Western union prevara
Lep pozdrav vsem
Zanima me ce bi mi lahko gdo od članov tukaj pomagal in sicer pri naslednji zadevi zelo na kratko povedano pred časom sem na fbju zasledil tipa ki prodaja nameščene tekme po vec mesecnem dogovarjanju sem se odlocil da koncno kupim tekmo denar sem mu nakazal preko western uniona tip je iz srbije ampak mi je reku naj denar nakazem nekemu njegovemu prijatelju ki je pa iz slovenije takoj mi je bilo sumljivo ampak smem se odlocil da bom poslal seveda mi je tip zatrdil da je tekma 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in ce nebo dobitna da vrne denar. Tekma na koncu ni bila dobitna in ko sem zahteval svoj denar nazaj me je zbrisal in blokiral z facebooka.Zdej pa moje uprasanje je sledece kako naj dobim denar nazaj od tega tipa ki sem mu ga nakazal ali pa vsaj da dobim njegove podatke ker sem zasledil na internetu da lahko denar dvigneš le z osebno iskaznico kaj naj naredim 150€ zame ni malo prosim ce mi lahko gdorkoli kakorkoli pomaga hvala
Piši na Western union. Najbolje, da kar pokličeš in vprašaš če lahko kaj naredijo. Sigurno so kakšni varovalni mehanizmi. Ne vem, ker nisem nikol uporabljal Western union.
Zapomni si to, Western Union in podobni servisi so namenjeni izključno pošiljanju denarja tistim, ki jih poznaš in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupaš! Npr. če ti gre sin na pot okoli sveta in kje v vukoj**ini ostane brez ficka, mu lahko hitro nakažeš nekaj denarja praktično kjerkoli na zem. obli.
Če te kdorkoli nepoznan kuri na nakazilo prek WU, gre z 99,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} verjetnostjo za nateg, tudi zato, ker ga bo izredno težko izslediti in mu karkoli dokazati. Za karkoli zakonitega obstajajo drugi kanali, npr. Paypal, nakazilo na TRR…, kar je bistveno bolj sledljivo.
Raje bodi vesel, da te je ociganil “samo” za 150€ in naj ti bo to šola za drugič. Podobno velja tudi za nakazila v Bitcoinih…
Kot pravijo Srbi: “Posle je-ba-nja, nema kajanja!”. Splloh pa… Kaj ima WU z vsem skupaj? Ti si iz Slovenije v Slovenijo nakazoval preko WU?!? Zato, da bo potem ta drugi preko WU nakazal v Srbijo? Al’ kaj si zelel povedati? Domnevam, da se vstevas med prisebne in prisebne… kar bi znala biti sorazmerno napacna domneva.
Ne modva sva se najprej menila da mu denar pošljem v srbijo in potem je on men reku pošlji rajši prijatelju ki živi v sloveniji js pa sem brez razmišljanaja to naredu fak names da mu recem naj da od prijatelja številko da se osebno dobim z njem
Kaj pravite da grem na policijo?
Aja pa hvala vsem ki pomagate
Takole; ti nas mal hecaš a ne? Western union je pošiljanje denarja v tujino-ne v SLO.
Delam na tem področju, tako da tu nekaj ne štima.
Sicer pa-če si res nakazoval v tujino, ni šans da dobiš kaj nazaj.
Tip ki si mu nakazal je imel zagotovo ponarejene dokumente.
Kaj pa misliš, da se bo s pravimi podatki poja vil v banki?
Naj ti bo ena izkušnja več.
Bedak
Prvo hočes na hitro zaslužit na koncu pa se jočeš.
Prva šola hitri denar je riziko. Druga šola propadle posle ne moreš prijavit policiji
Tretja šola podkupovanje tekem je pa itak kaznivo dejanje.
Bodi srečen da je slo tukaj samo za 150€ in ne za več….
Normalno se to dela za dosti več. Vplača se ceu šop listkov na max vsoto….
Western Union je zelo zanesljivo pošiljanje denarja fizičnim osebam, ki ostanejo brez denarja, po celem svetu. Izpolniš podatke naslovnika in državo, kjer bo dvignil denar-na izplačilnem mestu, na banki.. s posebno šifro, ki jo dobi pri vplačilu in je sestavljena iz številk. Pošiljatelj plača stroške pošiljanja in prejemnik dobi čisti znesek.
Če naslovnik dvigne denar-in načeloma ga dvigne, ga pošiljatelj ne more več dobiti nazaj.
Vse to lepo teče, se pa ustavi, če so posredi sumljivi posli in sumljiva pošiljanja denarja. V tem primeru pošiljatelj denarja ne bo več dobil, ker je vse izvršeno zakonito in se pošilja predvsem za pomoč ali darilo svojcem.
Zivjo mene pa zanima sledece: partner mi je nakazov preko western union denar ampak tega denarja ne morem dvigniti in sicer je prislo v imenu in priimku do pomote zaradi stresic ker jih pac tm ne uporabljajo. Na banki so mi rekl da je to treba popravit in s partnerjam nikakor neveva kako. Ima mogoce do kaksno idejo kam se obrniti, da bi se ime in priimek popravil.