Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek WhatsApp

WhatsApp

Lepo prosim, če mi kdo razloži. Mlajši to obvladate, mi starejši se pa lovimo. Radovedni pa še vseeno.

Če pošljem prijateljici sporočilo, se prikaže prvo ena siva kljukica, čez čas, včasih prej, včasih pozneje dve, ko  je ona gor dosegljiva, pa se obarvajo modro.

A to pomeni, da že takrat prebere na ekranu telefona, ko se pojavijo 2 sivi kljukici?

Me zanima, ker sem bila enkrat kregana, da ne odgovorim takoj. 😉 Torej se le morda prav razmišljam.

Najlepša hvala vsem, ki mi razjasnite pojme.

Ko je sporočilo dostavljeno sta sivi kljukici. Ko je dejansko odprto (prebrano) pa se kljukici obarvata modro.

V e komuniciranju je prav da odgovoriš takoj, oz. čimprej. Če odgovor zahteva razmislek in več časa, potem odgovoriš nekako tako:

Ok. ti javim natančno kasneje

ali

ti še sporočim

ali

moram razmisliti, javim

ali

hvala, sporičim, ko uzvem kaj več

ali

poiščem un ti sporočim

ali

hvala

itd…

Te sporočilne aplukacije si pogovor na daljavo. Tudi ko se z nekom  pogovarjaš “it oči v oči’ odgovoriš takoj, ne čakaš uro, dve, tri dni.

Idgovor z zamikom je sprejemljiv v elektronski pošti.

Za neposredno (takojšnjo) komunikacijo pa so watsApp, messenger, viber itd…

Oh prehitro pišem, pa mi zmeša črke:

“Te sporočilne aplikacije so pogovor na daljavo. Tudi ko se z nekom  pogovarjaš “iz oči v oči’ odgovoriš takoj, ne čakaš uro, dve, tri dni.

Odgovor z zamikom je sprejemljiv v elektronski pošti.

Za neposredno (takojšnjo) komunikacijo pa so watsApp, messenger, viber itd…”

Najlepša hvala.

Kaj pa torej pomeni, če je samo ena siva črtica? Da sem blokirana? Ali se vidi blokada kako drugače? Kako  vem?

To pa nisem sigurna. Prej bi menila, da sporočilo še ni prišlo do naslovnika, ali ima ugasnjen telefon ali ni dosegljiv v omrežju…

Po odposlanju sporočila se najprej pokaže ena kljukica, potem dve, potem se obarvata v modro.

Še ena starejša gospa sprašujem, kako se doda reakcije prejetim sporočilom, smejkota?

nekaj časa držiš prst na  prejetem sporočilu  oziroma slikici, da se le ta malo obarva in se ti pojavijo emoji, klikneš na tistega ki želiš in to je to.

Kaj si nor ena gor piše, da odgovori takoj.
    Pa, a je folk sploh še normalen.  Takoj ja, na komando se javiti, živeti po pravilih drugih. Saj ste šli čist v maloro.
    Gospa je bila skregana, ker se ni javila takoj. Gospa vi ste lastnik svojega časa ne drugi.

New Report

Close