win dvd creator – formati filmov in velikost
V programu InterVideo winDVDcreator plus v 1.0 sem skušala iz fotografij naredit filmček s spremnim zvočnim tekstom. vendar nisem mogla ustvarit drugega fila kot avi (NTSC oz. PAL DVI; DVII), ki pa je ogromen – za 14 minut trajajoč filmček skoraj 3GB.
Vse možnosti shranjevana v mpg formatih (NTSC oz. PAL DVD; 1/2 DVD; 1/4 DVD; VCD; SVCD; mini DVD) se mi niso obnesle, ker ni pripel zvoka. Slika je tekla okej, zvoka pa nikjer – noben trik se mi ni obnesel.
Edina verzija bi bila še format wmv, tam je pustil zvok zraven, ampak v tem primeru, za katerega sem tokrat ustvarjala, mi ta format ni prišel v poštev.
Ali ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bil vzrok, da mu ne morem pripeti zvoka v formatih, ki bi ne bili tako ogromni? Ker bom še morala večkrat kaj delati s tem programom in mi tole ni niti malo všeč.
Nisem še ne vem koliko uporabljala picasa, a ni to bolj za foto ali je tudi za video? Nisem namreč zapisala, da večkrat delam tudi kakšne reze video materialov – tam mi pa verjetno picaso ne pomaga kaj prida – ali? Dobro, v tem primeru bi potemtakem pomagalo (ko sem delala film iz fotografij) – kaj pa takrat, ko lepim skupaj video inserte? Saj imam virutal dub, ampak tam ni možno ne vem koliko oblikovat – samo prerežeš in daš skupaj v novo kombinacijo, ni prehodov, ne morem oblikovati vmesnih naslovnic…
Prej sem imela eno starejšo verzijo winDVD programa in mi je krasno delal tudi normalne avi file…
Forum je zaprt za komentiranje.