Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Western union – kako to gre?

Western union – kako to gre?

Recimo nekdo prosi, za nakazilo v tujino preko Western union nek znesek in da poštni naslov kraja kjer se trenutno nahaja (Afriška država). Meni je to čudno… ali se res lahko pošlje denar na poštni naslov (Ime in priimek in naslov).
Mi lahko kdo “po domače” razloži, kako nakazila preko Western union dejansko potekajo.
HVALA.

Vse kar rabi, je naslov in geslo da prevzame na kateremkoli okencu WU na svetu.

Nikoli, NIKOLI ne nakazuj denarja neznani osebi preko WU, ker bos ostal(a) brez.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Pa še poberejo ti ogromno od zneska.

predvsem je takšno nakazilo zelo drago.
uporabi se ga v skrajni sili, ko npr. kdo od bližnjih (porabi) izgubi gotovino in bančno kartico … pa se mu denar nakaže v hotel, najbližjo pošto, da ga dvigne s svojim osebnim dokumentom.

še kako gre:
greš na pošto ali banko, ki ima na vratih znak Westen union (nalepko), da opravljajo to storitev.
Potem na okencu poveš, da želiš nakazati denar preko WU … dobiš obrazec, daš denar in dobiš kodo za prevzem denarja.
Kodo pošlješ prejemniku denarja (sms, telegraf, mail … )

Western Union? In to v Afriko? A spet en princ zapušča miljone pa rabiš mu nakazati za neke banalne stroške?

Seveda ostaneš brez, če pošlješ (znani ali neznani osebi). Pa še provizija je “občutna”. A včasih je tudi to storitev, ki jo kdo potrebuje.

HVALA vsem. Zdaj vidim kako to deluje.
Gre za sorodnika, ki potuje, ne morem z njim zdaj natančno razšiščevati… smo bili načelno dogovorjeni da mu bomo, “sponzorirali” del stroškov na poti bližji sorodniki, če bo potreboval….
Nismo se v naprej dogovorili kako in niti ni bilo sugurno, če sploh bo treba. Zdaj je poslal email, in na kratko navedel trenutni naslov in prošnjo za nakazilo preko WU.

če gre za sorodnika, ok. ampak daj mu potem raje nakaži znesek na trr, pa bo on dvignil, ker western ti oz. obema požre precej denarja, ki ga je seveda škoda. razen če nima kartice. wu bi jaz uporabila v skrajni sili.

za ziher ga pokliči, da je res on tisti, ki rabi nakazilo

so bili že taki primeri, da so tudi na tak način zlorabljeni

New Report

Close