Whippet v stanovanju
Kako igleda ko imaš mladiča kužka v stanovanju? Koliko dnevno na sprehod, kolikokrat vn lulat, kakat, oz na koloko časa . Zelo si želim whippeta, pa ne vem kako je s hojo. Po stopnicah? Se lahko kuža navadi na mačko ali lahko pričakujem težave? Zjutraj ob 7.30 odidem, med 12-13 uro sem doma, potem se vrnem ob 17.00 uri . Kuža bi bil tačas v primerno velikem boxu. Bojim se da bi bil prevec sam. Sobote, nedelje doma. Kako sploh izgleda ko imaš kuža v stanovanju? Poznate koga ki ima whippeya, kakšni kuži so to- prebrala sem veliko vendar bi rada iz prve, druge roke, izkušenj
premisli 30 krat.za psa moras imeti cas!pri nas vstanemo ob 5ih (zajtrk in vse ostalo), peljemo kuza na sprehod (60minut).gremo v sluzbo, 7ur je sama lepo v svoji kosaei ali kavcu pocaka,pridemo domov jo peljemo na sprehod za 60minut (cel dan je bila sama in ga rabi).skuhamo pojemo vecerjo in zvecer gremo se na en spreHod za 30minut.vsak dan (praznik, zima,bolezen,vikendi itd).premisli pes je za 15let in ne za 1 mesec.zivimo v bloku.med vikendom smo vecino skoz zunaj na sprehodih.
Hrti so drugače notranji kuži. Vsaj večinoma. Whippeti pa sploh. Če boš delala tako kot je napisala predhodnica, ne vidim popolnoma nobenih težav. Premisli pa zelo dobro glede kuža. Ker to je res obveznost. Tukaj ni tistega – bom pa jutri. Tukaj ni tistega joj kako bi spala – bom potem zvečer. In itd…………
Povem iz prve roke – ima whipete že 25 let. Od enega do tri skupaj. Čudoviti psi. Nezahtevni. Ko te ni, spijo. So zdrava pasma. Ko greš z njimi ven, je dobro, da jih nadzorovano spustiš, saj ti psi potrebujejo svoje dnevno dirkanje. Niso tako učljivi kot terierji ali ovčarji, a moje sem vedno izšolala, kolikor sem potrebovala. Predvsem, da so bili zanesljivi glede priklica. Ta pasma je čudovita, ker se nikoli ne tepe s psi, tudi do otrok so prijazni. Mi imamo doma tudi mačke, začka, papagaja, morskega prašička. Ni problem, če pride pes k hiši in se mora on navaditi na prebivalce hiše. Je pa potrebno postopno spoznavanje. Pa zelo pomembno je, da že iz legla vzameš mladička, ki nima nagona po plenu in ti ne bo preganjal mačke. Sicer pa je to krasna pasma, ki bo večino časa na tvojem kavču dremuckala…
Moraš pa vedeti, da pes je naložba za desetletje in pol. Da potrebuje sprehode tudi takrat, ko bi ti raje spala itd. Pa če dežuje ali sneži – no hrti niso ljubitelji padavin, moji raje dva dni ne gredo ven in zadržijo, kar morajo, kot da bi šli na dež… Pa malo pazi, kateremu vzreditelju zaupaš. Poglej, koliko socializirane pse imajo. Napačno si ljudje predstavljajo, da so hrti plašni psi, ne smejo biti, so pa zadržani do tujcev, kar pomeni, da ravno v naročje neznancu ne bodo skakali…
imeli 2 whippeta v stanovanju. to so stanovanjski psi in za kam drugam itak niso primerni. enako je kot z vsemi ostalimi psi – čim večkrat ven, en sprehod naj bo dolg oziroma poskrbi, da se zmiga. z žogico ali metanjem česa. naša dva nista bila nikoli v boksu. nič nikoli smrdelo, lepo navajena čistoče, brez lajanja….z mački sta se ok razumela, vsaj dokler maček ni začel tečt pred psom
kolikor slišim so italijančki bolj občutljivi, niso tako primerni za otroke in za mačke, kako je z laježem ne vem, naj bi bili pa tudi veliko bolj plahi in nezaupljivi