v bazenih, kjer se ljudje namakajo v topli brbotajoči vodi.

Drgač je pa fajn stvar, uživajta.

V bazenih je itak isto. Moj je bil v mladosti bademajster v enih od slovenskih toplic in je pri nočnem dežurstvu videl, da redno prihajajo razni “VIP-gostje” seksat v bazene.

in potem sta to kopel vidva posvinjala.

kondomi za vas ne obstajajo al kako?

V dolenjskih toplicah po odhodu para izpustijo vodo in banjo razkužijo.

Živi in pusti živeti.

ja, res je, v Dolenjskih toplicah vedno dobiš frišno vodo, pa še naročijo ti, da ko zapustiš kopel da spustiš vodo. Imajo pa tam na tisti kadi več gumbov za razne stvari, eden služi tudi za dezinfekcijo kadi.

Za “morate svinjat?”, kaj pa tebi ni jasno? Verjetno še nikoli nisi bil/a v kopeli, ki je namenjeno eni ali dvema osebama.

Lep dan,..

Naj poudarim, da nimam nič proti, da ljudje v teh kopelih seksajo. Saj zato pa je za dva. Saj midva bi tudi. Vprašala sem samo, kako je s higieno. Ali vodo menjajo ali ne.

Hvala vsem, ki ste dojele point.

Jaz pa sem včeraj mojemu predlagala, da se greva malo pomuckat v domači bazen, pa me vpraša, če sem normalna? Da se bo pa jutri najina hčera noter namakala?

V Laškem s spuščanjem vode iz kopeli “napovedo” da se je čas iztekel.
Torej, če izpustijo vodo, tudi počistijo najbrž (pred nama je bila v prostoru gospa s čistili, preden sva vstopila, so naju še vprašali, kaj prinesejo za pijačo, šampanjec ali sok…
Predvidevam, da pripravijo prostor po naročilu, ker en bazen uporabljajo za različne kopeli (z vrtnicami, eteričnimi olji…)

LP

Midva pa sva imela v Dobrni dobro izkušnjo (lani), saj sva zraven gledala, ko so točili vodo.

Drugače pa zelo uživava na Kmetiji Korošec – ampak tam pa še nisva doživela ‘sveže’ vode v jacuzziju.

V Laškem je bila sveža voda in za nama so jo spustili. Seksala seveda sva, ampak itak uporabljava kondome.
Za ta denar razumljivo da pričakuješ svežo vodo in očiščeno banjo.

V Laškem definitivno spustijo po vsaki kopeli vodo!!!Saj imajo različne kopeli.

Na Kmetiji Korošec pa menda cel teden ne!!! Midva sva bila tam enkrat in ne greva več, ker je pa voda res umazana!!!

V Dobrni v kopeli za dva vedno zamenjajo vodo. Tako kot v kopeli za enega:) No, vsaj v času, ko sem jaz bila tam, so jo. To, da je ne bi menjali, je meni čisto nekaj novega, pa sem bila tam do zdaj že trikrat po 14 dni. Največ od tega zaradi terapij.

Te kopeli v Dobrni so take malo večje banje oziroma v starem delu so to take marmorne kadi. Ko prideš tja, moraš če je gužva ponavadi počakati, da gospa počisti za prejšnjim in ti nalije vodo. Če gužve ni, včasih nalije vodo že vnaprej, ko pa prideš, pa samo natoči noter še dodatke – v skladu s tvojimi željami. Takrat je lahko voda za spoznanje manj topla, ker v kopeli že nekaj časa stoji in se od marmorja hladi. In seveda da nalivajo vročo vodo, saj to je bistvo toplic, da je voda na izviru vroča, ne da jo dogrevaš:)))

Vodo menjajo po vsakem obisku! Govorim za Laško, Bled in Zreče.

No, očitno kdaj pride tudi do spodrsljaja, kot se je meni zgodilo v Dobrni; je pač treba biti previden, ker očitno ne izvajajo povsod stalne dobre prakse.

Lahko tudi tukaj vprašaš, glede na to, da imaš možnost povprašati tiste, ki v teh ambientih delajo, kakšne so njihove izkušnje.

http://med.over.net/forum5/list.php?252

In s tem želiš povedat…?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tam kjer so te kopeli za dva:
po vsaki kopeli, se sprazne voda in kad dezinficira.

Tudi jaz imam v Dobrni dobre izkušnje. So mi pa stare terme z mamrmorno kadjo dosti ljubša kot plastika v novem hotelu

Da noče umazat bazena ;).

New Report

Close