Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Who odsvetuje maske!!

Who odsvetuje maske!!

https://hudo.com/si/2020/03/30/svetovna-zdravstvena-organizacija-odsvetuje-splosno-uporabo-zascitnih-mask-v-pandemiji-covida-19/

Naši politiki so kot vedno bolj pametni.

Po videnem v trgovini kako nosijo nekateri in ni jih malo zaščitne maske, se ne čudim. Več škode kot koristi
Ko sem videla babico kako si z roko v rokavici s katero je prej voziček držala dol potegne masko, obrise nos, masko nazaj in nadaljuje z nakupom… Pametnom dosta :))
In ta ista babica grdo gleda mladega tipa ki je bil brez maske haha umrla sem od smeha
Mamo ni noben naučil kako se z masko dela

To je vse skupaj en miš maš.
Če že jo imam res samo za zaprte prostore.
Nikakor pa za hojo in vožnjo in da ne govorim z njo. Z masko se ne govori.
Pa kdaj bodo to dojeli.
Ne, nekateri čvekajo in pol v trgovino.
Z masko si tiho, opraviš čimprej nakup in snameš masko zunaj, da si pljuča opomorejo.
Tole cincanje kot vidim je eno samo modno šetanje naokoli z maskami vseh vrst.
podpiram samo pravo medicinsko in to za krajši čas. Te pa nimam.

Kdo pa ve, ce ni mogoce okuzen? Ste gledali vceraj kitajsko dokumentarno oddajo posneto sredi februarja? Tam so rekli, da 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je samo prenasalcev bolezni, brez znakov okuzbe. Ker nismo testirani smo vsi potencialni prenasalci, zato moramo vsi nositi maske.
In dajte no, se otroka se da nauciti, kako se previdno sname in odlozi maska in da si je treba potem takoj roke umiti. Slovenci smo vendar po pameten narod.

WHO je navadno politicno motivirano trobilo globo-komunajzerjev, ki bi ga bilo trebo ukiniti.

ta mastno plačano trobilo reklo? Da so obvezne, ko pa jih ni nikjer na svetu dovolj. Vsaj za rajo ne.
Pa princ Charles je čudežno ozdravel. Yebenti koliko časa bodo še imeli cel svet za norca.

Who je hudič. Za kristjane. Za Budiste, karma, Za muslimane, prašič.

Ja, ali pa jaz enega ata na tržnici z masko, pa nos zunaj. Pa sem mu potem razlagala, da tako kot jo nosi, je vseeno, če je nima, je pa potožil, da če jo da čez nos, nič ne vidi, ker se mu očala rosijo.

Kitajci jih nosijo. Oni so zaustavili koronavirus. Njim bolj zaupam, kot WHO, ki je brez uspešnih izkušenj.

Si res poden od človeka. S je fino gledati kako si nekdo škodo dela. Človek, ki je vreden tega imena bi stopil do gospe in ji povedal kaj dela narobe

Pa kaj se, mi bomo red delali kot pr malih otrocih, če si ene navadne maske ne zna natakniti.
Ti si tudi butasta, da tolk kot jih hodi naokoli samo da ima neki nataknemo, rabiš konvoj za delat red.

Kitajci jih nosijo. Oni so zaustavili koronavirus. Njim bolj zaupam, kot WHO, ki je brez uspešnih izkušenj.
[/quote]
So počeli se marsikaj drugega kot nosili maske. Glede na kulturo jih tudi znajo nosit, saj so jih navajeni od prej. Pri nas je od tega vec skode kot koristi.

Ja, ali pa jaz enega ata na tržnici z masko, pa nos zunaj. Pa sem mu potem razlagala, da tako kot jo nosi, je vseeno, če je nima, je pa potožil, da če jo da čez nos, nič ne vidi, ker se mu očala rosijo.
[/quote]Dej nehaj, zdej bomo pa kar stopali do populacije in se kuzili, ker si tričetrt ne zna maske nadet.

[/quote]

Niso ga zaustavili zaradi mask. Kitajci že leta nosijo maske, na leta. Ko bi bile maske tako odločilne, ga sploh noben Kitajec ne bi imel, virusa namreč. Drugi razlogi so.

Niso ga zaustavili zaradi mask. Kitajci že leta nosijo maske, na leta. Ko bi bile maske tako odločilne, ga sploh noben Kitajec ne bi imel, virusa namreč. Drugi razlogi so.
[/quote]
Kitajci ne nosijo mask med mnozicnimi banketi katere so mesec po zacetki epidemije lokalne oblasti prav spodbujalo, ker se je skusalo narod prepricati, da je vse v najboljsem redu.

Maska o katerih je govora ni vojaska gas maska. Ne zasciti te pred aerosolnim prosto plavajocimi submikro delci. Vseeno pa ob pravilni uporabi dovolj dobra maska prepreci, da bi dobil tako veliko dozo virusa kot brez maske, ce ne drugega.

Dej nehaj, zdej bomo pa kar stopali do populacije in se kuzili, ker si tričetrt ne zna maske nadet.
[/quote]

Čakaj, sedaj pa res ne vem, kaj bi radi. Gor en pljuva po grdi, ker tisti mamci v trgovini ni razložila, kako se dela, ti pa mene zmerjaš, da sem otročja, ker sem atu razložila, da ga serje? Mislim, pa vi ste dejansko vsi skupaj izgubili kompas. In da nekomu poveš, da ga lomi, ne rabiš stopiti tik pred njega – saj ata gluh ni bil.

Pred enim mesecem so nam zabijali v butice,da maske niso potrebne,niso prava zaščita za nas,imeli smo jih še tudi po lekarnah in ponekod v prodaji.
Zdaj,ko mask in razkužila ni nikjer za kupiti so pri nas maske obvezne.
Mask le nekaj dobimo za inšitucije kjer jih najbolj potrebujejo.
Vse države so maske pošiljale na Kitajsko,ker je bila prva okužena s Koronavirusom.
Maske za prodat imajo samo Kitajci. Če jih hočemo mi kupiti je cena maske 15x toliko in več,kot pred enim mesecem.
Hud biznis. Posrednikov pa za prste obeh rok.
Ampak v Sloveniji so zdaj obvezne.

Imaš poceni maske na kitajskem, ti jih pošljejo. Čakaš nekaj časa več kot deset dni, ampak saj ljudje v Sloveniji tudi čakajo že dolgo, da jih dobijo v Sloveniji. Jaz sem jih naročil, dobil. Par različnih, da vidim, kako se obnesejo.

O tem virusu si pa marsikaj mislim. Kar mediji sporočajo je vse lari fari. Ali sami ne vedo kaj govorijo ali imajo direktivo.

Čakaj, sedaj pa res ne vem, kaj bi radi. Gor en pljuva po grdi, ker tisti mamci v trgovini ni razložila, kako se dela, ti pa mene zmerjaš, da sem otročja, ker sem atu razložila, da ga serje? Mislim, pa vi ste dejansko vsi skupaj izgubili kompas. In da nekomu poveš, da ga lomi, ne rabiš stopiti tik pred njega – saj ata gluh ni bil.
[/quote]
Ljudem se trga od panike ali obratno od lažnega občutka varnosti. Če rečeš ni prav, če ne rečeš spet ni prav 🙂

Je kdo sploh kliknil na WHO sajt?

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks

In češ odstraniš masko samo ID zadaj in ja virus tocno ve kje so usta,nos,oči ;in na kaše zagotovo ne gre.pravzaprav tocno ve,da gre lahko samo na masko.be vem ali bi se zjokala ob rem ali smejala.

Zanimivo, da odkar imamo novo vlado se nisem slisala priporocila, da je treba pogosto in temeljito umivat roke. Še razkuževanje blokov so uzakonili, da ja ne bi bilo treba omenjat umivanja rok. Samo zato, ker je to prejšnja vlada govorila.

New Report

Close